Spinal sezeryan doğum sonrası agrılar

badedilek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2010
25
3
36
İzmir
Merhaba 1 yıl once spinal sezeryan oldum benim durumumda olan arkadaslarım veya cevresınde olanlar varsa paylasımlarınıza ıhtıyacım var .Konum şöyle sureklı meydana gelen gece sag sola dönemez sırt kasılma ve agrılarım var sırtımın ortasında sankı biri omurgamı alıp oynatıyor yok böle bir agrı kasma aldıgım agrı kesıcıler yuzunden mıdem mahvolmuş delınme noktasından döndum dogumdan cıkısta hastanede kaldıgım ılk gece kasılma yasadım sıcak su torbası koydular hemen sıcak su torbası olunca duzelıyorum hep sıcak ister oldu sırtım anlamış degılım bebeğimi kucaklarsan egıldıgım gıbı kalıyorum resmen allah şifa versın herkeze ....

Ben doğum yapalı 6 ay bitti halaa sırtım belim ağrıyor. Bebeğimi kucaklarken bile ağrıyor. Birde sanki belimden yaptıkları iğnenin acısını halaa hissediyorum. zaten çok zor oldu belimden vurulan iğne. Böğüre böğüre ağladım yapılırken. Doğum esnasında bile o kadar kötü olmadım.

Nisanda bende spinal olaracak sezeryan dogum yapacagim. Mecburi doktorlar tavsiyye gormus malesef. simdide bu paylasimlari gorupte korkmaga basladim:(
ozeldemi oldunuz nilufer hanim? doktor ve ya anestizist boyle normalmi karsiladilar? ne varki yani siradan bir hastanin bogurtusu normalmi yani?

Nisanda bende spinal olaracak sezeryan dogum yapacagim. Mecburi doktorlar tavsiyye gormus malesef. simdide bu paylasimlari gorupte korkmaga basladim:(
ozeldemi oldunuz nilufer hanim? doktor ve ya anestizist boyle normalmi karsiladilar? ne varki yani siradan bir hastanin bogurtusu normalmi yani?
Diğer arkadaşlara geçmiş olsun ama korkmana gerek yok herkeste aynı olmuyor. Ben 16 ay önce aynı şekilde doğum yaptım ama hiç ağrım olmadı. Eve çıktıktan sonraki 3. günümde temizlik bile yaptım ama normal doğum yapmış arkadaşım 1 ay dikişlerim ağrıyor dedi. Benim ne sezaryen dikişlerim nede belimden iğne yapılan yerde hiç ağrı olmadı bugüne kadarda hiç bel sırt ağrısı çekmedim. Bünyeyle ve anesteziyi uygulayan ameliyatı yapan doktorla alakalı ve ben devlet hastanesinde doğum yaptım.

Merhaba bayanlar birkaçgündür forum giremedim malum kış grıp bebişle zor gunler gecırdık takıp edemedım spinal sezeryan epidural normal dogumda kader bence şuan bile su torbasıyla oturuyorum sırtımda ığne yerımı başka hıc bırsey rahatlatmıyor ev süpüremez egılıp kalkamaz oldum sağ sola kas katı dönemıyorsunuz hastanede başlamıştı benımde mesela bir tanıdıgım normal dogum yaptı ama zorlu oldu ve kesmişler eve 17 dikişle yollamışlar mesela benım ilk doğum 2 dikişle normaldi hiç yatmadım ikincide kuyruk sokumu kemiğinde sorun var diye çatım açılmıyordu mecburen oldum sezeryanı tek dr tavsıyesı spinaldi ben genel aneztesi istedim uygulamadılar panık ataklıyım yapamam korkarım dedım ama ıkna ettıler galıba cok kastım kendimi böylede iki kat kaldım özelde oldum sezeryanı ben kaderim diyip oturup gecmesını beklıyorum allahtan melek gibi esım var :nazar::nazar: ev işinde bana yardımcı 1 yıldır sadece ben cocuk karnını doyuran biriyim evde tabı esıme herseyı yuklemekte bana acı verıyor benı motıve edıyor gecıcek dıye :)) rabbim acıl sıfalar versın herkeze ..

merhaba ben de 24 ocakta spinal sezaryenle doğum yaptım.benim sizin gibi ağrılarım olmadı çok şükür.herkesin bünyesi farklı oluyor sanırım.ilk iki gün dikiş ağrılarım oldu onun dışında bir de iç organlarım lık lık birbirine değiyormuş gübü bir durum vardı o rahatsız etti.hiç yatmadım diyebilirim.ama bir iş de yapmadım:)) ağrı eşiği ile de ilgili diye düşünüyorum.ben kendimi ameliyattan önce de ameliyattan sonra da sürekli telkin ettim.herkes aynı şeyi yaşadı geçecek bunlar diyerek))

merhaba arkadaslar bende 1agustos ta spinal sezeryan oldum.iğnenın acısını hala hissedıyorum ılk gunku gıbı .sabahları kazıklamış bi vazıyette uyanıyorum.nerdeyse 8 ay oldu hala gecmedı.ama herkeste aynı değil bu da şans galıba yada anestezi uzmanının iyi olması.böyle bebek kucaklamak çok oluyor.Allah yardımcımız olsun..

4 ay önce spinalle doğum yaptım.dogumdan sonra hastanede bile ne baş ağrısı ne mide bulantısı yaşamadım.iğnenin vurulduğunu bile hissetmedim.özetle hiç yan etkisini görmedim.doktorum bunda anestezi uzmanın etkısının cok oldugunu soyledı.tabi bunyesel faktörler de var.hemde araştırma hastanesinde yaptım doğumumu.bir daha doğuracak olsam yıne aynı yontemle yaparım.arkadaslara tavsiyem bu tıp amelıyatlar her bunyede farklı etkıler bırakır.onemlı olan anestezicciye sora doktora en sonda hastaneye guvenmenız

ben de 3buçuk yıl önce spinal anesteziyle sezaryen doğum yaptım.belim çok güçsüz ve hassas oldu,nerdeyse yorulmadığım zaman bile ağrır oldu.1 ay sonra tekrar doğum yapacağım ama yine spinalle olursa korkuyorum ağrılarım ya daha çok artarsa diye.çünkü o zaman ben bittim,şu an bile zor dayanıyorum,ölmek istiyorum.o derece yani.bel fıtığı değil ama ne?kaslarım ağrıyor.iyisi mi ankara ya da istanbulda 1 uzmana görünmek doğumdan sonra:(

ben de 3buçuk yıl önce spinal anesteziyle sezaryen doğum yaptım.belim çok güçsüz ve hassas oldu,nerdeyse yorulmadığım zaman bile ağrır oldu.1 ay sonra tekrar doğum yapacağım ama yine spinalle olursa korkuyorum ağrılarım ya daha çok artarsa diye.çünkü o zaman ben bittim,şu an bile zor dayanıyorum,ölmek istiyorum.o derece yani.bel fıtığı değil ama ne?kaslarım ağrıyor.iyisi mi ankara ya da istanbulda 1 uzmana görünmek doğumdan sonra:(

Merhaba ben de yaklaşık 3 yıl once epidural sezaryenle dogum yapmıştım pek sıkınto cekmedim ama son 8-9 aydır sabahları belim tutuk kalkıyorum kısa sure sonra geciyor ama kalçalarımda enteresan agrılar var kalça ve bel mr ında hıcbişey çıkmadı ben kendime gore fibromiyalji teşhisi koydum ama doktor degıl dedi. Kısacası bişey bulunamadı şimdi de 4 aylık hamileyim yine epidural sezaryen dusunuyorum ama siz ne yaptınız merak ettim umarım agrılarınız yok olmuştur.
Cevap verirseniz sevinirim.

Benim de 2,5 yıla yakın birşeyim yoktu ama sonradan oldu
Herhalde farklı bir durumdur uykusuzluktan fibromiyalji falan mı oldu acaba:)

Merhaba arkadaşlar 4 gün sonra spinal sezaryan ile doğum yapacağım allah nasip ederse ben kendi kararimla sezaryan istedim catimda biraz darlık vardı 1 tane düşük yaptım o psikolojiyi kafamdan atamadim ve kendime guvenemedim normal doğum için ama şuan sezeryanla ilgili iyi şeyler duymadım ne olursa olsun normal doğum daha iyi diyorlar bana fikir verirseniz çok mutlu olurum şimdiden tesekkurler

Merhaba ben gebelik zehirlenmesi yasadigim icin acil spinal sezerysn yaptilar. Yoksa normal bekliyorduk biz. Ve tek soyleyecegim sey kesinlikle normal dogum.. zorunlulugun yoksa tabi.

Merhaba arkadaşlar 4 gün sonra spinal sezaryan ile doğum yapacağım allah nasip ederse ben kendi kararimla sezaryan istedim catimda biraz darlık vardı 1 tane düşük yaptım o psikolojiyi kafamdan atamadim ve kendime guvenemedim normal doğum için ama şuan sezeryanla ilgili iyi şeyler duymadım ne olursa olsun normal doğum daha iyi diyorlar bana fikir verirseniz çok mutlu olurum şimdiden tesekkurler
Merhaba ben gebelik zehirlenmesi yasadigim icin acil spinal sezerysn yaptilar. Yoksa normal bekliyorduk biz. Ve tek soyleyecegim sey kesinlikle normal dogum.. zorunlulugun yoksa tabi.

Cok tesekkur ederim nutellalikek cati darligi var ve panik atak var aslında yapabilsem mudahelesiz bir normal doğum istiyordum .Dr. İlk söylediğinde normal doğum yapicam demiştim fakat kum dökmeye başladım son 2 haftadır bir de yalancı doğum sancıları siklasinca Vazgeçtim dayanılmaz hal aldı çünkü :KK43:

Canim doktor bana da catilarin dar ama istiyoran dayanabilirsen normal dogum yaptiririm yine de demisti. Yani o birazda doktoruna bagli simdiki dojtorlarin coguda hadi hemen hoop sezeryan diyorlar. Panik atagida brnce eger ki ileri derece de degilse dert etme derim. Doktorunla da bu konuyu konusarak halledebilirsin. Aci duymaktan korkyyorsan epidural yapabilirsin. Yani doktorunla her seyi acik acik konus dedigim gibi kordon dolanmasi yok kakasini yapyi bebek ters ya da gebelik zehirlenmesi durumu olmadigi sutece kesinlikle normal ve benim doktorumda normal dogundan yana bana cati darligim icin korkmamami biraz ugrastirici olacagini 1 saatte doguracaksam sadece surenin uzayacagini belittmistir. Darlik normal doguma engel mi degil mi doktor soyluyor zaten
Cok tesekkur ederim nutellalikek cati darligi var ve panik atak var aslında yapabilsem mudahelesiz bir normal doğum istiyordum .Dr. İlk söylediğinde normal doğum yapicam demiştim fakat kum dökmeye başladım son 2 haftadır bir de yalancı doğum sancıları siklasinca Vazgeçtim dayanılmaz hal aldı çünkü :KK43:

Yani cooook cooook asiri bir darlikta yoksa ki bu bana sacma geliyor cunku sancilar gelmeye baslayinca acilma da basliyor yani. Ben 27 haftalikken erken dogum teshisi koyuldu bildigin dogum sancisi cekiyordum ve su nisan hepsi gelmisti. Cocukta dogum kanalina gitmisti. 2 cm acilmam vardi cocuk esinden ayrilmasin dogum olmasin diye ugrastik mesela yoksa esinden de kurtulsa doguma girecektim. Halbu ki catilarim dardi senin gibi yani sanciyla cati aciliyor ve dogum suresi biraz uzuyor o kadar.

Yani cooook cooook asiri bir darlikta yoksa ki bu bana sacma geliyor cunku sancilar gelmeye baslayinca acilma da basliyor yani. Ben 27 haftalikken erken dogum teshisi koyuldu bildigin dogum sancisi cekiyordum ve su nisan hepsi gelmisti. Cocukta dogum kanalina gitmisti. 2 cm acilmam vardi cocuk esinden ayrilmasin dogum olmasin diye ugrastik mesela yoksa esinden de kurtulsa doguma girecektim. Halbu ki catilarim dardi senin gibi yani sanciyla cati aciliyor ve dogum suresi biraz uzuyor o kadar.

Back