Spermiogram Testi Tutarsızlığı

Smhzhl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2015
49
13
32
Sperm Sonuçlarındaki Tutarsızlık.

Merhabalar hocam. 2.3 ay once özel hastanede sperm testi yaptırdım. Sonuçlar şu şekilde.
Miktar:3,8
Vizkozite normal
renk opak
Ph 7.5
Liquefaction 30
mlde sperm sayısı 5.6 ml
total sperm sayısı 21.68
ileri hareketli 0
yerinde hareketli 10
hareketsiz 90
normal morfoloji yüzdesi 35
anormal morfoloji 65
lokosit 6.-7

birde geçen hafta devlet hastanesine gittim oradaki doktor sperm testi istemişti. yaptırdım bunda da sonuçlar daha vahim gösteriyor hangisi dogru bilmiyorum.

Devlet hastanesindeki spermiogram sonuçları

Renk opak
viskozite normal
lifaksiyon suresı 15
spermatozoa sayısı 2
total spermatozoa sayısı 6
ileri hareketli -
yerine hareketli -
hareketsiz 99
toplam ileri hareketli 0
yuvarlak hucre sayısı <1
morfoloji normal : Görülemedi
morfoloji anormal 99

Şimdi ben hangi sonuçlara göre ne yapmam gerekiyor devlet hastnesindeki doktor 1 ay sonra gel bidaha test yap dedi birşeyden anladıgını dusunmuyorum girmemle çıkmam bir oldu.... ne yapmamı önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim...

Bizimde boyle bir tutarsizligimiz var

EVet bizimde aynı sekılde tup bebek raporu ıcın ugrasıyoruz dıs merkezlerdekı spermıyogram degerlerimiz daha iyiyken cerrahpaşa üroloji bölümündeki verdigimiz ornek daha dusuk cıktı sonucu ve bozden tekrarı ıstendı

Ileri hareketlilik bizde %15 yerinde hareketlilik %15 sizce normal mi degerlee

Esimin yasi 25 bir senelik evliyiz

sizin sperm testiniz normal normozospermi ama degerlendirilmesi gerekiyor tam anlamadim sizin testinizi

Yaaa aslinda bu benims esimin ikinci testi ilki daha iyiydi simdi resmi yok doktorumuz masallahin var herseyin cok guzel dedi bu ikinci test baska doktorda. Doktor gormedi daha tup bebek merkezinde yapildi gorevli normal dedi ams burda baktim ilerisi az dediler

nerede oturuyorsunuz hangi tup bebek merkezinde test yaptirdiniz ??

Bursada oturuyoruz fsmda b art ta yaptirdik

Baska yere yaptirdiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…