- 15 Temmuz 2013
- 4.366
- 5.595
-
- Konu Sahibi Safsarisin
Ben de ayni şekilde 1 hafta once sezaryen oldum. Ve bu 3. Ben hiçbirinde agri cekmedim ki benim de migrenim var. Gebelikte migren tutmaz ama adet dönemlerinde 3 gün kendime gelemem. Ameliyathanede bana sonrasinda bir süre dik otur su vs icmeye baslayinca kahve falan da ic dediler. Siz kendinizi suçlamayın. Dümdüz yatmak buna sebep olabiliyor.Arkadaşlar 20 gun once kadar spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptim basta 10 senedir baş ağrısı cektigimi belirttim . Isterseniz sizi uyutalim dediler ama kabul etmedim. Ameliyat basarili gecti. Bebek ve ben iyiyiz ancak
Doğumdan beri 4 ya da 5 kez baş ağrısı cekiyorum ama korkunç..
Boyle bir bas ağrısı olamaz. Anlıyorum eskisi gibi olan baş ağrılarından degil bu.
Günde 2 tane kahve iç dediler. Dolorex te içiyorum bana mısın demiyor çocukla zor ilgileniyorum ağrı tuttu mu
Bu ne zaman geçer napmam lazim 2 ayrı doktor da kahve iç dedi ama cok lanet biseymis keşke genel anestezi olsaydım diyorum. Neyime güvendim de bu şekilde oldum bilmiyorum ve midem de bulanıyor baş ağrıyınca
Benzer durumu yaşayan var mı internette biraz baktım olan biseymis ve genelde genç hastalarda oluyormus bütün günüm mahvoluyor ağrı tutunca lütfen yardım edin tecrübeli arkadaslar
Sağol canım sanada geçmiş olsun inşallah atlatırsın da doktorla konuşsan ne dicek. Banada ameliyat çıkışı baş ağrın olursa kahve iç demişti bı kaç ilaç vermişti bel ağrısı yeni başladı ilk zamanlar yoktu. Doğum yapalı ne kadar oldu seninYa bana doktor dediki spinal de hic ağrı olmaz. Ben anotomiyi biliyorum. Hasta geliyor bana diyor ki belim agriyor ama spinal de bel ağrısı olmaz biz millet olarak spor yapmıyoruz hamilyken mutfak rafina uzanma eğilme kalkma diyorlar hareketsiz hamilelik geçirip cok kilo alıyoruz ağrı kiloyla ilgili dedi. Baş ağrısı peki dedim ona kahve iç dedi. Iyi de spinal de sırt ağrısı da oluyormus kendi dedi bana kahve iç 2 tane günde diye. Valla nasıl bir isin icine düştük kuzum anlamadim bi arkadaş dolarex emzirirken içiliyor mu yazmis girdim baktim internete sakıncalı diyor bunu verende doktor ya valla çıldırıcam bebege bise olmamıştır insallah cok üzgünüm sana da geçmiş olsun kuzum
Ben de dolorex e takıldım. Parol ile es değer mi acaba? Normalde baska ağrı kesici vermezler de.Ya bana doktor dediki spinal de hic ağrı olmaz. Ben anotomiyi biliyorum. Hasta geliyor bana diyor ki belim agriyor ama spinal de bel ağrısı olmaz biz millet olarak spor yapmıyoruz hamilyken mutfak rafina uzanma eğilme kalkma diyorlar hareketsiz hamilelik geçirip cok kilo alıyoruz ağrı kiloyla ilgili dedi. Baş ağrısı peki dedim ona kahve iç dedi. Iyi de spinal de sırt ağrısı da oluyormus kendi dedi bana kahve iç 2 tane günde diye. Valla nasıl bir isin icine düştük kuzum anlamadim bi arkadaş dolarex emzirirken içiliyor mu yazmis girdim baktim internete sakıncalı diyor bunu verende doktor ya valla çıldırıcam bebege bise olmamıştır insallah cok üzgünüm sana da geçmiş olsun kuzum
Bu yasadiginiz kesinlikle migren degil,anestezi sonrasi bekledigimiz bir yan etki.Ve adı post spinal bas agrisi.Spinal anestezi komplikasyonu.Herkeste olacak diye birsey yok ama oluncada oluyor iste,dogumdan sorna cok basinizi oynatmamaniz gerekidi o gun boyunca.Gunde en az 3 litre su cay kahve kola bitter cikolata kafein iceren hersey bolca tuketmelisiniz.Birde ağrıyı cok siddetli hissettginizde sert bir zemine sirt ustu yastiksiz yatin bir muddet kesildiğini göreceksiniz,ama haliyle ayaga kalkinca tekrar baslar.biraz zaman alıyor ama gececek, gecmis olsunBenimde aklıma migren geldi ama araştırmalarım sonucu mide bulantısı yaptığını da duydum. Aynı zamanda sırt ağrısı da yapıyormuş bu anestezi . Emziriyorumdoktora mesaj attım bakalım ne diyecek
Sagol canim keşke sezeryandan once konusma sansimiz olsaymis ben gruba yazmistim sanki ama kesinlikle milim dahi hareket etmeyin diye yan etkiler o zaman olurmus cunku anestezi doktoru da kizim sakin sakin kimildama demisti igne girince korkuyla irkilme acilmiycak diyeOyle mıymış canim valla ameliyathane buz gibiydi bildigin üzere titriyordum zangır zangır hasta bakıcı elimi kolumu heryerimi tuttu ama oynamış olabilirim . Su icip duruyorum zaten sütümün rengi rakı gibi yani surekli tuvaletteyim geçsin artik vallahi hayattan soğudum canim ya. Sana da geçmiş olsun
Yani bilmiyorum.. annem 2 ay yatmıştı migrenden.. baş ağrısı, mide bulantısı, kusma isteği, ışığa hassasiyet... Belirtileri ilk anlattığında doktor migren olduğunu söyledi.sonra birkaç film, mr, tomografiyle netleştirdiler.. migren psikolojik bir durum zatenMigren tanısı nasi konuyor ben hastaneye gitsem mi ki ya korona dan gitmek istemiyorum doğum sonrası da hastanede yatmıştım el kadar bebekle rezalet çekmiştim cok canim sıkıldı emzirmeyi kesecem neredeyse o raddeye geldim ama bunu yapamam
Bana hiç boyle seyler söylemediler var ya. Şu içtim nescafe falan içmiştim. Ve evet dümdüz yattım hep. ŞansımaBen de ayni şekilde 1 hafta once sezaryen oldum. Ve bu 3. Ben hiçbirinde agri cekmedim ki benim de migrenim var. Gebelikte migren tutmaz ama adet dönemlerinde 3 gün kendime gelemem. Ameliyathanede bana sonrasinda bir süre dik otur su vs icmeye baslayinca kahve falan da ic dediler. Siz kendinizi suçlamayın. Dümdüz yatmak buna sebep olabiliyor.
20 günü geçti kuzum iste doğum yapalı doktor dolorex emziriyorsaniz zararlı olur dedi. Ay deliricem baska doktor vermişti bunu. Baska kadin doğumcu. Bana dediki simdi günde 3 kez parol ic. Gecmezse nöroloji . OofffSağol canım sanada geçmiş olsun inşallah atlatırsın da doktorla konuşsan ne dicek. Banada ameliyat çıkışı baş ağrın olursa kahve iç demişti bı kaç ilaç vermişti bel ağrısı yeni başladı ilk zamanlar yoktu. Doğum yapalı ne kadar oldu senin
Dolorex i veren baska bir doktor. Simdi bana sezeryan yapan doktor dediki emziriyorsaniz zararlı olur. Ama ben doğumdan beri 7 8 tane içmiştimBen de dolorex e takıldım. Parol ile es değer mi acaba? Normalde baska ağrı kesici vermezler de.
Keşke ya. Hatırlamıyorum ki oynadım mi hareket ettim mi ama beni tuttular. Orda bilmiyorum ki. Gercekten zormus ya. Kimsenin başına gelsin istemem. En konforlu diye bir de orada doktorun biz spinali öneriyoruz ama isterseniz uyutalim demesinden ötürü tercih ettimnSagol canim keşke sezeryandan once konusma sansimiz olsaymis ben gruba yazmistim sanki ama kesinlikle milim dahi hareket etmeyin diye yan etkiler o zaman olurmus cunku anestezi doktoru da kizim sakin sakin kimildama demisti igne girince korkuyla irkilme acilmiycak diye
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Gün-de 3 litreyi buluyordur içtiğim su. Emzirdigim için baya içiyorum. Susuyorum da. Kahvede 2 ya da 3 bardak içiyorum. Sırt üstü yatmayı da denicem sagolun tekrardan..B
Bu yasadiginiz kesinlikle migren degil,anestezi sonrasi bekledigimiz bir yan etki.Ve adı post spinal bas agrisi.Spinal anestezi komplikasyonu.Herkeste olacak diye birsey yok ama oluncada oluyor iste,dogumdan sorna cok basinizi oynatmamaniz gerekidi o gun boyunca.Gunde en az 3 litre su cay kahve kola bitter cikolata kafein iceren hersey bolca tuketmelisiniz.Birde ağrıyı cok siddetli hissettginizde sert bir zemine sirt ustu yastiksiz yatin bir muddet kesildiğini göreceksiniz,ama haliyle ayaga kalkinca tekrar baslar.biraz zaman alıyor ama gececek, gecmis olsun
Baş ağrısını ceken bilir sizi cok iyi anliyorum. Sakin olun. En azkndan gecici bir durum olumlu düşünün. En kisa zamanda gecer insallah. Saglikla büyütün oglunuzuDolorex i veren baska bir doktor. Simdi bana sezeryan yapan doktor dediki emziriyorsaniz zararlı olur. Ama ben doğumdan beri 7 8 tane içmiştimvalla çıldırıcam. Parol ic gunde 3 kez diyor.
Hepsi ayrı ayrı canımızı yolda bulmadık20 günü geçti kuzum iste doğum yapalı doktor dolorex emziriyorsaniz zararlı olur dedi. Ay deliricem baska doktor vermişti bunu. Baska kadin doğumcu. Bana dediki simdi günde 3 kez parol ic. Gecmezse nöroloji . Oofff
Amin insallah sağlıkla büyüsün cok sagolun. Bebege bise olmamıştır herhalde iyi gözüküyor da..hatta ağlıyorBaş ağrısını ceken bilir sizi cok iyi anliyorum. Sakin olun. En azkndan gecici bir durum olumlu düşünün. En kisa zamanda gecer insallah. Saglikla büyütün oglunuzu
He valla ya bunlar oyle zannediyor herhalde.Hepsi ayrı ayrı canımızı yolda bulmadık
Ya şaka gibi gercekten. 1000 kisi de 1 olan bisey bizemi denk geldi ki. Sanada geçmiş olsun kuzumKanka bende sszeryan oldum biliyosun ve sezeryandan sonra bende migren başladı spinalle alakalı olabilir mi bilmiyorum ara sıra tutar.hiç ömrümde başımın Ağrıdığını bilmezdim oysa ki
Dogru söylemiş akraban. Ben rahim filmi çekilecektim. Korkuyordum. Doktor sey demişti anesteziye gerek yok acimayacak merak etme . Ben anestezi sevmiyorum hastada sersemlik oluyor falan demişti. Demek ki bunların düşüncesi böyle.. teşekkür ederim. Gercekten sezeryan dan sonra baska seyler de yaşadım ben. Sans meselesi galibaişte ben tam da bu sebepten ,doktorlarin tüm ısrarlarına rağmen genel anestezi ile doğum yaptım.seni korkutnak istemem ama etrafimda bir çok arkadasim bas agrisi ve ileriki yillarda bel ağrısı yaşadı.. hala belinde uyuşukluk hissediyorum diyen arkadasim var çocuğu 5 yaşında.ben anestezi doktoru akrabama sormuştum,bu kdr yan etkisi var neden yalvar yakar tüm hastane beni spinale yönlendiriyor diye, o da hastayi ayiltip bayiltmak külfet geliyor çoğu doktora dedi..
sikayetleriniz bir haftaya kadar azalacaktır biraz sabredin , sezeryan kolay bir ameliyat değil.. geçmiş olsun