• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spiral takilirken

Dandinidastana2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
319
163
103
Hatay
Merhaba acaba spiral takilirken sorun yasayan oldumu acaba mesela batma rahimde delinme gibi.ben simdi hastanede yatiyorum asiri kanamadan serum yedim.sonra spiral onerdi doktorom hornonlu olanlardan.kizim taktirma diyor diyor ama hastanede yatiyorum kan serumu veriyorlar ayda bir.torunumla ilgilenemiyorum denize parka gidemiyorum.mecalim kalmiyor kanamadan.ama spiral kesiyomus kanamayi.yinede korkuyorum takilirken bisey olcak diye.deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.kizim denemisti bir ara doktor takamamamisti.korktuk acikcasi

Merhaba acaba spiral takilirken sorun yasayan oldumu acaba mesela batma rahimde delinme gibi.ben simdi hastanede yatiyorum asiri kanamadan serum yedim.sonra spiral onerdi doktorom hornonlu olanlardan.kizim taktirma diyor diyor ama hastanede yatiyorum kan serumu veriyorlar ayda bir.torunumla ilgilenemiyorum denize parka gidemiyorum.mecalim kalmiyor kanamadan.ama spiral kesiyomus kanamayi.yinede korkuyorum takilirken bisey olcak diye.deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.kizim denemisti bir ara doktor takamamamisti.korktuk acikcasi
Gecmiş olsun,kaç yasinizdasiniz? Menepoz ile ilginiz var mi? Asiri kanamaniz kac gün ve ne sıklıkla sürüyordu?

Ben 23 yasimda ilk cocugumdan hemen sonra taktirdim
Takan kisi benim panik atak oldugumdan suphelenip takmak istememisti hatta anlik bir islem zaten takildigini hissetmiyorsunuz sadece iceri girerken canim yanmisti azcik
Buyutulecek bisey yok
Heleki konu sagliksa hic dusunmeyin anlik bir islem icin kendinize eziyet ettiginize degmez ameliyat degil sonucta

Aşırı kanama yüzünden 3 yıl kullandım hormonlu spiral kimseye önereceğim bir şey değil

Ne kanaması bu?
Benım vucudum bu tarz aletlere uygun degıl. Hem cok kanamalı gebelıkler gecırdım hemde rahım agzında yara oldu 2 kez. Bu sebeble son dogumumda tuplerımı baglattım

Kanamanın nedeni m rahim kalınlaşması olabilirmi
Çünkü benimde baya bi kanamam oldu rahimde kalınlaşma bsşlamış doktor sipral önermişti tedavi olmam için ben ilaçla tedaviyi seçtim şimdilik bi sorun yok normal adet görüyorum

Takılması çok zor değil merak etmeyin. Anlık küçük bi yanma ve sonra hafif bel ağrısı yaşadım ven sadece. Sonra varlığını hiç hissetmedim. Ancak adet dönemleri fazla kanama yaptığı için cikarttirmak zorunda kaldim. Benimki hormonsuzdu tabi

Ben bir kaç ay önce hormonlu olanı taktırdım. Bakır olanların adeti uzatma, kanamayı arttırma ve ağrılı geçme riski var. Yüzde 1 de olsa bakırlı spiralde hamilelik riskide mevcut. Ama hormonlu spiralde hiç bir şekilde hamile kalınmıyor.
Hormonlu spiral taktıran her 4 kadından 1 i adet olmuyor. Bu kötü bir şey değil ama yaygın olarak bilinenin aksine. Anemisi olanlar için daha tercih edilir hormonlu olan, adet görenlerin kanama miktarınıda azaltıyor.

Mutlaka karnı tok gidin taktırmaya. Kısa süren bir işlem.

Benim doktorum ben korkunca, kendini çok kasarsan, ixin vermezsen, daha önce de iki sezaryen geçirdiğin için rahmini delebiliriz takarken dedi. En iyisi tamamen uyutmak dedi. Yani genel anestezi ile. İyi de dedim, emziriyorum narkoz sorun olmaz mı dedim. Yok dedi ameliyattan sonra da emzirdin, o kadar çok bile değil dozajı dedi. İlgilenenler için ayrıntılı yazdım. Ama ben yine de anesteziyi tercih etmedim, narkozsuz taktiracagim, pek kasacağimi sanmıyorum, çok araştırdım ufak bir sızı diyorlar

Spiral taktirmistim uzun yıllar önce.sorun yasamadim ama adetler uzun sürdü cikarttirdim.benimki hormonlu spiral degildi,korunmak amacliydi
Benimki de korunmak amaçlı olacak. Zaten emziriyorum, hormonlu spiral takılmıyor sanırım bu durumda, hatırlatacağım halen emzirdiğimi doktpruma

Bir de şunu sorayım: işlem sonrası bir hastalık , halsizlik falan yaşar mıyım... iki çocuğumla evde yalnızım da yatmam falan gerekir mi eve gelince

Reglin yoğun kanamalı geçtiğini belirten biri hormonlu spiral le bu sorundan kurtulduğunu söylemişti. Ben bir ay kadar kullandım spirali, batma hissettim ve akıntım arttı.

Back