Spinal sezaryenda neler yasayacagim?

mina retriever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
2.960
1.543
Kizlar hep bugune kadar normal dogum icin ay hemen kucagima aldim ayaklandim cok kolay dogdu evde cektim sancimi hemen dogurdum diye duydum ama 2 gun once arkadasim hastaneye yatti suyunu orda patlattilar suni sanci verdiler 1 gun sanci cekti kesi atildi en son dayanamadi sezeryan istiyorum diye bagirdi ama dogum artik baslamisti neyse aglaya aglaya dogumunu yapti. Anlatildigi gibi degildi yasadiklari ve benim sahit olduklarim. Kisacasi ben spinal sezeryan olcam ve bana gercekci olarak yasadiklarini anlatabilcek biri var mi merak ediyorum benim basima neler gelicek diye. Herkes belden igne hic acitmiyo diyo internette ama alt komsumuz igne cok can yakici diyo. Bana ne yapcaklar hastanede? Bilerek gideyim ki korkum azalsin en azindan

Arkadaşınızın doğumuna bakarak, sezeryan olacağım diye karar vermeyin...

Herkesin doğum hikayesi farklıdır. Kimi çok kolay normal Doğum yapar, kimi keşke sezeryan olsaydım der. Sezeryan olanın kimi çok çabuk toparlanır ayağa kalkar, kimi uzun süre sıkıntı çeker...

Ben aşinalığı sezeryan oldum. Ama kendi isteğimle değil, suyum gelip açılmam olmadığı için mecburen sezeryana alındım.

İyileşme sürecim de hızlı ve kolay oldu. Sadece çok çok kötü bir baş ağrısı geçirdim taburcu olduktan sonra. İğneden kaynaklıymış.

3,5 yıldır da sıklıkla yaşadığım baş ağrısı sorunum var, spinalden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum...

Arkadaşınızın doğumuna bakarak, sezeryan olacağım diye karar vermeyin...

Herkesin doğum hikayesi farklıdır. Kimi çok kolay normal Doğum yapar, kimi keşke sezeryan olsaydım der. Sezeryan olanın kimi çok çabuk toparlanır ayağa kalkar, kimi uzun süre sıkıntı çeker...

Ben aşinalığı sezeryan oldum. Ama kendi isteğimle değil, suyum gelip açılmam olmadığı için mecburen sezeryana alındım.

İyileşme sürecim de hızlı ve kolay oldu. Sadece çok çok kötü bir baş ağrısı geçirdim taburcu olduktan sonra. İğneden kaynaklıymış.

3,5 yıldır da sıklıkla yaşadığım baş ağrısı sorunum var, spinalden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum...
Sezeryan olma sebebim arkadasimla alakali degil benlik bi sorun malesef ama insan sezeryan bile olsa korkuyo nede olsa uyanik olcam :KK43: ben sabit durabilen biri degilim elim ayagim surekli oynuyo. Yani esime uyuyo taklidi bile yapamiyorum oyle düşün :) nefes problemim oldugu icin sezeryani sectim. Daha once serum bile yemedim hic o yuzden biraz korkuyorum açıkçası

Sezeryan olma sebebim arkadasimla alakali degil benlik bi sorun malesef ama insan sezeryan bile olsa korkuyo nede olsa uyanik olcam :KK43: ben sabit durabilen biri degilim elim ayagim surekli oynuyo. Yani esime uyuyo taklidi bile yapamiyorum oyle düşün :) nefes problemim oldugu icin sezeryani sectim. Daha once serum bile yemedim hic o yuzden biraz korkuyorum açıkçası

Ben de öyleydim, normal doğumu çok fazla istiyordum sezeryandan korktuğum için. Ama olmak zorunda kaldım.

Doğum sırasında sürekli ayetel kürsi ve inşirah okudum rahatlamak için. Beni oyalamak için konuşturmaya çalıştılar ama dinleyemiyordum kimseyi. Sadece doktorun kocaman bi oğlun oldu dediğini duydum ve rahatlayıp ağlamaya başladım... Devamında da bir komplikasyon olabilirdi ama oğlumu gördükten sonra hiç korkmadım. Sanırım korku, bebeğime birşey olursa diye oluyor. O doğduktan sonra kendini düşünmüyor insan...

Dediğim gibi baş ağrısı dışında hiçbir zorluk yaşamadım. Ki ben 100+ kiloyla Doğum yaptım. Ona rağmen dikişlerimde, iyileşme süremde hiçbir problemim olmadı...

Başağrısı olmaması için bol bol su ve kafein tüketmek gerekiyormuş. Doktorumun tek hatası bunu bana söylememek oldu. Siz çok dikkat edin. Bol bol nescafe ve su için.

Ben iki gece hastanede kaldım. Eve gelir gelmez de hemen evimin işiyle ve bebeğimle ilgilenmeye başladım.

Ne kendinizi fazla yorun, ne de tüm günü yatarak geçirin... bebeğinizin giyimi, bez değişmesi vs gibi işleri kendiniz yapın. Dikişlerle zor olursa masa ya da şifonyer gibi birşeyin üstüne minder serip yaparsınız... Ev işi olmasa da evin içinde gezinin, sütünüzün artması için bol su içmeye devam edin. Rezene çayı da etki eder... Gece sık sık emzireceğiniz için gündüz ara ara uyumaya çalışın.

Bir de Doğumdan sonra tuvalete gittiğimde fenalaşmıştım ben. Onu yazmayı unutmuşum...

Tansiyonum düştü lavaboda. Bayılmak üzereyken anneme seslenebildim... hemşireler ayaktayken aşağı bakmayın, başınızı aşağı eğmeyin demişti. Dikkat etmemişim sanırım...

Siz buna da dikkat edin. Tuvaletteyken kapı açık olsun gerekirse ya da anneniz de yanınızda bulunsun.

Kizlar hep bugune kadar normal dogum icin ay hemen kucagima aldim ayaklandim cok kolay dogdu evde cektim sancimi hemen dogurdum diye duydum ama 2 gun once arkadasim hastaneye yatti suyunu orda patlattilar suni sanci verdiler 1 gun sanci cekti kesi atildi en son dayanamadi sezeryan istiyorum diye bagirdi ama dogum artik baslamisti neyse aglaya aglaya dogumunu yapti. Anlatildigi gibi degildi yasadiklari ve benim sahit olduklarim. Kisacasi ben spinal sezeryan olcam ve bana gercekci olarak yasadiklarini anlatabilcek biri var mi merak ediyorum benim basima neler gelicek diye. Herkes belden igne hic acitmiyo diyo internette ama alt komsumuz igne cok can yakici diyo. Bana ne yapcaklar hastanede? Bilerek gideyim ki korkum azalsin en azindan

Çatimda kemik vardı bu yüzden genel sezeryan oldum, belden iğneyi hic düşünmedim çünkü hem belimden sıkıntım vardı hemde sonrasi için hic iyi seyler duymamıştım bel ağrısı ve bas ağrısı gibi kaldı ki omurilik ve çevresine müdahale ettirmek bana mantıklı gelmiyor, sezeryan kişiye göre değişir ameliyat sonuçta ki ben çok çektim on günde anca toparladım, yataktan kalkmak imkansizdi tek başıma ayaga kalkamadim hic ne saga ne sola dönebiliyordum yatakta, ayaga kalkınca nefesim kesiliyordu, ve ilk doğum olduğu için başıma ne gelecegini bilmediğim için korkmuyordum ben, ama ikincide doğuma korkarak gireceğimden eminim..

Bir de Doğumdan sonra tuvalete gittiğimde fenalaşmıştım ben. Onu yazmayı unutmuşum...

Tansiyonum düştü lavaboda. Bayılmak üzereyken anneme seslenebildim... hemşireler ayaktayken aşağı bakmayın, başınızı aşağı eğmeyin demişti. Dikkat etmemişim sanırım...

Siz buna da dikkat edin. Tuvaletteyken kapı açık olsun gerekirse ya da anneniz de yanınızda bulunsun.
1ay esimde annemlerde benmle brbr kalcaklar surekli yanmda olcaklar sorun olmaz insallah. Acik acik yazdigin icin cok sagol :) insan dogumun her turlusunden korkuyo. Bide ben olecek derecede agri rahatsizlik hissetmeden dr a gitmeyen biri oldugum icin hastane ortami urkutuyo beni :)

Çatimda kemik vardı bu yüzden genel sezeryan oldum, belden iğneyi hic düşünmedim çünkü hem belimden sıkıntım vardı hemde sonrasi için hic iyi seyler duymamıştım bel ağrısı ve bas ağrısı gibi kaldı ki omurilik ve çevresine müdahale ettirmek bana mantıklı gelmiyor, sezeryan kişiye göre değişir ameliyat sonuçta ki ben çok çektim on günde anca toparladım, yataktan kalkmak imkansizdi tek başıma ayaga kalkamadim hic ne saga ne sola dönebiliyordum yatakta, ayaga kalkınca nefesim kesiliyordu, ve ilk doğum olduğu için başıma ne gelecegini bilmediğim için korkmuyordum ben, ama ikincide doğuma korkarak gireceğimden eminim..
Ben hep arastirip sordugum icin korkuyorum :) bisey bilmeden de gitmek istemedim orda paniklerim diye. Artik mecbur bu çocuk cikcak burdan diyorum. Sakin kalabilirsem sorun yasamam ama benim surekli burnum tıkanıyor uyusukken burnum tikanirsa zaten zor nefes aliyorum tek o yonden zorlanirim diye dusunuyorum. Bu nefes darligi olmasa korkum olmıycak aslinda

Canm bende belden uyusmali olacaktım ama hem soğuktan hem heycandan titredigim için iğne kayiyordu olmadı uyusamadim ama iğneyi batirdiklarinda verdilerim ilaç yakıyor birazı dayanan lazım sonra bütün uyuttular beni kendime geldiğimde korid orda bebeğim agliuord

cnm bir iğne ne kadar acıtabilir ki ben anlamıyorum sorsana komşuna .. elini bıçakla kesmek gibi mi parmağını taşla ezmek gibi mi nedir yani bu acının boyutu. bende spinial oldum kan aldıklarında ne hissediyorsan o kadar... baş ağrısı içinde şimdi yeni yöntemler çıkmış çok agırırsa onları uygular Dr.lar... boool su ve kahve iç benim hiiç agrım olmadı ama sıcak tutmak gerekiyormuş ben hazrn ayında üşüttüm o bölgeyi sızladı yaz sıcağında .. mutlaka sıcak tut. bool kahve iç ve su iç. kayısı kompostosu iç. ve sıcak tut bu kadar... 10 gün çok dikkat et 1 ay sabret 6 ay sonra eskisi gibisin bu kadar işte... Allah hepimize sağlıklı doğum nasib etsin cnm....

Ben Haziran ayında spinal anestezi ile kızımı kucağıma aldım. İğne hiç acıtmadı. Kan alırlarken daha çok acıtıyorlar. Anında bacaklarım uyuştu. 5 dakika da çocuk çıkıyor zaten. Benim haberim olmayan kistim varmış meğer. Ameliyat esnasında onu da aldı Dr. Bu yüzden biraz uzun sürdü çıkmam. Hastanede 1 gece kaldım. Depend kilotlar çok işime yaradı. Dikiş bölgesi hava alabildi bende çok rahat ettim kan sızıntısı olmayacağı için. Kalkınca başım dönmedi ama bi ara oturmaya çalışırken çok acıdı dikişlerim.devamlı ağrı kesici yapıyorlar çok rahatlatıyor evde de ağrı kesici almaya devam ettiğinde daha rahat oluyor. Zorla kendini kalkmaya yürümeye... Daha çabuk hareket kabiliyeti kazanıyorsun. Baş ağrım oldu ama sadece kalkınca ağrı geliyordu. Çok garipti. Ameliyat esnasında vakit geçmek bilmedi dua ettim aklıma gelen herkese. Bi de biraz kramp girdi omzuma o fena oldu. ama inanki ameliyat hiç birşey.
Ben ameliyata gitmeden, önceki gece tüp bebek sayfasını okudum. Empati kurdum. İnsanlar nelere katlanıyor bunun için dedim. Bu yüzden güle güle gittim...

Hayirli olsun oncelikle..Allah hakkinizda hayirlisini,hep guzel hatirlayacaginiz bir dogum nasip etsin :)

Bende spinal sezeryan oldum.İgne ve uygulamalar genel olsada yapan kisilerin onemi cok buyuk onu belirteyim.Ve anne olarak dusundugumuzde hepimizde birbirimizden farkliyiz.O yuzden sizinde hikayeniz tek ve size özgü olacak.

Ben igne vurulurkende ilacla ilgilide acı duymadım.Sonrasinda kendinizi kipirdatmaniz pek mumkun degil zaten soruyorlar kipirdatmaya calisiyorsunuz kisa surede uyusuyorsunuz anliyorlar :)
Sonrasinda dumduz yatmamam ve sivi tuketmem konusunda uyarmislardi,uydum.
Ilk kalkis biraz zorlayici ama kalktikca ve kisa kisa sık yuruyusler yaptikca daha da rahatliyorsunuz.
Sonrasinda bi sikayetim olmadi cok sukur.Sadece emzirmeye ugrasma asanalarinda basini öne dogru cok germe derim.Benim o zamanlarda agrim oluyordu.

Bende 40.haftanin basinda bebegim döndüğü icin mecburen sezeryan oldum.Hersey normaldi ama döndü ve makat gelisliydi artik.5 gün daha bekledim ve karar vermistik son muayenede.

Birde ne kadar bilsende yasamak bambaska inan ki..
Insan bayaa sudan cikmis baliga dönüyor :)

Ben Haziran ayında spinal anestezi ile kızımı kucağıma aldım. İğne hiç acıtmadı. Kan alırlarken daha çok acıtıyorlar. Anında bacaklarım uyuştu. 5 dakika da çocuk çıkıyor zaten. Benim haberim olmayan kistim varmış meğer. Ameliyat esnasında onu da aldı Dr. Bu yüzden biraz uzun sürdü çıkmam. Hastanede 1 gece kaldım. Depend kilotlar çok işime yaradı. Dikiş bölgesi hava alabildi bende çok rahat ettim kan sızıntısı olmayacağı için. Kalkınca başım dönmedi ama bi ara oturmaya çalışırken çok acıdı dikişlerim.devamlı ağrı kesici yapıyorlar çok rahatlatıyor evde de ağrı kesici almaya devam ettiğinde daha rahat oluyor. Zorla kendini kalkmaya yürümeye... Daha çabuk hareket kabiliyeti kazanıyorsun. Baş ağrım oldu ama sadece kalkınca ağrı geliyordu. Çok garipti. Ameliyat esnasında vakit geçmek bilmedi dua ettim aklıma gelen herkese. Bi de biraz kramp girdi omzuma o fena oldu. ama inanki ameliyat hiç birşey.
Ben ameliyata gitmeden, önceki gece tüp bebek sayfasını okudum. Empati kurdum. İnsanlar nelere katlanıyor bunun için dedim. Bu yüzden güle güle gittim...
Bende hem korkuyorum hemde olsada bitse diyorum. Cnku hamilelik cidden zor biseymis. Hem hareketler kisitli hem agri girince akinti olunca acaba kotu bisey mi diye dusunmekten yoruldum. Merdivenleri zor cikmaya basladim. Evi toplayamiyorum. Bunlar rahatsiz ediyo beni. Herkes guzel seyler yaziyo icim rahatliyo. Insallah benimde kolay gecer. Zaten ameliyat sirasinda nefesim daralmazsa zorlancagimi dusunmuyorum insallah rahat olurum o an :) panik atak oldugum icin ne yapacagimi kestiremiyorum

Bende persembe giricem spinal olucak konustugum bir kac kisi iyi gectigini soyledi sonrasinda tabi agri olucaktir ama aci esiginizle alakali birazda kimi agda bile yaptiramiyor kimine sinek isirigi gibi geliyor:) ben olumsuz seyleri gormezden geliyorum iyi dusunelim iyi olsun:)

Hayirli olsun oncelikle..Allah hakkinizda hayirlisini,hep guzel hatirlayacaginiz bir dogum nasip etsin :)

Bende spinal sezeryan oldum.İgne ve uygulamalar genel olsada yapan kisilerin onemi cok buyuk onu belirteyim.Ve anne olarak dusundugumuzde hepimizde birbirimizden farkliyiz.O yuzden sizinde hikayeniz tek ve size özgü olacak.

Ben igne vurulurkende ilacla ilgilide acı duymadım.Sonrasinda kendinizi kipirdatmaniz pek mumkun degil zaten soruyorlar kipirdatmaya calisiyorsunuz kisa surede uyusuyorsunuz anliyorlar :)
Sonrasinda dumduz yatmamam ve sivi tuketmem konusunda uyarmislardi,uydum.
Ilk kalkis biraz zorlayici ama kalktikca ve kisa kisa sık yuruyusler yaptikca daha da rahatliyorsunuz.
Sonrasinda bi sikayetim olmadi cok sukur.Sadece emzirmeye ugrasma asanalarinda basini öne dogru cok germe derim.Benim o zamanlarda agrim oluyordu.

Bende 40.haftanin basinda bebegim döndüğü icin mecburen sezeryan oldum.Hersey normaldi ama döndü ve makat gelisliydi artik.5 gün daha bekledim ve karar vermistik son muayenede.

Birde ne kadar bilsende yasamak bambaska inan ki..
Insan bayaa sudan cikmis baliga dönüyor :)
Dogumdan sonra bi rahat nefes aliyo insan ama dimi? Benm suan ustume okuz oturmus gibi hissediyorum :KK70:

Bende persembe giricem spinal olucak konustugum bir kac kisi iyi gectigini soyledi sonrasinda tabi agri olucaktir ama aci esiginizle alakali birazda kimi agda bile yaptiramiyor kimine sinek isirigi gibi geliyor:) ben olumsuz seyeleri gormezden geliyorum iyi dusunelim iyi olsun:)
Insallah seninde cok kolay bi dogumun olur :)

Kizlar hep bugune kadar normal dogum icin ay hemen kucagima aldim ayaklandim cok kolay dogdu evde cektim sancimi hemen dogurdum diye duydum ama 2 gun once arkadasim hastaneye yatti suyunu orda patlattilar suni sanci verdiler 1 gun sanci cekti kesi atildi en son dayanamadi sezeryan istiyorum diye bagirdi ama dogum artik baslamisti neyse aglaya aglaya dogumunu yapti. Anlatildigi gibi degildi yasadiklari ve benim sahit olduklarim. Kisacasi ben spinal sezeryan olcam ve bana gercekci olarak yasadiklarini anlatabilcek biri var mi merak ediyorum benim basima neler gelicek diye. Herkes belden igne hic acitmiyo diyo internette ama alt komsumuz igne cok can yakici diyo. Bana ne yapcaklar hastanede? Bilergideyim ki korkum azalsin en azindan
Bilemedim şimdi anlatsam mi diye seni korkutmak istemiyorum ama herkesin başına aynı yan etkiler de olmuyor
İlk önce ben doğum denedim suni sancı aldım son dakika sezeryana aldılar beni o sanciyla 3_4kisi oturur vaziyette beni kafamı öne doğru eğdi omuzlarima çöktüler kalkmiyayim diye belden iğne yaptılar
Herşeyi hissediyorsun kesildiğini ayırdıklarını bebeği alırken de karnına baya bi baskı oluyor ve çıkartıyorlar dikiyorlar belli bi saat sonra öğlen yapttsan doğumu akşama doğru ayağa kaldırmaya geliyor hemşire işte can yakıcı tarafı o dikişlerin ağrısı bağıra bağıra ayağa kalktim
Bir baş ağrısı zannedersin beyin felci geçiriyorum kafamı kaldıramıyorum bebeğimi zor emzirdim o ağrıyla bebek emzirdigim icin herhangi ilac kullanmicakmisim sade kahve bitter cikolata bol su diyorlar hastaneden taburcu ettiler beni 3 gün dayanamadım yeterin kurtarın beni bu bas ağrıdan diye 1 serum iki iğne yapıp gönderdiler bünyeme ağır geldi iğne
Demem o ki normal doğumu da sezaryan da bir yaşadım bunları anlatmak ne kadar doğru oldu sana bilmiyorum ama herkez de aynı yan etkiler görünmüyor çektiğim baş ağrısı normal katlanilcak bi ağrı değil kafan öne yıkılıyor o derece de eğer böyle bişey başına gelirsek umarım gelmez önlemini al benim çevremdekiler normal baş ağrısı diye gecistirdiler netten araştırdım sonra çoğu kişi de aynı dertten muzdarip olmuş
Allah sağlıklı sıhhatli kucağını almayı nasip etsin canim

Bende hem korkuyorum hemde olsada bitse diyorum. Cnku hamilelik cidden zor biseymis. Hem hareketler kisitli hem agri girince akinti olunca acaba kotu bisey mi diye dusunmekten yoruldum. Merdivenleri zor cikmaya basladim. Evi toplayamiyorum. Bunlar rahatsiz ediyo beni. Herkes guzel seyler yaziyo icim rahatliyo. Insallah benimde kolay gecer. Zaten ameliyat sirasinda nefesim daralmazsa zorlancagimi dusunmuyorum insallah rahat olurum o an :) panik atak oldugum icin ne yapacagimi kestiremiyorum
Yoo hiç stres olma. Orası hastane. Teslim et kendini. Seni senden daha iyi takip edecekler merak etme. Nefes alamazsan alamıyorum dersin müdahale ederler zaten. Doktoruna da bu durumundan bahset. Bitti gitti. İnan bana bebeğini hissetmek onu kucağına almak için sabırsızlanmak her şeyi unutturuyor. 7 kere ayetel kürsi okudun mu kalp ferahlığı veriyor allah. Şükür bugünleri bu heyecanları yaşıyoruz öyle düşün.

Dogumdan sonra bi rahat nefes aliyo insan ama dimi? Benm suan ustume okuz oturmus gibi hissediyorum :KK70:

Gebelik adına belki ama sonrası biraz zor,özellikle ilk aylar :)
Cabuk gecsin o bitsin bu bitsin diye bekleme,tadini cikar hep♡
Soz konusu artik sen degil sana muhtac bi bebek olunca herseyi dusunup duruyorsun :)Hemilelikten kat kat fazla :)

Yoo hiç stres olma. Orası hastane. Teslim et kendini. Seni senden daha iyi takip edecekler merak etme. Nefes alamazsan alamıyorum dersin müdahale ederler zaten. Doktoruna da bu durumundan bahset. Bitti gitti. İnan bana bebeğini hissetmek onu kucağına almak için sabırsızlanmak her şeyi unutturuyor. 7 kere ayetel kürsi okudun mu kalp ferahlığı veriyor allah. Şükür bugünleri bu heyecanları yaşıyoruz öyle düşün.
Soyledim ama dr genis davraniyo. Ebeyle konustum bebek cikana kdr sabret sonra sakinlestirici yapcaz dedi. Hayatimda serum taktirmadim ama simdi beni kescekler sakinlestirici fln yapcaklar vay be buyumusuz demekki :)

X