- 19 Şubat 2012
- 48
- 5
- 96
- Konu Sahibi ASYA_BEREN
-
Spinal anestezi yöntemi ile doğum yapan anneler lütfen deneyimlerinizi anlatabilirmisiniz? Hastaneye yatışan çıkışa kadar neler yaşadınız nasıldı ve sonrası nasıl geçti taburcuolduktan sonra önerileriniz nedir?
merhaba
bende 17/01/2009 tarihinde spinal sezeryan oldum. 41. Haftayı doldurduktan sonra normal doğumu beklememize rağmen doğmadı ve bana suni sancı verdiler. 6-7 saat suni sancı almama rağmen hiç sancım olmadı. En son nst de oğlumun kalbi düz çıkmaya başlayınca 15-20 dak içinde bi baktım aeliyathanedeyim. Hemen lavman yapıldı, sonda takıldı vs.sana tavsiyem sondayı vücudun uyuşturduktan sonra yaptır. Hiç hissetmezsin. Ameliyathaneye girdiğimde eşim annem hiç kimsenin haberi olamadı çünkü o kadar acele girdim.ameliyathanede anestezi uzmanı geldi, bana "sakin misisn yoksa panik olurmusun" dedi. Bende sakin olabileceğimi söyledim. O zaman spinal yapalım dedi. Sırtımı döndüm başımı doktorun göğüslerine iyice dayayıp beni eğdiler doktor o sıra iğneyi yaptı. Hiç ağrı hissetmedim. Hemen uyuştu zaten. Hazırmısın dediler ve sohbete pardon ameliyete başladılartam 30 dak sürdü. Sadece kesiğin dikişi zamanın biraz sallanıyosun oda dikiş iyi tutsun diye sıkıyolarmış yarım saat sonra odamdaydım. Ha bu arada annem ve eşimin haberi yok demiştim. Bana iğne vuruldu ameliyat başlarken ben başımdaki hemşirenin telefonundan eşimi aradım. Ameliyattayım diyorum inanmadı bana. çıktığımda kapıda bekliyodu...
Ameliyat sırasında bir ağrın falan olmuyor. Ama iğnenin etkisi 4-5 saat sonra geçince biraz ağrın başlar ozamanda hemen hemşireyi çağır sana ağrı kesici iğne vursun.
Inşallah sağ salim kurtulursun. şimdi doğum yapacak olsam yine aynı yöntemle olurdum
buna benzer bizde yaşadık eşimle benim doktorum hep aynı hiç değişmedi dolayısıyla eşimlede aralarında bi samimiyet oluştu ameliyathanede bende çok üşüdüm nasıl bir titreme anlatamam kalp elekrotlarını yapıştırdılar kalbim nasıl hızlı atıyor anestezi uzmanlarıda çeneye tutuyolar doktorum dur seninkini bi kandırayım dedi aradı eşimi ben doğuma giremiyorum başka bi arkadaş girecek dedi yazık eşimde inandı nasıl olur filan derken nerdeyse bebeği alıcaz kucağımıza korkma ben burdayım demişti baskı evet hissediyorsun ama acı hiç hissetmedim ben öbür 2doğumum genel olmuştu allahım nasıl berbat bişey uyandırırlarken nefes alamamıştım bide o bitmeyen öksürük felakettiöncelikle hayırlı doğumlar diliyorum bebeğini kucağına alırsin sağlıkla işallah
gerçekten korkulcak bişe yok bu benim ikinci doğumum ilki genel olmuştu uyanmak gerkekten zor boğazındakki gıcık öksürürken dikişlerin acıyor falan bu spinal oldu çok rahat geçti doğum haneye girdik gerçekten bende çok üşüdüm titredim ama belimden iyne yapılınca titreme bitti :) ayaklarıma doğru bi sıcaklık geldi uyuşma başladı hemen yatırdılar ve operasyon başladı sadece bebeği çıkartırlarken bastırdılar onu hissettim oda kısa bişeydi zaten sonra bebeğimi gösterdiler dikişler bitti odama geldim emzirdim çokgüzeldi
Spinal anestezi ile epidural anestezi arasındaki fark ne arkadaşlar? bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?
Arkadaşlar çok şükür ki 22 martta spinal anestezi yöntemi ile sezaryan oldum. Tabiki 38+3 de. Aslında normal doğum bekliyorduk ama son günlerde ansiyonun çok yükselmesi ödem den dolayı sezeryana karar verildi. çok şükür ki güzel bir süreçti. Tabiki hastane için. 2. 3 . 4 . Günler çok ağrı oldu ama kesi yerinde tabi ki çok normal ameliyat sonuçta olsun şimdi kızım sağlıklı ve yanımda dünya da böyle bir mutluluk yok tur. çok güzel bir duygu rabbim isteyen herkeze nasip etsin inşallah.................canım kızım benim senin için her acıya katlanırım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?