Spinal anestezi yöntemi ile sezeryan olan anneler

ASYA_BEREN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
48
5
96
Spinal anestezi yöntemi ile doğum yapan anneler lütfen deneyimlerinizi anlatabilirmisiniz? Hastaneye yatışan çıkışa kadar neler yaşadınız nasıldı ve sonrası nasıl geçti taburcuolduktan sonra önerileriniz nedir?

merhabalar. öncelikle hayırlı doğumlar dilerim. İnşallah sağlıkla bebeğinizle beraber kurtulursunuz. ben spinal anestezi ile doğum yaptım 4 yıl önce. belden vurulan iğne acıtmıyor. doğum esnasında hiçbir şey hissetmiyorsun. bebeğini ilk sen görüyorsun. doğumdan sonra sanırım 4-5 saat yoğun bakımda kalmıştım. ara ara hemşireler oğlumu emzirmem için getirmişti. yoğun bakımdan çıktıktan sonra mutlaka yürümeye gayret et ne kadar çok e erken yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin.. ve ameliyattan sonra bol su iç ki başın ağrımasın. bana bu uyarıyı yapmadıkları için günlerce baş ağrısından mahvoldum.. onun dışında kendini koruyacaksın sıcak tutacaksın.. başka sormak istediğin bişey olursa cevaplamaya çalışırım.

merhaba
bende 17/01/2009 tarihinde spinal sezeryan oldum. 41. haftayı doldurduktan sonra normal doğumu beklememize rağmen doğmadı ve bana suni sancı verdiler. 6-7 saat suni sancı almama rağmen hiç sancım olmadı. en son nst de oğlumun kalbi düz çıkmaya başlayınca 15-20 dak içinde bi baktım aeliyathanedeyim. hemen lavman yapıldı, sonda takıldı vs.sana tavsiyem sondayı vücudun uyuşturduktan sonra yaptır. hiç hissetmezsin. ameliyathaneye girdiğimde eşim annem hiç kimsenin haberi olamadı çünkü o kadar acele girdim.ameliyathanede anestezi uzmanı geldi, bana "sakin misisn yoksa panik olurmusun" dedi. bende sakin olabileceğimi söyledim. o zaman spinal yapalım dedi. sırtımı döndüm başımı doktorun göğüslerine iyice dayayıp beni eğdiler doktor o sıra iğneyi yaptı. hiç ağrı hissetmedim. hemen uyuştu zaten. hazırmısın dediler ve sohbete pardon ameliyete başladılar tam 30 dak sürdü. sadece kesiğin dikişi zamanın biraz sallanıyosun oda dikiş iyi tutsun diye sıkıyolarmış yarım saat sonra odamdaydım. ha bu arada annem ve eşimin haberi yok demiştim. bana iğne vuruldu ameliyat başlarken ben başımdaki hemşirenin telefonundan eşimi aradım. ameliyattayım diyorum inanmadı bana. çıktığımda kapıda bekliyodu...
ameliyat sırasında bir ağrın falan olmuyor. ama iğnenin etkisi 4-5 saat sonra geçince biraz ağrın başlar ozamanda hemen hemşireyi çağır sana ağrı kesici iğne vursun.
inşallah sağ salim kurtulursun. şimdi doğum yapacak olsam yine aynı yöntemle olurdum

bend e2008de epıdurallı sezeryan ayptım spınalden farkı kataterın takılı olması dogum esnasında baskıalrı hıssettım sadece acı olarak degıl yanı dogumdan sonra uzun süre agrı omadı zaten sık sık gelıp baktılar bana epıdural mıde bulantısı yaptı bıraz öyle olunca dogumdan sonra teekrar ıstemedım hatta cıkana kadar agrı eksıcı yapılmadı tekrar sadece kalkar oturuken dıkıs yerı sızlıyor halıyle özellıkle kalkıpğ yürümeye calısırken ama zamanla gecıyor agrı kesıcılerle ıdare edılıyor merak etme bana en zor gelense amelıyathanenın dondurucu soguguydu titredım bebek dogana kadar sonrası sakınlestırıcı bır ıgne yaptıalr o aldı donmayı:))

çok teşekkür ederim gerçekten ilk yaşayacağım için korku tedirginlik var umarım rahat olabilirim

öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum bebeğini kucağına alırsin sağlıkla işallah
gerçekten korkulcak bişe yok bu benim ikinci doğumum ilki genel olmuştu uyanmak gerkekten zor boğazındakki gıcık öksürürken dikişlerin acıyor falan bu spinal oldu çok rahat geçti doğum haneye girdik gerçekten bende çok üşüdüm titredim ama belimden iyne yapılınca titreme bitti :) ayaklarıma doğru bi sıcaklık geldi uyuşma başladı hemen yatırdılar ve operasyon başladı sadece bebeği çıkartırlarken bastırdılar onu hissettim oda kısa bişeydi zaten sonra bebeğimi gösterdiler dikişler bitti odama geldim emzirdim çokgüzeldi

slm bende belden aşağı uyuşturuldum doğum anı hiç bişey hisetmiyorsun ama sonrası berbet ben eylülde doğum yaptım bebeğim 6 aylık ama şimdiye kadar ameliyat yerim çok ağrıyor sanki yeni kesmişler gibi işallah seninki öyle olmaz bünyryr bağlı bişey

Arkadaşlar peki spinal anestezi de ameliyat sırasında ağız yada buruna birşey takılıyor mu?

hayır canım takılmıyor o genel anestezi alınca yapılıyor oda uyuduktan sonra zaten sana yapılmayacak rahat ol çok rahat bi doğum şekli bence hem bebeğinin ilk ağlamasını duyacaksın dr dikiş atarken sen bebeğini görmekle meşgul olacaksın çok güzel bi duydu

buna benzer bizde yaşadık eşimle benim doktorum hep aynı hiç değişmedi dolayısıyla eşimlede aralarında bi samimiyet oluştu ameliyathanede bende çok üşüdüm nasıl bir titreme anlatamam kalp elekrotlarını yapıştırdılar kalbim nasıl hızlı atıyor anestezi uzmanlarıda çeneye tutuyolar doktorum dur seninkini bi kandırayım dedi aradı eşimi ben doğuma giremiyorum başka bi arkadaş girecek dedi yazık eşimde inandı nasıl olur filan derken nerdeyse bebeği alıcaz kucağımıza korkma ben burdayım demişti baskı evet hissediyorsun ama acı hiç hissetmedim ben öbür 2doğumum genel olmuştu allahım nasıl berbat bişey uyandırırlarken nefes alamamıştım bide o bitmeyen öksürük felaketti

Spinal anestezi ile epidural anestezi arasındaki fark ne arkadaşlar? bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

Epidural Anestezi nedir?

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisidir. Anestezi uzmanı, deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir.

Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal Anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Bu bölgedeki motor fonksiyonları sağlayan sinirler de etkilenirse tam bir Anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda duyu ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Hasta bu durumda bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan Epidural Anestezidir. Doğumda ise amaç sadece ağrıyı gidermek olduğundan Epidural aralığa daha az dozlarda Lokal Anestezik ile birlikte güçlü ağrı kesiciler de verilir. Bu sayede motor kayıp olmayacağından anne adayı ağrı duymadığı halde dokunmaları hissedebilir ve bacaklarını oynatabilir. Bu nedenle bu uygulamaya ise Epidural Aneljezi denir. Lokal Anestezik ilaç miktarı çok düşük dozlarda verilirse anne adayının doğum eylemi sırasında yürüyebilmesi dahi sağlanabilir.

Spinal Anestezi nedir

Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

paylaşımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. tecrubelerimi sizlerle paylaşacağım inşallah ALLAH nasip ederse

Arkadaşlar çok şükür ki 22 martta spinal anestezi yöntemi ile sezaryan oldum. Tabiki 38+3 de. Aslında normal doğum bekliyorduk ama son günlerde ansiyonun çok yükselmesi ödem den dolayı sezeryana karar verildi. çok şükür ki güzel bir süreçti. Tabiki hastane için. 2. 3 . 4 . Günler çok ağrı oldu ama kesi yerinde tabi ki çok normal ameliyat sonuçta olsun şimdi kızım sağlıklı ve yanımda dünya da böyle bir mutluluk yok tur. çok güzel bir duygu rabbim isteyen herkeze nasip etsin inşallah.................canım kızım benim senin için her acıya katlanırım .

tebrikler canım Allah analı babalı büyütsün.. çok güzel bir duygu evet.. Rabbim isteyen herkeze nasibetsin inşallah.. yavrunla uzun hayırlı bir ömür geçirirsin inşallah.. yavrunu doya doya koklarsın :)

çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için rabbim isteyen herkeze anne olmayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…