Spinal sezaryen?

miromiro

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2024
194
48
13
32
Doktorumla 31.haftada yeni konuştuk eğer normal istemiyorsan Spinal sezaryen yapıyoruz merak etme çok rahat ediceksin dedi.. Özellikle Spinal ile deneyimleri olanlar ameliyat sonrası evde kaç günde toparlandınız ve süreç nasıldı memnun kaldınız mı Spinal Anesteziden biraz bilgilendirir misiniz ..Tabi herkesin deneyimi vücudu çok farklıdır

Şuan ikiz gebelik olduğu ıcın sezeryan araştırıyorum.
İlk çocuğumu normal doğurdum hastaneden çık ertesi gün normal hayatına dön öyle bi kolaylıktı

spinal düşünüyorum bu doğumu doktoruma guvenıyorum çok rahat gecıreceksın dedi . Ben o anı doğduğu anda ağlama seslerini duymak hemen o an görmek istiyorum

Spinal oldum çok rahattı ertesi gğn hemen toparlandım 1 hafta sonra eskisi gibi hissediyordum. Tabii bu bünyeden bünyeye değişebilir

Ben Sezaryen istiyordum ama genel anestezi ile sezaryen istiyordum son kontrolümü gittiğim gün yani tam 37. haftamda doktorum dedi ki Spinal yapacağız ben Spinal istemediğimi belirtmeme rağmen bebeğini doğduğu an görmek istemez misin falan dedi fakat ben yine de genel anestezi istiyordum. Aynı gün akşam suyum geldi ve mecburen acil sezaryene alındım yemekte yediğim için Spinal'den başka şansım yoktu ameliyat masasında hala suyum akarken Spinal istemiyorum diyordum ameliyathanede hemşire yemek yemeseydin o zaman dedi tabi ben bu tavrına daha da çok gerildim nereden bilebilirdim ki o gün doğuracağımı.. anestezi doktoru geldi beni hazırladılar sırtıma tentürdiyot sürdüler ağlamıyordum ama stresten titriyordum titredigim için bir hemşire beni önden tuttu ve çok fazla ateşim olduğunu belirtti hasta mıyım diye sordu alakası yoktu stresten ateşim çıkmıştı çünkü spinalle ilgili bir sürü video izlemiştim ve çok acıyacağını düşünüyordum fakat asla öyle olmadı tahmin ettiğim acının onda biri kadar bile acımadı belki. Hemen üstüne sonda takılıyordu ve ben hissettim kendimi geri çektim sonra beni bağlaladılar ama his tamamen gitmişti ayaklarimi kıpırdatamamaya başladım sonra zaten doktorum geldi birkaç dakika sonra seni biraz sarsa biliriz korkma dediler ve birden bire bana doğru uzanan bir çift göz dünyanın en güzel anııydı sanırım. Ailemdeki herkes korkarak girdiğimi bildiği için kapının önüne korkuyla beni bekliyorlardı tabi bebek benden önce çıkmış bebeği görmüşler ablam ve erkek kardeşim bebeğimin yanında kalmıştı annem eşim ve babam beni bekliyordu çıktığımda hepsi korkuyla bana bakıyordu ama yüzlerinde mükemmel bir gülümseme bebeği görmenin mutluluğu yine de o gözlerindeki korkuyu görünce ilk kurduğum cümle asla korktuğum gibi olmadı oldu sadece benim aptallığım olsa gerek hayatım boyunca hiç popodan iğne vurdurmadığım için ameliyattan sonra ağrı kesici iğne vurmak istediklerinde ben popodan iğne vurdurmam diye inat ettim dayanamazsın dediler dayanırım dedim ama akşamına acıdan ağlıyordum sonra annem dedi ki tamam bu kız popodan vurdurmuyor bunun başka bir yolu yok mu bacaktan vurabiliriz ama daha çok acır dediler sonra annem dedi ki kız için acı önemli değil sadece popodan vurdurmuyor Küçüklüğünden beri böyle bir durumu var maalesef dedi ve zar zor bacağımdan vurdurdu iğneyi o iğne vurulduktan sonra dedim ki ben salakmışım bu acıyı nasıl çektim ondan sonra acım azaldı sadece olabildiğince çabuk ayağa kalktım acıdan ağlasam bile yürümem gerekiyordu ki daha çabuk iyileşeyim doktorum en son seni doğurtmama rağmen ilk sen nasıl ayaktasın diye şaşırdı hatta doğumdan sonra yürümek maalesef ki çok zor oluyor ilk başta taburcu olurken tekrar bir ağrı kesici vurdurdum ve ilk üç gün sadece acılı geçti ondan sonra asla dayanılmayacak bir acı yoktu sadece tavsiyem asla hasta olma o süreçte yani asla öksüremiyorsun ben Öksürürken eşim karnımı tutuyordu ilk günlerde çünkü karnımı bağlamadım öyle de bir hata yaptım muhtemelen bağlarsan böyle bir sorun yaşamazsın diye düşünüyorum ama ben altıncı gün annemin evinden kendi evime gittim ve onuncu günde maalesef düşüncesiz 15 misafir geldi evime onları karşıladım yani aslında ilk üç gün zor 6 7 gün kadar hafif ağrılar oluyor sonra artık günlük hayatınıza devam edebiliyorsunuz yani ben öyleydim en azından. Eğer ki ameliyattan sonra ağrı kesiciinizi düzenli vurdurup çabucak ayaklanırsanız altından kalkılamayacak bir şey değil bence Allah'ım kolaylık versin doğum yapan her kadına umarım çok güzel bir doğum süreciniz olur benim sürecim bu şekildeydi

Evet bana da güven verdi doktorum ilk hamileliğim benim doğum konusunda endişeliyim de Spinale çoğu arkadaşım olumlu bakıyor

Spinal oldum çok rahattı ertesi gğn hemen toparlandım 1 hafta sonra eskisi gibi hissediyordum. Tabii bu bünyeden bünyeye değişebilir
Evet doktorum da rahat olmamı söyledi çoğu kişinin spinal yorumu böyle ki zaten başka şansım da yok göz ameliyatı olduğum için normal doğum istemiyorum doktor ne derse o:) ilk hamilelik biraz bilinmezlik korkutuyor

Maşallah sağlıkla büyütün ..:). Korkularımı yenerim ben de artık ne diyim mecbur yaşıcaz sağlıkla gelsinler de

İki doğumum da spinalle oldu. Bol bol yürüdüm kendi işimi kendim gördüm. Ağrı acı oldu tabii ki doktorun verdiği ilacı kullandım. Baş ağrısı yaşamadım. Hızlı toparlandım diyebilirim. Enjeksiyon biraz tuhaf gibi geliyor bele uygulandığı için ama kendini kasmayıp rahat olunca sıkıntı olmuyor hiç. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

İnşallah önemli olan o tabi :) ilk hamilelik olunca insan korkuyor ama halledicez .. en çok da evde 2 annenin olacağı kalacağı uzak şehirden geleceği fikri beni geriyor bebeğime odaklanırsam düşünmicem hiçbişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…