Hiç geçmeyecekmiş gibi gelen hamileliğimi 31.12.2017 de sağlıkla bitirdim. Nasıl mı bitirdim anlatayım. Hamileliğimin ilk 4 ayı cok rahat gectı. 4.ayımdan itibaren çatı ağrılarım başlamıştı. Doğum yapacağım güne kadar da bu ağrıları çektim. 30 u 31 e bağlayan gece saat 2.30 da sancıyla uyandım. Hemen dakika tuttum ve 10 dk da bir geliyordu. Direkt sancıların bu kadar cabuk olacagını tahmın etmemıstım. Bir iki saat sonra 8 dk da bire düştü. Belimden kasıklarıma doğru sancılanıyordum. Saat 5.30 a kadar kimseyi uyandırmadım ve çekmeye devam ettim çünkü dayanılmayacak bir ağrı değildi. Daha sonra tedirgin oldum ve annem ile eşimi kaldırdım. Tabi heyecanlandılar :) hemen doktorumu aradık ve hastaneye gelmemizi söyledi. Zaten planlı bir doğumdu. 3 ocakta gelecekti bebişimiz ama 2017 bebeği olmayı tercih etti :) 6.30 da hastanedeydik. Yatışım yapıldı. Nst odasına alındım sancılarıma bakıldı ve odama geçtim. Tuhaf bir şekilde hissizleşmiştim. Daha sonra hazırlıklar başlandı. Saçma bir önlük giydim :) sonda takma işlemine geldi sıra. Biraz ağrım oldu tabi. İdrar kanalım darmış. Sizi korkutmasın benden kaynaklı. 1 dk bile sürmedi bu arada. Saat 7 de odamdan alınıp ameliyathaneye doğru gitmeye başladık. İlk defa ameliyathane gördüm ama sakindim. Doktorum çok pozitif karşıladı. Onun güveniyle belki de bu kadar sakindim. Anestezi uzmanı yapacakları işlemleri anlattı. Belimden iğnemi vurdular ve hiç ağrı hissetmedim. Hemen yatırdılar masaya. Zaman kavramı o an sanki yok oldu. Bacaklarım aniden hissizlesti. Dokunmaları hissettim ama hiç endişelenecek bişey değilmiş. 7.19 da kızım doğdu gördüm ve çok şükür dedim. Ayaklarına ellerine baktım direkt zaten. Sağlıklı ya insan başka bişey düşünmüyor. 7.30 da odama geldim. Toplamda 20 dk surdu dogum. Dogum bence en kolay kısım çunku hissetmiyosun. Sadece bebek çıkarken gögüse baskı biraz panikletti beni. Onu da iğneyle ve oksijenle anlık hallediyorlar. Doğum sonrası yan etkılerını çektım. Gaz cıkarma cok rahat gecti. Ama sıddetli bas ve omuz agrılar cok oldu eve geldigimde. 1 gun kaldım hastanede. Uyusukluk gecınce ayaga kalkma surecımde bıraz korktum cok agrı olur mu dıye. Sadece bosluga duser gıbı bı hıstı. Sonrasında hastane den cıkana kadar yuruyerek gecırdım o gunu. Cunku yatmak rahatsız edıcı gelmeye baslamıstı. 1 hafta sonunda normale dondum. Ara ara dıkıs yerımde sanırım anı hareketlerden oturu sızlama oluyo. Onun harıcı hersey ıcın cok sukur kı ıyıyım. Dogum korkulacak bı seruven degıl ınanın bana. İlk dogumumdu. 39. Haftamda dogum yaptım. Yıne olsa yıne yaparım. Hıc korkmayın kendınıze guvenin. Enınde sonunda hepsı gecıyor. :) herkese guzel ve saglıklı dogumlar diliyorum. :)