- 8 Mart 2017
- 55
- 43
- 8
Minik kizima kavustum. :)) Hic bir erken dogum belirtisi olmamasina ragmen, bebegimin erken gelecegini hep hissediyordum zaten. Kizimin basi 28. Haftadan beri asagidaydi. Cok hareketli bir bebekti. Saatlerce tekme yedigimi bilirim. 37. Haftaya girdigim gun gece uyurken islaklik hissettim ama onemsemedim. Sabah kalktigimda suyum geldi bir anda. İlk dogumum olacagi icin cok korktum. Sanci bekliyordum bir yandan, bebege bir sey oldu mu diye korkuyordum bir yandan. Esimi uyandirdim ve hastaneye gittik. Hic sancim ve kasilmam yoktu. Acilma ise 1 cm di. Oysa butun suyum bosalmisti. 2 saat gecti hala sifir sanci. Bebegin basi kanala girisin ustundeydi ve o yuzden sancilar baslamiyordu. Doktorum ve hastanenin bas ebesi suni sanci onerdiler. Ancak durumum saatlerce degismeyebilirdi. Muhtemelen 10 saatten fazla sanci cekecek ve bir sey degismeyince sezaryana alacaklardi. Doktorum basindan beri normal dogum yapmami istiyordu cunku tum sartlar uygundu. Ben korkuyordum cunku agri sokum vardi. Yuksek agrilarda bayiliyordum. Dogum sancisini dusunemiyordum bile. Epidural normal dogum yapmak istiyordum. Biraz daha bekledik ve hala sanci olmadi. Bebegin suyu bittigi icin enfeksiyon riski olabilirdi. Suni sanciya dayanamazdim kendimi biliyordum. Sezaryana karar verdik. Hazirliklar yapildi. Sonda takildi anestezi almadan once. Hissetmedim bile. Belden asagisini uyusturacaklari icin de korktum ama ignenin yapildigini bile hisssetmedim. Bacaklarim uyustu aninda. Doktorum geldi. 1-2 dk sonra aglama sesini duydum kizimin. Doktor gosterdi bana cikardigi an. Saskin saskin bakiyordum. Nefesine bakip getirdiler yanagima. Cok guzel bir an. Heyecan. Saskinlik. Mutluluk. Rahatlama. Anlatilmaz..
5 saat uyusuk kaldim. 8 saat sonra yurudum. Bas agrim, bel agrim hic olmadi. Sancim oldukca igne yapildi. Ertesi gun ciktik hastaneden. Kisacasi cok memnun kaldim spinal sezaryandan. 9 gun oldu kizim dogali. Dilerim ki her kadin anne olmayi, bebegini gordugu o ilk anin guzelligini tatsin..
5 saat uyusuk kaldim. 8 saat sonra yurudum. Bas agrim, bel agrim hic olmadi. Sancim oldukca igne yapildi. Ertesi gun ciktik hastaneden. Kisacasi cok memnun kaldim spinal sezaryandan. 9 gun oldu kizim dogali. Dilerim ki her kadin anne olmayi, bebegini gordugu o ilk anin guzelligini tatsin..