spiral taktıranlar anlatsın ...

ZeynOzlem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2008
278
1
96
43
İstanbul
seher sen taktırmışsın 2008 annelerinde yazmışsın ya burda güzelce bi anlatsana ya orayı ben takip edemiyorum çoğu zaman yazı üstüne yazı geliyor birikiyor okuyamıyorum zeynep den fırsat kalmıyo yani :)
bende taktırmayı düşünüyorum ama korkuttular beni hadi bi anlat :):lepi:

canım hiiiç korkmayın valla ben ikikere taktırdım ama bişi olmadıı ... bak şimdi btün işlemi anlatım içiniz rahat etsin :))
şimdii ilkin çatala oturuyosun :)))) sonra bitane alet var 3 parmagının genişligindne az genişligi böle kürege bensiyoo ince uzun bi kürek gibi ikitane üst üste onu orya yerleştiriyo vee açıyoo pek bişi hissetmiyosun acı ermio yaniii... sonra rahimin agzını düzeltiyo .. sonrada zun bi aletle spirali yelşetriyo .. işlem bitio .. regl bitene kadar ilişki yok sonra 1 ay sonrada kontrol var okadar...
inanın acı yok sadece spirali rahime yerleştirince biraz acı verio oda igne batması gibi bişi... sonrada hiç bişi yok yanii :))
benden önce bi bayan girdii oda taktırdı ben öncedn taktırmıştım acaba eli agırmı bilmiyorum canımı yakarmı die tereddüt ettim ama hiç acımadı dedi gerçektende öle ...yerimseniben

nihancıgım sonra hapı yutmayı unutunca bişi olursa gerçekten hapı yutma canım :)))

kızlar en temzi en iisi bence buu kana biras fazla olur diolar ama bend e öle bişi olmıştıı hiçç bu seferde inş. olmaz...korkmayın kızlarr dogum daha a cı veriyoya sezeryan normal fark etmio biliyosunzu bidaha kalırsak valla daha kötüü anam allahım isteyene versin ... amin.. ben daha istemiyorum bu 10 yıllık sonra bi 10 yıl geçerse ömrüm olursa bi 10 yıllık daha taktırırım ... şuan bişi hissetmiyorum herşey yolunda ...

ya kızlar bende bişey duydum normal doğum yapanların spiral taktırırken acmazmış ama sezeryan yapanlarınki acırmış takarken.ben bundan korkuyorum ben sezeryan yaptım.birde benim doktorum 3 adetin geçmesi gerek demişti benim daha 1 bile olmadı

3adet çok fazla değilmi? bana adet olunca 3.gün falan gel demişti ben 5.gün gittim taktı...öyle dayanlımyacak bir acı da değil yani korkmayın arkadaşlar o gün için 2tane de ağrı kesici vermişti....2ay oldu ben taktıralı ilk adetim çok kanamalı oldu ama 2.si normal oldu çok memmunum bi sorun yok şimdilik

ben hapa başlıyorum kızlar bugün adet oldum hatta gece yatarken içicem unutmucam da inş. bende normal doğum yaptım ama yaparken acıyı baya bi tattım bide kayar falan tekrar onunla uğraşamam

ya bende taktırmak istiyorum korkuyorum adetten sonra gel yazmışınız ben hala adet bile olmadım bende hap kullanıcam ya hapı unuttuğumda ertesi gün hapı diye bişe varondan içerim spermler ölür valla napim zaten çatı konrolünü yapamadı adam kız seher o alet bana hiç girmez:) o zaman onun en küçüğü zor giriiii

kız tuğba akşam akşam güldürdün beni sen çok yaşa emi:))):1hug:

arkadaşlar ben ilk oğlumu doğum yaptıktan sonra taktırdım; adetimin 3. günü taktırdım takılınca acı hissetmedim adet olun ca zaten rahim aşağıya iniyor bişey hissetmiyorsun kimisine yarıyor kimisine yaramıyor ;bana yaramamıştı Bende çok kansızlık yaptı adetim çok oluyordu bazen bacaklarımdan aşağıya akıyordu o kadar çok oluyordum yani birde benim normalde 7 günde biter spiral taktırdığımda 12 gün sürüyordu 5 gün çok geliyordu sonrasında leke leke.hapıkullanamayan arkadaşlara tavsiye ederim bi denesinler belki onlara yarar insandan insana değişiyor siz korkutmuyayım yani

kızlar ben de spiral taktırmayı düşünüyorum ablam taktırdı 1 ay önce hiç ağrı sızı olmadı dedi..hapın anne sütüne karıştığını duymuştum şimdilik 3 aylık iğne(depo-provera) vurduruyorum belki ona devam ederim :S:S:S:S

ben de taktırmayı düşünüyordum sezaryan olduğum için 6 aydan önce takmıyorlarmış sakıncalıymış

Bende oğlumu doğurduktan sonra takdırdım. Sezeryanla doğum yapmıştım.Takarken ve çıkarırken biraz acıyor. Yani benim canım yandı. Ama çok memnunum. Doğru bazılarına yaramıyor. Çok şükür bana bişey olmadı. Üstelik 5 yıllık. Tabi her bayanın yapması gerektiği üzere kontrollerimizi olmak kaydıyle...

havva bu iğnelerin yan etkisi oluyor mu?süte karışmıyo o zaman bunlar.önerir misin?kime yaptırıyorsun?

havva bu iğnelerin yan etkisi oluyor mu?süte karışmıyo o zaman bunlar.önerir misin?kime yaptırıyorsun?

canım bu iğne hormonal bozukluklar yapabiliyomuş.birde regl süresini uzatabiliyomuş.bazı hormon testi uygulamasından geçtikten sonra öneriyorlar.ayrıca anne sütüne karışmıyor.bende şimdilik herhangi bi değişiklik olmadı...iğneyi kendim alıyorum tıp merkezinde vurduruyorum...4,65-TL fiyatı..duydupum kadarıyla sağlık ocaklarıda ücretsiz vuruyooo...

valla kızlar taktırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.benim dün doktorumla randevum vardı. spiral için almıştım randevuyu ama biliyosunuz durumumu.çok şükür bebeğimin kalp atışlarını gördük.neye niyet neye kısmet yani.bence taktırın.

ben eylül annesiyim arkadaşlar... ben de taktıracaktım fakat idrar yolu enfeksiyonu geçirenlere takılmıyormuş... şimdi implant taktırmayı düşünüyorum... adet olmayı bekliyorum... implant taktıran var mı peki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…