- 27 Kasım 2012
- 145
- 62
- Konu Sahibi mina retriever
Ben spinal epidural kombine yaptırmıstım. Belimden igne yaptıklarında igneyi hissetmemiştim sadece ilacı verdiklerinde saniyelik bir sızı hissettim okadar. Bende sırt üstü hayatta yatamam diyordum ama dogumda aklına bile gelmiyor insanın. Ameliyat boyunca anestezi doktorum benle sohbet etti hiç bir şey hissetmedim,sadece bebegi cıkarırlarken biraz baskı hissetmiştim ama canım acımamıstı.Kizlar hep bugune kadar normal dogum icin ay hemen kucagima aldim ayaklandim cok kolay dogdu evde cektim sancimi hemen dogurdum diye duydum ama 2 gun once arkadasim hastaneye yatti suyunu orda patlattilar suni sanci verdiler 1 gun sanci cekti kesi atildi en son dayanamadi sezeryan istiyorum diye bagirdi ama dogum artik baslamisti neyse aglaya aglaya dogumunu yapti. Anlatildigi gibi degildi yasadiklari ve benim sahit olduklarim. Kisacasi ben spinal sezeryan olcam ve bana gercekci olarak yasadiklarini anlatabilcek biri var mi merak ediyorum benim basima neler gelicek diye. Herkes belden igne hic acitmiyo diyo internette ama alt komsumuz igne cok can yakici diyo. Bana ne yapcaklar hastanede? Bilerek gideyim ki korkum azalsin en azindan
Oglumu bana gösterip ameliyathaneden cıkardıklarından sonra sanırım tansiyonum oynadı mide bulantısı ve bas dönmesi basladı anestezi doktorum hemen bir ilac yaptı damar yolundan anında kendime gelmiştim :) dogumdan sonra iki gün yogun bir dikiş agrım oldu ondan sonra cabuk toparlamıstım. Bas agrısı olayını cok duymustum genelde ameliyat sırasında basının altına yastık konulmayanlarda bas agrısı oldugunu duymustum,benim dogumumda basımın altına yastık koymuslardı ve hiç bas agrım olmadı. Sadece spinal yerine spinal epidural combine yaptırmanı tavsiye ederim canım