• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spinal anestezi ile doğum çok rahat

gcinar83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
49
1
36
Samsun
arkadaşlar 1 hafta önce spinal anestezi yöntemi ile doğum yaptım..doğum okadar büyük bi korkuyduki benim için anlatamam,9 ay boyunca hep doğum yntemi düşünüp durdum..en sonunda doktorumla bu yönteme karar verdik.o kadar rahattıki anlatamam.herşey çok çabuk oldu ve bitti çabucak iyileştim,bugün tam bir hafta oldu ve ben normal hayatıma döndüm..ben bile yapabildiysem dünya üzerinde yapamayacak kimse yoktur..kesinlikle tavsiye ederim ,merak ettiğiniz detaylar varsa minik kuzumdan fırsat buldukça zevkle cevaplarım

Merhaba.
Ben de spinal sezeryan düşünüyorum kısmetse.
Siz kendi isteğinizle mi normal düşünmediniz ?
Spinalden sonra şiddetli baş ağrısı ve bel ağrısı oluyor deniliyor.Doktorunuz ilerki zamanlarda sizi bu hususta uyardı mı ?

evet ben kendi isteğimle normal doğum yapmadım..doktorum uyardı baş ve bel ağrısı konusunda ama herkeste olmuyo dedi.. ben göze almıştım,ama şimdiye kadar bu ikisinide yaşamadım çok şükür..bundan sonra yaşarmıyım bilmiyorum,genelde ilk günler oluyo diye duymuştum bi hafta geçti...umarım olmaz bundan sonrada..ama normal doğumdan korkuyosan kesinlikle öneririm,ben bu kadar rahat olacağını gerçekten düşünmemiştim..

spinal anesteziyle bir operasyon geçirdim

ameliyatım 2 saat sürdü ama bana 10 dakıka gibi gelmıstı.

Çok rahat korkulacak bır durum değil.

baş ve bel ağrısı olmaması için doktorunuz size uyarılarda bulunuyor ılaclar verıyor.

Böylelıkle bu durumuda rahatca atlatıyorsunuz...

ben taburcu oldugumda doktor bol bol nescafe içmemi önermişti

ve agrı kesıcı hap günde 2 tane üst üste iç demişti.

Hiç bir agrı yasamadım...

Bel agrım arada oluyor ama bunuda ona baglamıyorum

bende geçen yıl nisan ayında spinal anesteziyle doğum yaptım.gerçekten çok rahat.bel ağrım olmadı ama başağrısı 1 hafta devam etti.yinede öyle korkulacak ağrılar değil.ben çok memnun kaldım.normal doğum yapamayacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.

kesinlikle normal doğum korkusu olanlar yada zorunlu sezeryan yapmak zorunda kalanlara bende tavsiye ederim benim bel ağrım hamileyken mevcut olduğu için sonrasındada ara ara yaşadım ama baş ağrım hiç olmadı çok konforluydu ikincide olur inşallahta yine aynı yöntemle doğum yaparım:64:

Spinal sezeryan olanlara sorularım var kızlar rica etsem yanıtlayabilirmisiniz ?

-Anestezinin etkisi geçtikten sonra çok acınız oldu mu ? Yürürken ,bebeğinizi emzirirken,gülerken oturup kalkarken vs...

-Ameliyattan sonra 2 3sün süt gelmiyor diyor bazıları.Sizde böyle bir durum oldu mu ?

-Bebeğiniz hangi pozisyondaydı doğumdan önce ?

-Kaçıncı haftanızda sezeryan oldunuz ?

Spinal sezeryan olanlara sorularım var kızlar rica etsem yanıtlayabilirmisiniz ?

-Anestezinin etkisi geçtikten sonra çok acınız oldu mu ? Yürürken ,bebeğinizi emzirirken,gülerken oturup kalkarken vs...

-Ameliyattan sonra 2 3sün süt gelmiyor diyor bazıları.Sizde böyle bir durum oldu mu ?

anestezinin etkisi geçtikten sonra çok ağrım olmadı ama hemşireler çok masaj yaptılar her masajda dehşet bir ağrı çektim çünkü bastırmak zorundalar... ilk gün tabiki otup kalkarken yürürken vs zorlanıyorsun ama hastaneden ertesi gün çıktım ve 5 kat merdiven çıktım hiçde zorlanmadım eve geldiğimdede gece ve gündüz bebeğimle ben ilgilendim kayınvalidem ve annem yanımda olmasına rağmen...
benim sütüm ilk gün zorladı ama 2. gün bana gelmiyormuş gibi gelmesine rağmen hemşireler gayet güzel geldiğini söylediler 3.gün normale girmişti bu arada tahin helvası çok yedim hem sütü hemde kalitesini çok arttırıyor benim kızım 36 haftalık doğdu 2900 kiloydu 15 gün sonra tartıldı 4100kg :nazar: doktor bile sok olmuştu:66: doğumdan önce normal pozisyondaydı bebeğim

anestezinin etkisi geçtikten sonra çok ağrım olmadı ama hemşireler çok masaj yaptılar her masajda dehşet bir ağrı çektim çünkü bastırmak zorundalar... ilk gün tabiki otup kalkarken yürürken vs zorlanıyorsun ama hastaneden ertesi gün çıktım ve 5 kat merdiven çıktım hiçde zorlanmadım eve geldiğimdede gece ve gündüz bebeğimle ben ilgilendim kayınvalidem ve annem yanımda olmasına rağmen...
benim sütüm ilk gün zorladı ama 2. gün bana gelmiyormuş gibi gelmesine rağmen hemşireler gayet güzel geldiğini söylediler 3.gün normale girmişti bu arada tahin helvası çok yedim hem sütü hemde kalitesini çok arttırıyor benim kızım 36 haftalık doğdu 2900 kiloydu 15 gün sonra tartıldı 4100kg :nazar: doktor bile sok olmuştu:66: doğumdan önce normal pozisyondaydı bebeğim

Oy oy maşalla kuzuya.15 günde aldığı kilo 1 kg yi geçmiş neredeyse maşallah subhanallah.
Allah nazarlardan saklasın.
Benim bebeğim baş aşağı pozisyonda şuanda.
Bu durum sezeryana engel mi bilemiyorum.Ondan sordum sizinki hangi pozisyondaydı diye.

bende 2yıl önce spinal anestezi oldum memnun kaldım belim hç ağrımadı şükür 1 kaç saat baş ağrısı oda sert kahve ve ağrı kesici veriyolar geçiyo

anestezi etkisi geçince ağrı kesici vurdukları için ağrı hisstmiyosun ama ilk 2 gün hareket ederken canın yanıyo,4 tane ağrı kesici vurdurma hakkın var bana ilk ikisini sormadan vurdular sonra ağrın varsa vuralım dediler ama ağrım olmadı kii canım çok tatlıdır..doğum yapalı 9 gün falan oldu artık normale döndüm..sütüm hemen geldi ben bir kaç gün öncesinden humana still tee diye bir çay kullandım şu an hala kullanıyorum gerçekten faydası çoooook büyük,aksattığımda sütümde azalma oluyo..bebeğin kafası aşağıdaydı yani normal doğum için uygundu herşey,39. haftada sezeryan oldum

anestezinin etkisi geçtikten sonra bir ağrı oluyor tabi ama ağrı kesici vuruyorlar rahatlıyorsun.ilk gün yürütmek için kaldırıyorlar işte ozaman zorlanıyorsun ama yürüdükçe açılıyorsun ve ne kadar hareket eder yürürsen okadar çabuk normal yaşantına dönebiliyorsun.tabiki emzirirken, yürürken, hapşırırken falan bir parça zorlanma oluyor ama gözünde büyütüp korkma sakın.her güzel şeyin bir zorluğu olur.çok klişe bir söz ama inan bebeğini kucağına aldığında tüm sıkıntıları unutuyorsun.
ameliyattan sonra süt bir anda gelmiyor.bebeğin emdikçe süt kanalları açılıyor ve 2-3 gün sonra tam anlamıyla süt geliyor.sütün gelinceye kadar mutlaka 2 saatte bir bebeğini emzir bu süreçte bebek emmeyi annede emzirmeyi öğreniyor.ve bebeğin sütün gelinceye kadar 3-4 gün hiç bir mama falan yemeden dayanabilir.sakın sütüm gelmiyor diye ilk günden mama verme.benim doğumdan 4 gün sonra bebeğimi doyuracak kadar sütüm gelmeye başladı.öncesinde de bebeğimi emziriyordum ama doymadığı için ağlayıp ağlayıp uyuyordu çok savaştım anne sütü alması için ve 4. günün akşamında sütüm aşırı gelmeye başladı kızımda karnını doyurup uyudu.
bebeğim doğum kanalına girmediği için ve 40 hafta dolduğu için mecburen sezeryan oldum ve inana çok memnun kaldım.
biraz uzun oldu kusura bakma.inşallah sende sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

anestezinin etkisi geçtikten sonra bir ağrı oluyor tabi ama ağrı kesici vuruyorlar rahatlıyorsun.ilk gün yürütmek için kaldırıyorlar işte ozaman zorlanıyorsun ama yürüdükçe açılıyorsun ve ne kadar hareket eder yürürsen okadar çabuk normal yaşantına dönebiliyorsun.tabiki emzirirken, yürürken, hapşırırken falan bir parça zorlanma oluyor ama gözünde büyütüp korkma sakın.her güzel şeyin bir zorluğu olur.çok klişe bir söz ama inan bebeğini kucağına aldığında tüm sıkıntıları unutuyorsun.
ameliyattan sonra süt bir anda gelmiyor.bebeğin emdikçe süt kanalları açılıyor ve 2-3 gün sonra tam anlamıyla süt geliyor.sütün gelinceye kadar mutlaka 2 saatte bir bebeğini emzir bu süreçte bebek emmeyi annede emzirmeyi öğreniyor.ve bebeğin sütün gelinceye kadar 3-4 gün hiç bir mama falan yemeden dayanabilir.sakın sütüm gelmiyor diye ilk günden mama verme.benim doğumdan 4 gün sonra bebeğimi doyuracak kadar sütüm gelmeye başladı.öncesinde de bebeğimi emziriyordum ama doymadığı için ağlayıp ağlayıp uyuyordu çok savaştım anne sütü alması için ve 4. günün akşamında sütüm aşırı gelmeye başladı kızımda karnını doyurup uyudu.
bebeğim doğum kanalına girmediği için ve 40 hafta dolduğu için mecburen sezeryan oldum ve inana çok memnun kaldım.
biraz uzun oldu kusura bakma.inşallah sende sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için öncelikle çok teşekkür ederim.
Weyden sende saolasın arkadaşım cevabın için.Estağfurullah neden kusura bakayım aksine verdiğiniz cevaplar benim için çok önemli.
İlk çocuğum ve haliyle deneyimim yok o yüzden ne öğrensem kar benim için.

Benim bebeğim şuan başaşağı pozisyonda herşey normal doğum için uygun yani.Çatı darlığım da yok.
İstesem normal doğum yapabilirmişim.

Ama ben kendimi o derece dayanıklı bulmuyorum.
Bünyem kaldırmaz bunu biliyorum o yüzden sezeryandan yanayım.

Ayın 11 inde olacak Allahın izniyle .
Allah bekleyen herkese hayırlı haberler versin inşallah

Merhabalar, Sizin bu güven dolu sözleriniz ve kendinize güveniniz sayesinde oldukça memnun bi şekilde doğumlarınızı gerçekleştirmişsiniz, maşallah diyorum.
Ama ben çok korkuyorum normal doğumdan, ve iğneyi gördüğüm zaman midemin bulantısı başımın dönmesinden dolayı hemen bayılabiliyorum ve istifra ediyorum. Durum bu kadar vahim yani...

Hangi hastanelerde doğumunuzu gerçekleştirdiniz ?
ve en çok merak ettiğim normal doğumdan sonra vajinamı daraltmam gerekir mi ?

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için öncelikle çok teşekkür ederim.
Weyden sende saolasın arkadaşım cevabın için.Estağfurullah neden kusura bakayım aksine verdiğiniz cevaplar benim için çok önemli.
İlk çocuğum ve haliyle deneyimim yok o yüzden ne öğrensem kar benim için.

Benim bebeğim şuan başaşağı pozisyonda herşey normal doğum için uygun yani.Çatı darlığım da yok.
İstesem normal doğum yapabilirmişim.

Ama ben kendimi o derece dayanıklı bulmuyorum.
Bünyem kaldırmaz bunu biliyorum o yüzden sezeryandan yanayım.

Ayın 11 inde olacak Allahın izniyle .
Allah bekleyen herkese hayırlı haberler versin inşallah

benimde ilk doğumumdu inan bende çok korkuyordum ve benim birde kapalı yerde yada dar alanda kalma korkum var, doktoruma söyledim ben hayatta doğuramam dedim vee doktorlarım şakalarla muhabbetle doğumu yaptı.hep sohbet ettik tabi karnınla senin arana perde çekiyorlar aşağıda olan biteni görmüyorsun.anestezi doktorumla hep sohbet ettik ve 1 saat sonra doktorum kızımı doğar doğmaz bana gösterdi o anı hayatımın sonuna kadar unutamam.dünyanın tüm servetlerine değişmem o duyguyu.inşallah sende sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın bebeğini ve sende o harika duyguyu tadarsın.
Nisan 11 de mi doğumun??? ayy canım yaaa allah kolaylık versin .benim kızım da nisan 21 doğumlu bizde bu yıl ilk yaşını kutluycaz.ben heycanlandım senin yerine şimdi o minicik elleri sana bakan gözleri görünce sıkıntı ağrı hiç birini hatırlamıycan emin ol.allah analı babalı büyütsün şimdiden.lütfen doğumdan sonrada fırsatın olursa yazarmısınız bebeğinin ve senin iyi olduğunuzu bilmek isterim.bu arada kız mı? erkek mi??? bebeğin.

Son düzenleme:
Merhabalar, Sizin bu güven dolu sözleriniz ve kendinize güveniniz sayesinde oldukça memnun bi şekilde doğumlarınızı gerçekleştirmişsiniz, maşallah diyorum.
Ama ben çok korkuyorum normal doğumdan, ve iğneyi gördüğüm zaman midemin bulantısı başımın dönmesinden dolayı hemen bayılabiliyorum ve istifra ediyorum. Durum bu kadar vahim yani...

Hangi hastanelerde doğumunuzu gerçekleştirdiniz ?
ve en çok merak ettiğim normal doğumdan sonra vajinamı daraltmam gerekir mi ?

valla ben kendime çok da güvenmiyordum hatta çok korkuyordum çünkü etrafınızdan bir sürü şey dinliyorsunuz doğuma kadar ve var olan korkularınız endişeleriniz ikiye katlanıyor.ama doğum zamanı gelince allaha dualar edip serinkanlı olmaya çalışıp doğuma giriyorsunuz.
sen kesin normal doğum mu yapacaksın???eğer iğne görmek bile seni olumsuz etkiliyorsa doktoruna durumunu anlat ve bir çözüm yolu bulun.
ben silivride yaşıyorum burda anadolu hastanesi var ve ben çok memnun kaldım hastaneden.normal doğum sonrasında vajina daraltmakla alakalı bilgim yok ama doktorum normal doğumlarda vajina yırtılması doğum sonrasında tuvaletini tutamama gibi sorunların olabileceğini söylemişti.aklına takılan her soruyu en iyisi doktorunla paylaş onlar bizden daha iyi ve sağlıklı bilgiler verirler emin ol canım:49:

peki spinal anestezide doğum ücretleri değişiyo mu ?
bu arada çok soru sordum kusuruma bakma :26:

peki spinal anestezide doğum ücretleri değişiyo mu ?
bu arada çok soru sordum kusuruma bakma :26:

valla biz normal sezeryan parası ödedik.doğum ücretleri hastaneden hastaneye değiştiği için bişey söyleyemiycem.ayrıca ne kusuru aşkolsun biraz da olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. senin doğum ne zaman???

Back