Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben epidural yapcam da spinal nasıl oluyo, hangisi daha kolay? yardımcı olursanız sevinirim.
Spinal sadece sezeryanda kullanılır, omurilik sıvısına kadar iğne ilerletilir ve içeri enjekte edilir.etkisi kısa sürer, bacaklarını hareket ettiremezsin.Ameliyat sonrası baş ağrısı olma ihtimali yüksektir.Belde kateter takılı kalmaz, tek seferlik bir uygulamadır.
Epidural ise omurganın dura tabakasına ince bir kateterin yerleştirilmesi ve gerektikçe ilaç enjekte edilebilen, normal ve sezeryan doğumda kullanılabilen bi anestezi yöntemidir.Epidural normal doğumda ilaç dozu az verilir bacaklarını ve kaslarını kullanırsın ancak ağrı hissetmezsin, epidural sezeryande ise ilaç daha fazla ve aralıklarla verilir, bacaklarını hissetmezsin, doğum sonrası da kateter kaldığı için ağrın oldukça oradan enjeksiyona devam edilir ve oldukça konforlu bi doğum tecrübe etmeni sağlar.Ayrıca spinal sezeryan sonrası ağrın olunca serum içine yada kalçadan ağrı kesici vurulur ki bu bebeğe geçebilri, ancak epidural kateterden ağrı kesici verildiğinde böyle bi durum sözkonusu değildir.
Ben de pazartesi kısmetse kombine spinal epidural sezeryan olacağım.
Allah kolaylık versin canım. benım dogum da 17 ocakta. peki bele katater takarken acıyo mu bi bilgin var mı
ben spinal anestezi ile sezeryan oldum, oldukça da memnun kaldım. sezeryan olmak benim tercihim değildi, mecbur kaldım ama spinal anestezi benim tercihimdi. bele iğne yapılırken ben de acı çekerim diye çok korkuyordum ama hiç korktuğum kadar olmadı çok şükür. ve doğum da, doğum sonrası da gayet iyiydi benim için. çok şükür... sana da Rabbim yardım etsin ve kendin için en doğru kararı vermeni nasib etsin.
Allah kolaylık versin canım. benım dogum da 17 ocakta. peki bele katater takarken acıyo mu bi bilgin var mı
Epidural ile sezeryan oldum, bele katater takarken tabiki bi acı hissediliyor fakat inanın korkulacak bişiy değil çok hafif bi acı, benim gibi iğneden bile ödü kopan biri bunu söylüyorsa inanın kolay bişeydir :) Herkese epidurali öneriyorum, çok kontrollü bi doğğum oluyor ayrıca sonrasında ne ağ ağsırı ne de baş dönmesi hiçbi yan etkisini de görmedim.
Allah hepinize kolaylık versin, sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza alın inşallah..
canım spinalde epiduralde belden aşagı uyuşma saglıyor ama spinalde belli bi sürelik oluyor,etkisi gecince agrılar başlıyor.epiduralde devamlı misina gibi bişey takılı kalıyor ordan devamlı agrı kesici veriliyor hemen tesir ettigi için hiç agrın olmuyor. kesinlikle epidurali tavsiye ederim .hayırlısıyla kucagına alırsın inşlh
etki süresi ve uygulama yeri farklı canım...epidural anestezide ağrı kesici materyal dura adı verilen zarın çevresine yapılır,spinal de ise iğne dura zarını geçip bos adı verilen sıvının içine yapılır..epiduralin etkisi uzun,spinalin kısa sürer...
Allah nasip ederse 11 ocakta ben de sezeryanla doğum yapacağım..tercihim epiduralden yana...
tatlım ıns bebısını sag salım kucagına alırsın bende 5 hafalık hamıleyım cok yenıyım daha ama en cok korktugum dogum ve konydayım yenı geldım hastane ve dr dahı secım yapamdım buraya takıldım ıkı arkdasımda epıdurelden cok memnunlar rahat oldu demıstıler bende kararsızım ıns sezeryan gıbı bır durumum olmazssa bende epıdurel duusnuyorum ama spinal yonetmının ne old anlayamdım tam anlamıyla...ne dersn kızlar en ıdealı ne dır dogumda .........