Spiral !!! lütfen acil yardım

merve_uk

Ayyıldızı'M
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.804
222
173
Sitede spiral hakkında bi çok konu gördüm ama benim sorularıma yanıt bulamadım, o yüzden sizlerden yardım istiyorum.

Doktoruma pek güvenmiyorum bana göre '' para avcısı ''
Hiç doğum yapmadım, bana, kanallarımın çok dar olduğunu bu yüzden anestezi yapıcağını ve avrupa marka spiral kullanıcağını söyledi.

Bu anestezi beni çok korkutuyo,spiral taktırırken anestezi olan var mı ? Yan etkilerinden korkuorum.
Kanamam çok ama çok az olucak mış, ağrı ve sancım olucak mış,
Spiral takıldıktan sonra 2 gün ara ile gelmem gerekiyomuş 1 hafta boyunca.

Bu arada 130 tl muayne ücreti + 30 anestezi masrafı + 300 spiral taktırma ücreti !!!

Şimdi siz söyleyin bana bütün bunlar normal mi ?
Yoksa ben mi fesatım akannehir

merhaba arkadaşım..henüz doğurmadıysan doktorun spiral önermesi saçma çünkü hiçbi dt bunu önermez..ben spiral taktırdım takarken acımıştı biraz ama çok diil.sora çıkarttırırken anestezi istedim tırstıım için. bişey hissetmedim tabii.bence senin dr para avcısı.başka dr bul bence.çünkü taktırdıktan sora da 2 gün arayla gitmen gerekmiyorki sadece 1 hafta sora kontrole gidiceksin ultrasonda bakıcak yeri iyimi diye.o kadar..yine de bence sen spiral taktırma 5 sene hamile kalmamayımı düşünüyosunki?.

ayrıca muayene ve anestezi ücreti ok ama spiral çok kazık o fiyat fazla şişirilmiş canım..bence sen iyi bi doktor bul ve sana güzel bi doğumkotrol hapı versin

doğurmamıs bayan a da takılabiliyor artık bu yeni avrupadan gelen spirillaer varmıs ay bide yazabilsem :))
ucu altın kaplama mı neymiş bizde arkdasıma taktırdık geçen gün alman hastanesinde..
hemde hic cocuk doğurmadı ve 22 yasında.doktorunun tavsiyesi ile.tabi tuzlu idi..özel spirl çünkü onun ki:)
ama senin doktor abartmıs 2 günde bir muayne yok.
1 hafta sonr ult.kontrolü var

pardon şimdi gördüm ben yazdığnı avrupa marka takıcam demiş doktorun..pahalı olması cok normal hayatım ozaman :icecream:
ama ne kadar eminsin avrupa marka olacağına?
bunlar en kaliteli spiraller doğurmmıs bayanlara dahi takılabiliyor bilginize

Bulunduğum yerde ondan başka doktor yok,güvenmesemde :S

yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Markalı olduğu için pahalı olabilir ama anestezi gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü takarkende çıkarkende acıtmıyor.

Gebelikten korunmak için yapılan aşıların sağlıksız ve son derece kilo aldırıcı olduğunu okudum doktorda bunu tavsiye etmedi, ve kimse bu yöntemi pek önermiyo.

Ben ilaç içmekten nefret ederim, her gün de doğum kontrol haplarını içmek bana çok itici geliyo.

Geriye ne kalıyo ? yarın saat 13:30 randevum var, iptal ettirsem mi yoksa gitsem mi bilemiyorum

hayır kilo aldırmıyor kesinlikle biz bu konu üzerinde cok calısmalar hazırladık hocam cerrahpaşada yenidoğan bölümünde annelere bu eğitimi veriyordu bende yanındaydım
kilo aldırmıyro sdece böbrek ve seker hastalığınızı olmaması gerekiyor.3 aylıklardan pek hoslanmıyor doktorlar.ama aylıklar en cok kullanılan son derece sağlıklı olanlar mervecim.
lütfen cevrende duyduğun kulaktan dolma bilgilere inanma netten arastır doktor sitelerinden anlamadığın bir sey olursa elimden geldiği kadarı ile sorularını cevaplamaya calısacağım

Çok teşekkür ederim ilgin için. Ama benim bulunduğum yerde her imkan yok.Burası ufak bi ilçe.

O yüzden imkanlar kısıtlı ve sorun sağlık olunca insan dahada bi titizlikle davranıyo.

Sanırım sağlık ocakları bu iğneyi yapıyolar ama burda gidipte sağlık ocağına iğne olamam.
Eczanelerde yapmıyomuş sanırım,

300 lira spiral takma ücreti çok fazla.
benim eltim eczaneden spirali kendi aldı, doktora gidip taktırdı. sanırım 80 liraydı spiral -ki en pahalısıydı-. 20 tl'de doktorun visite ücretiydi o kadar. taktırmak çok kıs sürüyor zaten. normal jinokolojik muayene gibi birşey.
kontrole de sadece 1 hafta sonra açğırdı yerinden oynamış mı diye..

eczaneler artık hiçbir iğne ve aşıyı yapmıyorlar.
bence spiral taktıracaksanız da ilçede değil de ile gidip yaptırsanız.
hem doktorunuza da güvenmiyorsunuz pek.

bende evlenmeden önce dr a gittiğimde bana spiral değil,doğum kontrol hapı önermişti,spirali sorduğumda da ilk çocuktan sonra taktırman daha iyi olur demişti bana,nerdeyse 1 yıldır d.k.hapıyla korunuyorum ben gayette memnunum...

Doktora ilk gittiğimde bana yara tedavisi uyguladı, ve 400 tl maal oldu. Dondurarak tedavi yaptı.
Sonradan öğrendim ki bu doktora giden her bayana aynı şekilde yara var diye tedavi ediyo.

Doktora giden hangi arkadaşıma sorduysam, aynı şekilde onlara da yara tedavisi uygulamış.
Bu olaydan sonra kuşkulandım ve güvensizlik oluştu içimde.

Yaşadığım yerden başka bi il'e gidip spiral taktırabilirim ama buna işlerimden ve yoğunluğumdan dolayı böyle bi zaman ayırmam mümkün değil.
Eşimde bu olaydan çok rahatsız, ama süpriz bi şey yaşamamak için mecburum.

canım kücük bir ilcede yasıyorsun anlıyorumda bir pazarının 2 saatini ayırabilirsin sanırım..yani bir kaza olmasındanda
1 gün işe gitmemeye bile değer sanırım:icecream:
o eczaneden alınan spiralleri bosverin.avrupa spiraller daha kaliteli..canım doktorundan emn değilsin yaptırma.ama dediğim gibi bizde istanbulda taktırdık avrupa spiral doğum yapana yapmaya herkese takılıyor bu.tuzlu idi.
sadece doğum yapmayan spiral taktırdıktan sonra kontrole biraz daha fazla gidebilir.
örneğin 4-6 ayda bir gibi :1shok: bu sizin için sorun olusturmaz dimi?
hangi ilçedesiniz,belki size doktor önerim olabilir?

balıkesirde oturuyorsunuz bursa ya yakın sayılır.
doc.dr.murat arslan var.
gene balıkesirde dr.muhlis ulusan,dr.zafer çankırı,dr.serhat donduran,
dr.serhat donduran adresi:balıkesir cad.sekercioğlu apt.no:3 şındırgı balıkesir.
cep:532 352 12 11
geri kalan dr.ların adreslerini nette bulabilirsin sanırım canım.

sağlık ocağında yapılan bu korunma asıları gerci piyasada tek isim mesigyna olarak satılıyor.sağlık ocağındakiler o mu hatırlamıyorum şimdi?
eğer o değilse olmayın.sağlık ocağının dağıttığı prezervatif,doğum kontrol hapı yerli ürünler hep.
ve bir yasmin kadar iyi değil.eğer en iyisi olsun dersiniz ilacınızı sağlık ocağından değil eczaneden alın.yasmin desolet diane bunlar iyidir.

canım bu avrupa spraili bunu nerden alıcaz eczaneden alınan kaliteli değil demişsin cvp yazarsan sevinirim birde fiyatını lütfenkaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…