Spinal sezeryan ve epidural sezeryan ne demek??

bildiğim kadarıyla spinal sezeryan genel anestezi yapılıyr,epidural sezeryanda belinden iğneyle uyusturup yapılıyr.

ikisi de aynıi
ikisinde de belden iğne ile belden aşağısı uyuşturuluyor,
ben spinal ile oldum,
ikisi arasındaki fark iğnenin farklı boşluklara vuruluyor olması,
yani bunlar teorik adlar ile adlandırılmış,
spinal anestezide iğğne spinal boşluğa vuruluyor,epiduralde epidural boşluğa,
bir de epiduralde aynı boşluğa bir katater yani ince bir hortum yerleştiriliyor ve o hortum sırt yukarısından omuzdan yukarı çıkarılıyor,ama ayrıntı bilgim yok,
spinalde ise sadece belden iğne ile uyuşuyorsunuz,
genel anestezide spinal olmuyor yani..

bende spinal sezeyan oldum (sözde) doktorumun tavsiyesiyle ama amelyata aldıklarında tam uyuşmadım kesileri resmen hissettim doktorum tekrardan uyuttu ama çok kötüydü inşallah bi dahaki doğumum normal yoldan olur herkese hayırlı doğumlar

Bende spinal ile doğum yaptım çok rahattı hymarry'nin yormlarına ek olarak spinalde hemen uyuşuyosun epiduralde 40 dakika sürüyo uyuşman bu yüzden genelde doktorlar spinali tercih ediyorlar birde epidurale göre daha fazla uyşuyosun ve uyuşukluk çabuk geçiyo spinalde epidurale göre baş ağrısı çekme olasılığın yüzden 1 daha yüksek ve de sipinal daha ucuz..

Merhabalar.... Bende 27 Ağustosta doğum yaptım.İlk 5 gün iyi geçti. Sonra bir baş ağrısı ile tansiyonum fırladı şu an tansiyon düzenleyici kullanıyorum tuzsuz yiyorum. Ve bitmeyen bir boyun ağrısı boynumun sağ tarafı. Ne yapacağımı şaşırdım.
Nasıl geçer bu bu tür sorunlar yaşayanlar var mı?

Merhabalar.... Bende 27 Ağustosta doğum yaptım.İlk 5 gün iyi geçti. Sonra bir baş ağrısı ile tansiyonum fırladı şu an tansiyon düzenleyici kullanıyorum tuzsuz yiyorum. Ve bitmeyen bir boyun ağrısı boynumun sağ tarafı. Ne yapacağımı şaşırdım.
Nasıl geçer bu bu tür sorunlar yaşayanlar var mı?

Benim doktorum çok fazla su içmen gerek dedi her 15 dakikada bir su içtim hiç birşey olmadı

iki anestezide de sadece belden aşağısı uyuşuyor, epiduralde bele bi katater yerleştriyorlar,bu işe yarıyor çünkü doğumdan çıktıktan sonra ağrınız başladıkça o katater vasıtaıyla ağrı kesici enjekte ediyorlar 5 dk içnde ağrılarınız yok oluyor, ama spinalde bi kez uyuşturuluyor belden aşağısı ameliyattan çıkınca ağrı olursa sanırım iğne yada ilaç vasıtasıyla ağrıyı kesiyorlar, epiduralde öyle başağrısı bel ağrısı falan hiç yaşamadım gayett çooook güzell biyöntem

iki anestezide de sadece belden aşağısı uyuşuyor, epiduralde bele bi katater yerleştriyorlar,bu işe yarıyor çünkü doğumdan çıktıktan sonra ağrınız başladıkça o katater vasıtaıyla ağrı kesici enjekte ediyorlar 5 dk içnde ağrılarınız yok oluyor, ama spinalde bi kez uyuşturuluyor belden aşağısı ameliyattan çıkınca ağrı olursa sanırım iğne yada ilaç vasıtasıyla ağrıyı kesiyorlar, epiduralde öyle başağrısı bel ağrısı falan hiç yaşamadım gayett çooook güzell biyöntem

evt bende spinal oldum ikisinin arsındaki farkta bu arkadaşın yazdıklarının aynısı

Back