Spiral korkusu

Aile planlama merkezinde taktırdım ücretsiz özelde taktırmadığın sürece ücreti yok arı sokması gibi 5 6 saniyelik bi acı sadece 3. Yılındaym ilk zamnlar adet dönemi biraz ağrılı oluyor o ladar başka hiç sıkıntısı yok

Spiralden sonra adet duzeni ve miktarinda ciddi bir degisiklik oluyor mu?

Ben 15 gün önce taktırdım. Üniversite hastanesinde ücretsiz. Takarken hiç acımadı, adetimin 2. günü idi. 2-3 gün adet sancısı gibi sancım oldu. Sonra geçti. Şimdi iyiyim

Bnm bi kere kaydı ikinci kez taktrdım mecbur öle korkcak bişey yok sadece beş saniyelik yüksek ağrı oluyo ama sadece gerçkten beş saniye o kadar canın acımıyor fazla
Bir kez kaydiysa sık kontrol ettirin.benim de bir kez kaymisti hamile kaldim.2.kez taktirdim.en fazla hamile kalirim diyordum.baska organima kaymis.ikiye ayrilmis.hic haberim olmadi.organima saplanma tehlikesi gecirdim.ameliyatlardan döndum.mutlaka kontrol ettirin.takarkende sonrasindada takiliyken de kaydigindada hic agrim kanamam olmadi.ama bunyem kabul etmedi.

Evet malesef miktarı artıyr ve ilk aylar süre uzuyor 2 3 gün benm 15 güne kadar uzadı aşırı artış oldu snra düzeldi

Tesekkur ederim. Benim zaten fazla kanama sorunum var, gittigim 2 ayri doktordan biri size kesinlikle onermiyorum dedi, digeri alakasi yok azaltir bile dedi. Ben de kararsiz kaldim taktirmadim. Hormonlu spiral dusundum onun da kayma riski cok yuksekmis, vazgeçtim.

Hormonluyu kimse tavsiye etmedi ama taktıran kişilerden azalma oldu diyeni duymadım hiç artış oluyor 2 kızım olmasa ve 3.planım olsa tercih etmezdim ilk sene baya adetim düzensz ve ağrılı oldu 2 yıldr rahatım

Taktirmasi sorun smdegilde ilk oglum 1 aylik olmadan taktirim. Ikinci ay regl olmayinca korktum bir gittimi kaymis ondan sonra tovbe ettim. Cikarirlarken bir dunya aci cektigimle kaldim

Valla ben doğumdan 3 ay sonra hemen taktırdım 1 ay sonra kontrole de gittim kayma yoktu üzerinden 1.5 yıl gecti smear için tahlile gittim doktor kaymış dedi yıkıldim resmen hemen hamilelik testi yaptırdım çünkü hamile kalmaktan çok korkuyorum şimdi prezervatifle korunuyoruz birkaç ay rahim dinlensin dedi doktor bakalim napicam bilmiyorum

Ben 5 senelik bakır spirali taktırmıştım takılırken hiç ağrı olmadı diyebilirim ama bu senşn rahat olmanla da alakalı bir durum kendini sıkarsan acır. Doğumdan 6 hafta sonra takılmıştı sonra birde kontrole gitmiştim ultrasonla baktılar yerinde dedi. Takıldıktan sonra bir kaç gün hafif ağrım oldu sonra geçti. Adetlerimde artma veya uzama olmadı çok memnundum hamile de kalmadım 5 sene boyunca. Tekrar taktırmayı düşünüyorum Doğumdan sonra.

hanımlar spiral taktırmak istiyorum ama çok korkuyorum hiç taktırmadım daha önce takılırken acıyor mu fiyat nedir bilgisi olan bar mu
Bende korkuyorum taktiricam ama anestezi alicam agri esigim cok dusuk.adet olmadim ki hala bebegim 7 aylik oldu adeti bekliyorum.merakettigim adet olmadan takiliyormu.konuyu takipteyim

Aciyip acimamasina birsey diyemem ama cevremde korundugu halde hamile kalanlarin tamami spiralle kalmis. Oyle ki takvim hesabiyla disari bosalmayla hamile kalanlar bile daha az. Dikkatli olun derim.

Spiral varken hamile kalınca hemen çıkartıyorlar mi. Birde bebek açısından sıkıntı olur mu spiral

Ya hanimlar bu spiral kayiyor neden ben simdi hic guvenemedim.ucuncu bir cocuk olursa aklimi kaciririm heralde ki 37 yasindayim.7 aylik kizim.uc yasinda bir kizim daha var.6 sene bebegimiz olmadi.simdi cok korkuyorum onceden bebek diye deliren ben hamile kalicam diye odum kopuyor.spirale de guvenmezsem napicam.simdi prezarvatif le halldiyorum da ona bile guvenmiyorum.emzirdigim icin adet de olamadim biraz rahatim tabi.spiral le hamile kalan cok mus.biz kadinlarin cilesi niye bitmez of erkek leri hadim etseler ya gozum korktu simdi kaymis diyenleri okuyunca...

Bende korkuyorum taktiricam ama anestezi alicam agri esigim cok dusuk.adet olmadim ki hala bebegim 7 aylik oldu adeti bekliyorum.merakettigim adet olmadan takiliyormu.konuyu takipteyim
Takılıyor. Ben taktirdim. Bebeğim 4 aylık ve benim adet kanamalarim başlamadı hala

Ya hanimlar bu spiral kayiyor neden ben simdi hic guvenemedim.ucuncu bir cocuk olursa aklimi kaciririm heralde ki 37 yasindayim.7 aylik kizim.uc yasinda bir kizim daha var.6 sene bebegimiz olmadi.simdi cok korkuyorum onceden bebek diye deliren ben hamile kalicam diye odum kopuyor.spirale de guvenmezsem napicam.simdi prezarvatif le halldiyorum da ona bile guvenmiyorum.emzirdigim icin adet de olamadim biraz rahatim tabi.spiral le hamile kalan cok mus.biz kadinlarin cilesi niye bitmez of erkek leri hadim etseler ya gozum korktu simdi kaymis diyenleri okuyunca...
Takılıyor. Ben taktirdim. Bebeğim 4 aylık ve benim adet kanamalarim başlamadı hala
Allah bagislasin bebegini.takiliyor demekki ben de bahane ariyorum.adet duzenini etklilemezmi acaba.tam koruma saglamiyormus taktiricam mecbur artik.

Ben 10 yıllık spiral kullandım hiç sıkıntı olmadı düzenli kontrollerme gittim. 2. Kızımdan sonra tekrar taktırdm ilk adette 3 yıl sonunda geçen ay kaymış 6 haftalık hamileyim. Ağır kaldırmıştm onuüzden diye düşünüyorm dikkat edilirse sıkıntı yaşanmıyor ama allah yapısı değil ya işte olabiliyor kayma. Ki 13 yıl hiç sorun yaşamamıştım

Acisini bilmem hic kullanmadim

Cunku etrafimdaki plansiz gebeliklerin hemen hepsi spiralle korunan ciftlerde oldu. Koruduguna inanmadigim icin hic kullanmayi dusunmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…