Erkek İnfertilitesi Spermiyogram Testi Icin Yorum

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

effok

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2020
1.066
2.271
Merhaba aradaslar.
Esimde Grade III varikosel oldugu icin spermiyogram testi istendi. Benim de AMH degerim alt sinirda oldugu icin dogal yolla cocuk sahibi olma denemesi yapmak istiyoruz.
Doktor yillik izinde oldugu icin sonuclari henuz gosteremedik, siz bir bakabilir misiniz? Sonuclari yikama oncesi / yikama sonrasi olarak gostermis hastane bunu cok anlayamadim...

Hacim: 3,5ml
pH: 7,2

MOTILITE
Hizli hareket: 3
Yavas hareket: 60
Yerinde Hareket: 7
Hareketsiz: 30
Konsantrasyon: 72ml

YIKAMA SONRASI
pH: 7\2
Hizli hareket: 18
Yavas hareket: 77
Yerinde Hareket: 0
Hareketsiz: 5
Konsantrasyon: 58ml

Morfoloji: 2

Simdiden cok tesekkur ederim :KK43:

Morfoloji biraz daha iyi olsaydı aşılama denenmeli derdim. Ama bence tüp düşünün. Tabi olmaz denmez asla nasipse çok daha kötü değerlerle de olur. Keçi boynuzu kürü eşliğinde denemelere devam edebilirsiniz. Bizim morfoloji sorunu yoktu varikosel 3 var tek tarafta takviyesiz 5 ayda ml 15 milyondan 98 milyona çıkmış 🤷🏻‍♀️ sakın stres yapmayın.

Morfoloji biraz daha iyi olsaydı aşılama denenmeli derdim. Ama bence tüp düşünün. Tabi olmaz denmez asla nasipse çok daha kötü değerlerle de olur. Keçi boynuzu kürü eşliğinde denemelere devam edebilirsiniz. Bizim morfoloji sorunu yoktu varikosel 3 var tek tarafta takviyesiz 5 ayda ml 15 milyondan 98 milyona çıkmış 🤷🏻‍♀️ sakın stres yapmayın.

Tesekkur ederim yorumunuz icin :KK200: Peki varikosel icin bir cerrahi mudahale yapildi mi esinize?

Tesekkur ederim yorumunuz icin :KK200: Peki varikosel icin bir cerrahi mudahale yapildi mi esinize?
Önemsemediler. Çünkü hiç bi belirti yaşamamıştık değerler de kötü olmayınca şaşırdık🤷🏻‍♀️ ama tüp yapıp sonra ameliyatını da olmak istiyoruz bakalım.

Merhaba aradaslar.
Esimde Grade III varikosel oldugu icin spermiyogram testi istendi. Benim de AMH degerim alt sinirda oldugu icin dogal yolla cocuk sahibi olma denemesi yapmak istiyoruz.
Doktor yillik izinde oldugu icin sonuclari henuz gosteremedik, siz bir bakabilir misiniz? Sonuclari yikama oncesi / yikama sonrasi olarak gostermis hastane bunu cok anlayamadim...

pH: 7,2

MOTILITE
Hizli hareket: 3
Yavas hareket: 60
Yerinde Hareket: 7
Hareketsiz: 30
Konsantrasyon: 72ml

YIKAMA SONRASI
pH: 7\2
Hizli hareket: 18
Yavas hareket: 77
Yerinde Hareket: 0
Hareketsiz: 5
Konsantrasyon: 58ml

Morfoloji: 2

Simdiden cok tesekkur ederim :KK43:
Bizde de morfoloji 3 çıktı amh değeriniz kac

Bizde de morfoloji 3 çıktı amh değeriniz kac

AMH değerim 0,69 çıktı.
Çok takılmayın rakamlara, ben hem forumu okuyup hem de kendimi değerlendirdiğimde çok yerle bir olmuştum ama yukarıda paylaştığım değerler ile doktor ameliyat önermedi mesela. Aynı şekilde gittiğim 2. bir kadın doğumcu (tek fark profesor olması), tek 1 yumurta ile hamileliğin gerçekleşebileceğini söyledi.

Yani benim değerimden çok daha düşük bir AMH'a sahip birisi, eğer o ay oluşan yumartası kaliteli ise ve mental olarak rahat ise hamile kalabilir :) Tek bir veriyi değil, komple tüm hormonları aynı anda değerlendirmek lazım. :)

Tabi bende buraya yazdığımda ilk amh degerim bazilari ya yasinn küçük benim değerim su yasimda şu kadar diye paylaşınca acaba gerçekte. Yumurtalar bitti biticek gibi biseye kapıldım😁

Merhaba bu degerler sperm icin cok iyi bizim ilk testte 12.9 Milyon ve ileri 22ydi, morfoloji 1 di. Uc ay sora sayi 22 ileri hiz 42 olmus ama morfoloji bakilmamis burdakiler ikincide bakmiyoruz morfolojiye diyor. 3 tane degerin en az onemlisi diyor hamilelige engel olmazmis- biz yurtdisindayiz. Ancak bu forumda bitek morfoloji yuzunden Hamile kalamayanlar var ben de anlamadim. 3ncu testI verdik ozellikle dedim morfoloji bakin, yok bikez bakiliyor zaten ayni cikar dediler- ya dedim biz takviye yaptik sayi yukseldi nerden biliyorsun ayni cikcani... Tedavinize etkisi olmaz dediler demekki burda doktor onemsemiyor. Yani morfoloji bir muamma benim icin anlayamadim

Tabi bende buraya yazdığımda ilk amh degerim bazilari ya yasinn küçük benim değerim su yasimda şu kadar diye paylaşınca acaba gerçekte. Yumurtalar bitti biticek gibi biseye kapıldım😁

Yok kimin ne kadar hızda nasıl ilerleyeceğini kimse bilemez, tüüüm sonuçlarınıza bakarak doktorunuz bir tedavi önerebilir sadece. Onun dışında diğer insanların başka ne hastalıkları var, ne nasıl etkiliyor vs. bilemezsiniz, canınızı sıkmayın :)

Merhaba bu degerler sperm icin cok iyi bizim ilk testte 12.9 Milyon ve ileri 22ydi, morfoloji 1 di. Uc ay sora sayi 22 ileri hiz 42 olmus ama morfoloji bakilmamis burdakiler ikincide bakmiyoruz morfolojiye diyor. 3 tane degerin en az onemlisi diyor hamilelige engel olmazmis- biz yurtdisindayiz. Ancak bu forumda bitek morfoloji yuzunden Hamile kalamayanlar var ben de anlamadim. 3ncu testI verdik ozellikle dedim morfoloji bakin, yok bikez bakiliyor zaten ayni cikar dediler- ya dedim biz takviye yaptik sayi yukseldi nerden biliyorsun ayni cikcani... Tedavinize etkisi olmaz dediler demekki burda doktor onemsemiyor. Yani morfoloji bir muamma benim icin anlayamadim

Morfoloji için ben de forumda yazılanları okudum, en az 3 olması gerektiği yazıyor ama sanırım o en ideal senaryo çok doktor "morfoloji düşük" demedi. Yukarıda yazdığım değelerden en çok ileri hızlının azlığına takıldı, onun için de direkt ameliyat önermeyip vitamin yazdı. 3 ay vitamin, sonra tekrar değerlendirme gibi :)

Bizde ikimizde de problem olduğu için, olmaması hangimizden kaynaklanıyor bilmiyoruz.

Yok kimin ne kadar hızda nasıl ilerleyeceğini kimse bilemez, tüüüm sonuçlarınıza bakarak doktorunuz bir tedavi önerebilir sadece. Onun dışında diğer insanların başka ne hastalıkları var, ne nasıl etkiliyor vs. bilemezsiniz, canınızı sıkmayın :)

Morfoloji için ben de forumda yazılanları okudum, en az 3 olması gerektiği yazıyor ama sanırım o en ideal senaryo çok doktor "morfoloji düşük" demedi. Yukarıda yazdığım değelerden en çok ileri hızlının azlığına takıldı, onun için de direkt ameliyat önermeyip vitamin yazdı. 3 ay vitamin, sonra tekrar değerlendirme gibi :)

Bizde ikimizde de problem olduğu için, olmaması hangimizden kaynaklanıyor bilmiyoruz.
Bizim testte ileri hizli veya yavas diye ayirmiyor- ileri Toplam 44 cikti ama 30 yeterli diyor. Doktordan doctora neden degisiyor anlamadim. Sayi 22 ileri hareket de boyle olunca morfoloji onemli deil dedi. Bizim de iki tarafli diye dusunuyorum, benim fsh im 9 cikti ve yumurta sayimin azligindan supeleniyorum, turkiyede duzgun bir doktora gitcem, burda oyle istedinizde jinekolog goremiyorsunuz. Sizin ikimizde de derken sizdeki problem ne?

Pardon simdi gordum amh dusuk demissiniz. Bunu da anlamadim ben internette farkli bilgiler var hep, kendi basina hamile kalmaya engel deil diyen var, yok tup bebekte bile zorluyor diyenler. Internet cok kafa karistiriyor. Yumurta sayisi icin de ayni sekilde celiskili bilgiler gordum.

Pardon simdi gordum amh dusuk demissiniz. Bunu da anlamadim ben internette farkli bilgiler var hep, kendi basina hamile kalmaya engel deil diyen var, yok tup bebekte bile zorluyor diyenler. Internet cok kafa karistiriyor. Yumurta sayisi icin de ayni sekilde celiskili bilgiler gordum.

İki doktor ziyaretinden sonra anladığım şu, eğer AMH değeriniz düşük ancak yumurtluyorsanız (bunu ultrasonda görüyorlar), o zaman doğal yolla çocuk sahibi olabilirsiniz. Ama mantık olarak aynı ay 10 güzel yumurtası olan birinin, 5-6 yumurtası olan birine göre şansı daha çok diyorlar. Ama bunların hepsi tıbbi bilgi. Siz çok sağlıklı yumurtalara sahip olup, vücudunuzda başka bir problem olduğu için hamile kalamazken, AMH değeri düşük birisi genel olarak daha genç/sağlıklı vesaire ise hamile kalabiliyor...

Tüp bebek konusunda da, yumurta toplamak gerekiyor malum. AMH düşük demek, az yumurta demek. Bu da bir kaç seferde yumurta toplamak ve bunların da bir kısmının kalitesiz olması durumunda iyice az yumurta dondurabilmek demek. Zor denmesinin nedeni o :)

Umarım açıklayabilmişimdir :KK52:

Varikosel tedavi edile bilinir birşey .. siz gidip bi tüp bebek laboratuvarına her ihtimale karşı 2/3 tüp sperm verip ameliyat olun . Varikoselden ameliyat olup 1 sene sonra hamile kalan doğuran okadar fazlaki

Aynen ben de anlmiyorum ki bizim de olmuyo neden arıyorum işte amh den mi olmuyo morfoloji den mi olmuyo herşey normal o zaman bı tek hsg kaldı benim ben çok fazla mantar ve enfeksyon geçiriyorum simdi de acaba tüplerin mi tıkalı diyoru. Çünkü başka sebep kalmadı

Aynen ben de anlmiyorum ki bizim de olmuyo neden arıyorum işte amh den mi olmuyo morfoloji den mi olmuyo herşey normal o zaman bı tek hsg kaldı benim ben çok fazla mantar ve enfeksyon geçiriyorum simdi de acaba tüplerin mi tıkalı diyoru. Çünkü başka sebep kalmadı
Oyle demeyin chlamydia testi oldunizmu o onemli, oyle tupler mantardan kapanmiyordur. Ben de sizin gibi korkuyorum ayni sekilde ama o kdr rastlanan bisey deil tip tikanikligi . Endometriosis ten de olabiliyormus, AMA mantar fln sanmiyorum yaaa o zmn herkesin tikanirdi

Oyle demeyin chlamydia testi oldunizmu o onemli, oyle tupler mantardan kapanmiyordur. Ben de sizin gibi korkuyorum ayni sekilde ama o kdr rastlanan bisey deil tip tikanikligi . Endometriosis ten de olabiliyormus, AMA mantar fln sanmiyorum yaaa o zmn herkesin tikanirdi
Dün kültür alındı onda çıkar heralde 5 gün sonra cikicak dedi doktor inşallah bişey cikamz

Sonucum çıktı yine aynı sinirden catlicam şuanda bu candida mantariyla yıllardır mücadele ediyorum bazen bitiyo sonra yine yine offff

Eklentiler

• Screenshot_2020-08-13-19-12-00-982_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
    Screenshot_2020-08-13-19-12-00-982_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
    20,8 KB · Görüntüleme: 34
X