SPINAL SEZERYAN ILE DOGUM LUTFEN OKUYUN VE DUA EDIN

eylulunannesii

Anılarım, şeytanın kesesindeki paralara benziyor.
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2016
114
60
18
Sezeryan ile doğum yaptim ve bebegim hastanede dua edin ne olur haftaya bebegimle doneyim evime...

13 eylul gunu ogleden sonra bebegin hareketlerini hic hissetmedim ve esime soyledim hissetmedigimi biraz dinle dedi ama baktim yok hareket etmiyo esime "hareket etmiyo dedim ya da ben hissetmiyorum askim dogum yaklasinca bebegin hareketleri azalirmis" dedim ama aldi beni bi korku benim kizim cok hareket ederdi farkinda olmadan mermere yaslaninca ya da masaya hissederdim. Neyse o gunu misafirlerle bitirdik aksam birlikte dinledik ama hareket yoktu karnimda esime "sen uyu ben biraz daha dinleyeyim" dedim bi seker yedim dinlemeye basladim ilk zamanki hareketleri gibiydi sanki karnimda kelebek vardi ufak ufak pit pit atiyodu sanki dinleyerek uyuya kalmisim sabah uyandigimda kahvaltiyi hazirladim ama bi yandan da dikkat ediyorum hareket var mi diye yok hareket filan yok iyice korkmaya basladim kahvaltidan sonra esimin isleri vardi disari cikti. Ogleden sonra dondu hastaneye gittigimizde saat 2 di. Kendi doktorum izinli oldugu icin nobetci Doktor muayene etti bebegin hareketlerinin artik yavaslamaya baslamasinin normal oldugunu suyumun normal oldugunu soyledi nst istedi. Nst girdigimde bende bi yandan makinayi kontrol ediyodum birden arada uzun bi cizgi gorunce dedim iste var bi problem neyse ebelerden birisi ac misin dedi hayir dedim. Bir nst kagidi cikardi digerine basladik bu nst de kotu cikti kizimin kalp ritimleri ebe yine ozel bi durumun mu vardi senin dedi hayir bebek dunden beri hareket etmiyo dedim disari cikip doktoru cagirdi. Doktor nst aldi ve ayakkabilarini giyin gel esinle konusmamiz lazim dedi. Ayakkabilarimi giyinip esimi cagirdim ve doktor
" bu bebegin kalp atimlari ve bunlar bozuk bebegin acil olarak sezeryan ile alinmasi gerekiyor karar verin ister burda ister baska bir hastanede ama bu bebegin acil cikarilmasi gerek" deyip nst kagidini bize verdi. Sasirip kaldim aglamaya basladim kotu bise oldugunu anlamistim zaten. Neyse kararimizi verrdik beni acil sezeryana aldilar dogumhaneye gittigimde belimden igne yapildi ve uyusuklugum basladi daha sonra doktor basladi hemen bes dk sonra kizimi gordum ufak tefek biseydi beklediigim gibi degil 2330 dogmustu ben yine aglamaya basladim o arada doktor "yarin gelsen daha cok aglardin dikkatli bi annesin cocugunu kurtardin" dedi. Cok sukur kizim ufak tefek ama saglikli dogmustu neyse kizimi bana getirdiler opecek misin dedi doktor hayir dedim korkuyodum cunku her an bisi olur diye. Daha sonra ameliyat bitince odaya gittim yarim saat sonra bebegimi getirdiler. Ama oda kalabalikti ve cok gidip gelen vardi rahatsiz olmaya baslamistim kimseye bise de soyleyemiyosun insanlar anlayissiz oluyor. Kziim cok sukur guzel emiyodu kocaman acmisti gozlerini annesi kurban olsun ona cok ozledimmm. Sabaha karsi kimse kalmamisti ve bebegim cok aglamaya baslamisti sutumu almiyodu mama emmiyodu doktoru bekledik ve doktor enfeksiyon kaptigini soyleyip aldi kizimi beni taburcu ettiler kziim hastanede dunden beri ufak tefek zaten melegim benim cok agliyorum cok zoruma gidiyo karni ve kucagi bos eve donmek. Dunden beri aptal gibiyim. Bugun sabah izledik kizimizi oglen de beni yanina aldilar sut goturmustum onu emzirdim ve mama verdim kizima cok sukur iyiydi gozleri kocaman kocaman acik annesine bakiyodu ilk geldiginde agladi biraz sonra sustu kizimi bi pikeye sarmislardi onu ciplak ve ufak gorunce yine agladim. Bebegim mamasini ve sutunu emdi daha sonra ayrildik simdi evdeyim. Doktor pazartesi sali belli olur ne zaman cikacagi dedi insallah pazartesi sag salim doneriz kizimla enfeksiyon kapmis melegim anne karninda kaninda enfeksiyon varmis. Dua edin ne olur kizimi sag salim eve getireyim Rabbim hayirli dogumlar nasip etsin herkese hayirli omur versin. Allah a emanet olun.

Canım biraz moralni yuksek tut lutfen. Bak çok şukur sağlıkla dunyaya gelmiş çocuğun. Buyuk bi problem yok ortada. Bu lohusa piskolojisi çok başka esasen. Bende 2 ay oldu doğum yapalı hala piskolojim toparlanmadı. Bu ağlamalarının sebebi o muhtemelen.. Moralini yuksek tut ki sutun bol bol aksınbebişini guzel besleyebilesin.

Gecmis olsun canim sakin moralini bozma bebegine daha coook uzun yillar lazim olucaksin:) bebek dusuk kilolu ve erken dogdugu icin biraz enfeksiyona yatkinligi vardir o yuzden kapmistir anne karninda olmamistir kendini suclama sen zaten zamaninda mudahale edip kurtarmissin bebegini. Uzun sure de tutmazlar biraz daha toparlanip kilo alinca verirler yavrunu sen bu zmanini degerlendir evini hazirla moralini yuksek tut beslenmene dikkat et sutunu sag ki eve geldiginde guclu bir anne gorsun bebeginsaglicakla kal insallah az kaldi

Saol canım Allah razı olsun daha hastanede miniğim hergün gidip görüyorum onu pazartesi salı belli olcak bakalım ne dicekler

Saol canım biraz daha toparlandım kuzumu yarın sabah yine göreceğim inşallah pazartesi durumu belli olacak. İnşallah sağ salim alırım kuzumu

Geçmiş olsun inş sağlıkla tez vakitte kavuşursun miniğine. Rabbim Evlatlarımızı bizlere bağışlasın.

Saol canımm inşallah hergün dinleyin hamileyseniz konuşun ben kuuzumla konuşuyodum hergün hareket ediyodu. En ufak bişeyde bile gidin kontrole ben bi gün bekledim keşke hiç beklemeseydim. Hemen gitseydim keşke kuzum evimde olurdu hastane odasında değil...

Allah razı olsun canımm :) tek sorunum mama takviyesi sütüm az kızım doymuyor
Bence bunu sorun olarak görme. . Emzirmeye devam artık mama takviyesi yapabilirsin.. onun sağlığı önemli gerisi hiç sorun degil..
Benim kızımda sutüm kesildi 2.5 aylıktan itibaren mama ile beslendi çok sükÜr kilosu da sağlığıda herşeyi çok iyi oldu hep.. hiç endişe etme bu konuda

Merhaba benim de kucagim bos kaldi dogum yaptim seni cok iyi anliyorum hatta sen yarim saat sonra da olsa kucagina almissin, ben hic almadim,ben genel anestezi oldum dogumda bile gormedim, ve eve kucagin bos donmek cok kotu birsey..senin gbi benim de sutum yetmedi en kotusu oglum yaogunbakimda biberona alismis beni emmedi, uzuntuden stresten sutum olmadi mama ve sutle gittik hep, hep sagarak biberonla verdim,simdi oglum 3 aylik cok sukur saglikli ve sutum artik yok denecek kadar az sadece mama aliyor, ayrica 2300 gr dogmasi iyi zaten 1500-4000 gr dogmalari normal ve 1 ayda da 1200 gr almis cok bile icini ferah tut:) onenli olan sisman olmasi degil saglikli olmasi milosu iyi

Merhaba artık kızım emiyor çok şükür arada göğsüm doluyo genelde 3-4 saat emmeyince doluyor. Mama takviyesi yapıyorum ama fazla değil 200-250 cc civarı. Sütüm yetiyor mu bilmiyorum sağmıyorum ama doymasa ağlar herhalde :) 2 ayımızı bitirdik 4950 olmuşuz.

Sesler çıkarıp gülmelere başladı şükürler olsun evlat bambaşka bir hayatmış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…