Spinal sezaryenda neler yasayacagim?

Ben spinal epidural kombine yaptırmıstım. Belimden igne yaptıklarında igneyi hissetmemiştim sadece ilacı verdiklerinde saniyelik bir sızı hissettim okadar. Bende sırt üstü hayatta yatamam diyordum ama dogumda aklına bile gelmiyor insanın. Ameliyat boyunca anestezi doktorum benle sohbet etti hiç bir şey hissetmedim,sadece bebegi cıkarırlarken biraz baskı hissetmiştim ama canım acımamıstı.
Oglumu bana gösterip ameliyathaneden cıkardıklarından sonra sanırım tansiyonum oynadı mide bulantısı ve bas dönmesi basladı anestezi doktorum hemen bir ilac yaptı damar yolundan anında kendime gelmiştim :) dogumdan sonra iki gün yogun bir dikiş agrım oldu ondan sonra cabuk toparlamıstım. Bas agrısı olayını cok duymustum genelde ameliyat sırasında basının altına yastık konulmayanlarda bas agrısı oldugunu duymustum,benim dogumumda basımın altına yastık koymuslardı ve hiç bas agrım olmadı. Sadece spinal yerine spinal epidural combine yaptırmanı tavsiye ederim canım

Hastane ozel ama kendi bildiklerini yapiyolar. Spinal yapcaz dediler direkt bende epidural olsun dedim boynundan ilac vermek lazim dedi korktum tmm spinal dedim. Peki mide bulantisi nefes darligi olunca bizmi soyluyoruz kotu oluyorum diye yoksa onlar anliyo mu? Dedigm gbi tek korkum nefessiz kalmak ve burnumun tikanmasi :)

Bende özel hastanede yaptırmıstım,anestezi uzmanın tecrübesine baglı birazda. Epiduralde boyundan ilaç vermiyorlar,spinal ignenin yapıldıgı yerden omurgana katater sokuyorlar(cok cok ince bir hortum) dogumdan sonra bir gün o takılı kalıyor hortumun ucu küçük bir makinaya baglı oluyor.o makinadan da sana verilen küçük bir dügmesi oluyor. Agrın oldugu zaman dügmeye basıyorsun makina hortumdan agrı kesici veriyor ve agrıların azalıyor. Ertesi gün cıkarıyorlar katateri. Cıkarırlarken hiç acı hissetmiyorsun.
Dogum esnasında anestezi doktorun hep yanında olucaktır, hissettiğin tüm rahatsızlıkları ona söylediğin takdirde sana yardımcı olucaktır merak etme canım.

Bende kendimi kastığım ve korktuğun için 03.08.2017de spinal sezeryan olmuştum. Belimden iğne yaparken öyle bir acı hissetmedim. Sadece damarlarımdan su akıyor hissini yaşadım o kadar. Anında bacaklarım uyuştu zaten. 5 dk sonra kızımı verdiler kucağıma. Sonra dikmeye başladılar. Hani diktiğini hissediyorsun ama hiç canın yanmıyor. Sonra odaya çıktıktan bir müddet sonra ağrılar başlıyor. Bacakların uyuşukluğu 3 saatte felan tamamen geçiyor. Ağrı kesici felan alınca da rahatlıyorsun. Sadece bol bol su içmen ve yürümen gerekiyor. Hemşireler sürekli gelip küçük tuvaletini yaptın mı, büyük tuvaletini yaptın mı, gaz çıkartın mı diye sorup duruyorlardı. Bunları tamamlamam gerekiyormuş hastaneden çıkmam için. Neyseki hepsini hallettim de öyle çıktım :) tabiki dikiş ağrılarım oldu. Sanki hiç geçmeyecekmiş sandım ama 1 hafta sonunda hafifledi 1 ay sonra artık eskisi gibisi oldum. Hiç baş ağrısı yaşamadım. Ama yine de keşke normal Doğum yapabilseydim diyorum. Böyle kendi nazlılığımdan sezeryan olunca kendimi çok yetersiz ve korkak birisi olarak hissediyorum. Eğer kendini kasma gibi bir huyun yoksa normal yapmaya çalışsan daha iyi olur. Herkesin Doğum hikayesi farklı olur. Başkalarının neler yaşadığına pek bakmamak gerek. Önemli olan kendinde normal Doğum yapabilecek gücün var mı, varsa sezeryana hiç gerek bile Yok :) normalde olsa sezeryan da olsa her Doğumun kendine göre farklı riskleri var zaten. Önemli olan bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşmak sonra zaten Doğum ile ilgili şeyleri boşuna kafama takmışım diyeceksin :)

Ayni senin hissettigin gibi hissediyorum bende. Gucluyum aslinda ama alttan muayene bile olamiyorum cisimi tutar gibi yapip kasiyorum kendimi bide en önemlisi kolay nefes alamiyorum. Burnumu hc kullanmiyorim zaten agzimdan derin nefes aliyorum hep ama heycan uzuntu sinir zamanlarinda tikanip kalıyorum. Normal dogumda da nefes alamazsam dayanamazsam ayarlayamazsam nefesimi diye sezeryana karar verdim. En azindan panik animda bayiltirlar diye dusunuyorum. Diger türlü bebek sıkısıp kalsa diye korkuyorum normalden. Adet agrisinda bile fena oluyorum :) kske nrmal olsa ama yapamam ki

Aynen bende çatı muayenesi yaparken kendimi kastığım için doktor da ben 2 parmağımı sokamıyorum bebeğin kafasını nasıl çıkartacaksın eğer doğumda da kasarsan çocuk için çok büyük tehlike dedi, bende kendime güvenemedim o yüzden sezeryan olmaya karar verdim. Pişman değilim tabiki de. Çok şükür bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım. Sadece kendimi yetersiz ve korkak biri hissetmeme neden oldu. Bir de sezeryan oldum diyince millet normal Doğum yapamadın mı diyince sinirlerim geriliyor o kadar :)

Banada arkadasim aman sezeryan isteme normal dogur dedi. Sen niye normal dogururken sezeryan istiyorum diye bagirdin o zaman dedim :) eminim maddi durumu olsaydı bana bunu diyen kisi sezeryan olurdu. Cok önemli degil milletin ne dusundugu ben bebegimi kucagima alayimda isteyen istedigini desin :) annelik ayni annelik hem biz normale cesaret edemiyosak onlarda sezeryandan korkuyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…