• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spinal anestezi ile sezaryen doğum

didossssss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2012
140
5
26
Kocaeli
Kızlar 2. Sezaryen olcam ilki genel anestezi ile oldum ama ben şimdi spinal istiyorum böyle doğum yapanlar varsa lütfen nasıl oldu anlatır misiniz ??

canım ben 6 ay önce spinal anesteziyle doğum yaptım ilki geneldi buradanda çok araştırım çok güzel ilk gün çok rahattım bebeğimi hemen emzirdim ama temmuzda doğum yapmıştım ve aşırı terlemem ve idrar problemim oldu çıkamadım idrarıma ama daha sonra hiçbir problem yaşamadım sağlıklı doğumlar nasip ederim

ben de oğlumu genel anesteziyle doğurdum. kızım da hemen ayaklanmak istediğim için spinal olayım dedim. gözünü korkutmak istemem ama ben çok sıkıntı çektim. baş ağrım çok oldu. aman yarabbim o ne biçim bi baş ağrısıydı öyle. 15 gün gözümü açamadım ağrıdan. ne kahve ne bol su hiç biri fayda etmedi. her bünyede aynı etkiyi yapacak diye bi şey yok tabii
bir ay önce yakın bir arkadaşım spinal oldu. o ise hiç bi problem yaşamadı. yalnız belinde ve bacaklarında siyatiğe benzer ağrılar olmuş söylediğine göre.
hayırlı doğumlar

Bende 3aralıkta spinal anestezi ile doğum yaptım ilk dogumumdu normal die başladık ama kismet sezeryan oldu 1haftaya yakın inanılmaz bi baş agrisi çektim elim ayağım çok şişti doğuma 76 kiloyla gittim hastaneden çıktığımda 79 kilo olarak ciktim okadar sistim yani bide sürekli tansiyonum yukseliyordu bunlar genel anestezi yada epiduralde olmuyor mu bilmiyorum allah yardımcınız olsun kolay doğumlar

Ben cok riskli bir gebelik gecirdim. Hormonel sıkıntılarımdan dolai obezite problemim vardi. Doguma 127 kg ile girdim. Spinal anestezi önerdi doktorum ama dogum yaptigim hastanenin anestezisti ile calismadi. Ozellikle baska bir doktor cagirdi ve her doktor ince calisamaz demisti. Hic bir sikinti yasamadim. Ayni gun ayaktaydim. Ustelik bir sure makineyi sirtta takili birakiyorlar ve operasyon sonrasi agri kesicini bir tusa basarak hallediyorsun. Tabii doz ayarli istedigin kadar yapamiyorsun o ayri:) icerde sohbet guzeldi, esimin elinden tutabilmek inanilmaz rahatlaticiydi. İgneyi belime takmadan o bolgeyi uyusturduklari icin canim da yanmadi. Ben tavsiye ediyorum.

bende ikicniyi o şekilde oldum.

bende başağrısı olmadı.ama anestezi uzmanı

ilk gün fazla hareket etme demişti.bnde yatağımdan kalktım

dolaştım filan ertesi sbah inanılmaz derecede boynum ağrıyordu.boynum omuzum tutulmuştu.

bazı kişilerde oluyormuş.ama başım ağrımadı..

Son düzenleme:
ben de oğlumu genel anesteziyle doğurdum. kızım da hemen ayaklanmak istediğim için spinal olayım dedim. gözünü korkutmak istemem ama ben çok sıkıntı çektim. baş ağrım çok oldu. aman yarabbim o ne biçim bi baş ağrısıydı öyle. 15 gün gözümü açamadım ağrıdan. ne kahve ne bol su hiç biri fayda etmedi. her bünyede aynı etkiyi yapacak diye bi şey yok tabii
bir ay önce yakın bir arkadaşım spinal oldu. o ise hiç bi problem yaşamadı. yalnız belinde ve bacaklarında siyatiğe benzer ağrılar olmuş söylediğine göre.
hayırlı doğumlar

Benim ablamda spinal oldu 2. doğumunda ama çok baş ağrısı çekti senin gibi gerçi anestezi uzmanına bağlıymış konuşcam doktorumla endişeliyim ya

Ben cok riskli bir gebelik gecirdim. Hormonel sıkıntılarımdan dolai obezite problemim vardi. Doguma 127 kg ile girdim. Spinal anestezi önerdi doktorum ama dogum yaptigim hastanenin anestezisti ile calismadi. Ozellikle baska bir doktor cagirdi ve her doktor ince calisamaz demisti. Hic bir sikinti yasamadim. Ayni gun ayaktaydim. Ustelik bir sure makineyi sirtta takili birakiyorlar ve operasyon sonrasi agri kesicini bir tusa basarak hallediyorsun. Tabii doz ayarli istedigin kadar yapamiyorsun o ayri:) icerde sohbet guzeldi, esimin elinden tutabilmek inanilmaz rahatlaticiydi. İgneyi belime takmadan o bolgeyi uyusturduklari icin canim da yanmadi. Ben tavsiye ediyorum.

İnş. bnmde iyi geçer cnm ya çok istiyorum ilk ben görmek istiyorum bebeğimi

İnş. bnmde iyi geçer cnm ya çok istiyorum ilk ben görmek istiyorum bebeğimi

Bebeği ilk gördüğüm an tam bir komediydi öyle bir ağlama krizine girdim ki doğru düzgün göremedim bile. Ama inanılmaz kuvvetlı bir duygu Allah isteyen herkese nasip etsin, çok ama cok güzel.

canım ben 12 12 12 de spinal anestezi ile doğum yaptım.inanılmaz rahattı.eşimde girdi kameraya çekti.32 diş gülüyorum ameliyatta.akşamına ayağa kalktım zaten.hiçbir ağrımda olmadı şükür.kesinlikle tavsiye ederim.

Bende normal doğum beklerken son anda spinal sezaryen oldum bebeğimi ilk ben görmeki stedim neticede genelde ameliyat buda illaki ağrı oluyor,baş ağrıs için doktorumözellikle uyardı ilk gün başını sağa soaa çevirme diye bol kahve içtim baş ağrım olmadı ama sonra bebeğim tekrar hastaneye yatınca ben dinlenemedim baş ağrım o zaman oldu stres kaynaklıydı migren ilacı vermişti doktorum benim normalde de başım ağrır onun dışında bel ağrısı falan olmadı bende hamdolsun.Hayırlı kolay doğum diliyorum.

canım ilk önce rabbim sana hayırlısıyla yavrunu kucağına almanı nasip etsin.bende spinal sezaryen oldum 6 ay önce.baş,bel.sırt.boyun gibi ağrılarım olmadı hiç.ama ertesi gün ayakta değildim 4-5 gün de toparlanabildim.tavsiye ederim yavrunu ilk o an o atmasförde görmelisin biz anneler gerçekten bunu cok hakediyoruz onun yüzüme ilk dokunuşunu o sıcaklığı ömrüm boyunca unutamam :16:

merhabalar
9 ay önce ben de bu şekilde doğum yaptım..gülerek girdim ameliyata, sohbet ederek bebeğimin doğumuna şahit oldum,onun ilk dokunuşunu hissetim..tekrar gülerek odama döndüm..hiç bir şikayetim olmadı,evime yürüye yürüye gittim..tabi dikişler biraz can sıkıcı olabiliyor ama bi zahmet ameliyat yani :) bir haftada bütün işlerimi yapabilecek kadar ayaklanmıştım..ameliyattan çıkınca da söyledim yine söylüyorum 10 tane çocuğum olsun hepsini de böyle doğurayım:) konforlu bence..

yok mu başka tavsiyesi olan
anlaşılan yan etkiler kişiden kişiye değişiyor:44:
bende karar verme aşamasındayım
ya prenses doğum yada sezaryan düşünüyorum
yorumlarınızı bekliyorum sevgili anneler

Ben de prenses doğum istiyordum ama sancım ve açılmam olup kızım ters geldiğinden 11ocak'ta zoraki sezeryan oldum.spinal anesteziyle uyuşturuldum ve kesinlikle tavsiye ederim.en korktugum kısmı iğnenin yapılması ve tam uyuşmamaktı ama hiç sorun yaşamadım.iğne yapılırken normal iğne gibi bile acımıyor.sonrasında bacaklarına bi sıcaklık hissi geliyor ve birkaç dakika içinde belden aşağısı komple uyuşuyor.doğumum çok rahat geçti.doktorumla sohbet ede ede doğurdum,kızımın ilk ağlamasını duydum.sonrası da zor olmadı.doğumdan 5-6 saat sonra ayağa kalktım.1 haftada baya toparlanmıştım.baş ve bel ağrısı yaşamadım hiç.benimki sorunsuz bir doğum oldu yani.
Sana da kolay ve sorunsuz bir doğum dilerim.Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

İri bebek olduğu için planlı sezeryan oldum, hiç bir sıkıntı yaşamadım, sadece tansiyon düşüklüğü yaşadım, o da bünye meselesi sanırım. Kardeşim normal doğum sırasında acil sezeryana alındı, genel anestezi oldu mecburen, o 2 gün ağrı çekti.

Sonrasında 1hafta boyun ağrım oldu.başıma çok fazla basınç hissettim.bebisi emzirmek için yatarken kalkmak bir kabustu.ayrıca ben dikiş esnasında acı çektim ve 10dk beni uyuttular.uyandığımda herşey Bitmişti.

Benim ablamda spinal oldu 2. doğumunda ama çok baş ağrısı çekti senin gibi gerçi anestezi uzmanına bağlıymış konuşcam doktorumla endişeliyim ya

Cnm bende iki ay once spinal sezeryan oldum doktorum bi kac gun bol bol sutsuz sekersiz nescafe ic bas agrin olmaz dedi ictim hic oyle bi sorun yasamadim

yok mu başka tavsiyesi olan
anlaşılan yan etkiler kişiden kişiye değişiyor:44:
bende karar verme aşamasındayım
ya prenses doğum yada sezaryan düşünüyorum
yorumlarınızı bekliyorum sevgili anneler

Cnm asagida bi arkadasa yazdim iki ay once spinal sezeryan oldum doktorum bi kac gun bol bol sutsuz sekersz nescafe ic bas agrin hic olmaz dedi ve gercektn de hic olmadi

Back