spermiogram testi değerlendirmesini yapabilir misiniz?

mavizmir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2009
1
0
86
İzmir
Merhaba Doktor bey eşimin spermiogram test sonucu aşağıdaki gibi,ben nette biraz araştırma yaptım ve morfoloji değeri %14 ve üzeri olmalıdır diyordu.Testi yaptırdığımız labrotuarı arayıp sordum normal değerin 4 olduğunu eşiminde normal sınırlarda olduğunu söylediler,yinede endişelerimden kurtulamadım,5 sene önce 8 aylık hamileyken bebeğimin kordon düğümlenmesi sonucu kalbi durdu.3 senedir tekrar bebek sahibi olmayı deniyoruz ama başaramadık.Benim hormon değerlerimin normal olduğunu söylüyorlar.Bu test sonucuna göre doğall yoldan bebek sahibi olma şansımız var mı?Bana yardımcı olursanız çok sevinirim,teşekkürler

işlem:Androlojik inceleme
Lifeksiyon Süresi (dk):20
Seminal Plazma:Normal

Hazırlık Öncesi;

Hacim(ml) : 2,4
Sperm Sayısı(6milyon/ml) : 32
Hareketlilik (%):52
Progresyon
+4(ileri hızlı): 3
+3(hızlı) : 13
+2(yerinde hareketli) : 32
Lökosit(6milyon/ml) : <1
Aglütinasyon yok
TPMSS(X6milyon) : 12.28

Morfoloji (%) : 4
Normal Morfoloji: 4
Akrozomal:28
Akrozomal şekil bozukluğu:8
ırregüler akrozomal dağılım:20
Akrozomal vokuol:3
Nüklear:12
Nüklear şekil bozukluğu:12
Round head:6
Tapered:4
Miacellaneous:15
Büyükbaş:15
Küçük baş:10
Uzun baş:9Normal başlı boyun kuyruk anomalisi:Serbest baş
Mıd-piece boyun anomalisi:12
Kinked mid-piece:8
Kırık boyun:4
Hazırlama tekniği: Swim-up

Hazırlık sonrası;

Hacim(ml): 0,5
Sperm Sayısı(6milyon/ml): 6,5
Hareketlilik :95
Progresyon
+4(ileri hızlı) :15
+3(hızlı) : 80
+2(yerinde hareketli) : -
Lökosit(6milyon/ml):<1
TPMSS(X6milyon) :3

Son düzenleme:

merhabalar eşinizin sperm sonucu normal sınırlar içinde sizin nette baktıgınız dunya saglık teskilatı krıterlerine göre degerlendirme burada kruger sınıflaması yapılmış ona göre de normal sınırlar içinde dogal deneme için belirli bir zaman lazım yaklaşık 6 ay eger bu sure içinde olmuyors bir ileri safhaya geçmenizde fayda var oyalanmayın kolay gelsin sevgiler

merhaba eşimin sperm testi sonucunu degerlendirebilirmisiniz
renk:krem beyaz
reaksiyon:8.0
görünüş:bulanık,opak
viskozite:<20 mm
likefaksiyon süresi:30 dk
ejakulat volümü:5 ml

ml'deki spermatazoid sayısı:10.000.000
total spermatazoid sayısı:50.000.000
aglütinasyon: görülmedi

motilite muayenesi 1.saat 2.saat 3.saat 4.saat
a motil (ileri dogru hızlı hareketli) &#37;45 40 35 30
b motil (yavaş hareketli) %15 15 10 10
c motil (hareketsiz) %40 45 55 60

morfoloji
normal morfoloji: 50
anormal morfoloji:50
igne başlı(%): 12
yuvarlak başlı:8
baş defekti:5
boyun anomalisi(%):10
kuyruk defekti(%): 15
mikroskobi:4-5 lokosit görülmedi

degerlendirebilirsiniz sevinirim ne yapabilirim

merhabalar esinizin sperm sayisi en az mililitrede 20 milyon olmasi gerekirken 10 milyon dolayisiyla dusuk hareket ve sekli normal sinirlar icerisinde esinize tekrar bir sperm tahlili yaptirip yikama sonrasi 10 milyonun uzerinde ileri ve hizli sperm elde edilebilirse asilama deneyabilirsiniz bunun altindaki rakamlarda tup bebek mikroenjeksiyon denemenizde fayda var sevgiler

verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim peki keçi boynuzu kürü veya pekmezi içse fayda edermi

MERHABA DOKTOR BEY EŞıMLE 9 AYDIR EVLıYıZ BEBEĞıMıZ HALEN YOK ARAŞTIRDIK SOL TARAFTA VARıKOSEL ÇIKTI FAKAT SPERM TESTı YAPTIRDIK ACABA BU DEĞERLER ENGELMı EŞıMDE VARıKOSEL YERıNDE MORARMA OLDU HATTA SıYAHLAŞMA ACABA BUNUN TEHLıKELı Bı DURUMU VARMI BUNUDA ÇOK MERAK EDıYORUM ŞıMDıDEN ÇOK TEŞEKKÜRLERıMı SUNUYORUM SıZLERE HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

spermiyogram

miktar 5.4
görünüm krem
ph 8
vizkozite normal
sıvılaşma 25 dk
lokosit nadir lokosit görüldü
sperm sayısı 55.000.000mlde toplam 297.000.000
hareketsiz &#37;30
hareketli %70
ileri hareketli %60
yavaş hareketli% 5
yerinde hareketli %5
morfoloji
normal %95
anormal %5

saygılarımla

merhabalar esinin sperm sonucu gayet iyi morarma ile ilgili sikayetinizi bir urologun gorup degerlendirmesinde fayda var gecmis olsun

çok teşekkür ediyorum doktor bey

Son düzenleme:
Doktor bey sİze bİ sorum daha olucak ben 10 aylık evlİyİm eŞİm 23 yaŞında ben 19 bebeĞİmİz olmasını Çok İstİyoruz bİzden sonra evlenenler gerÇİ onların yaŞı vardı hep Çocuk sahİbİ oldular sperm İyİ demİŞsİnİz geÇen sene sperm 17 mİlyondu Şİmdİ İse 55mİlyon pekİ varİkosel bebek olmasına engelmİ acaba bende mİ sorun var bende over kİst vardı 3cm 2 ay oldu geÇelİ Şİmdİden teŞekkÜrlerİmİ sunuyorum DUALARIMIZ SİZİNLE :Saruboceq:

Merhaba Doktor Bey,
Eşimin spermiogram raporunu alınca çok moralimiz bozuldu..Değerlendirebilir misiniz?

Hazırlık sonrası analiz (swim-up)
volum= 1ml
konsantrasyon= 8 milyon
total sayı= 8 milyon
total motalite= %88
+4 ileri doğru hızlı hareketli= %36
+3= %50
+2= %2
+1 hareketsiz= %12
TPMSS= 2,88 milyon
Normal morfoloji= 0
Baş anomalisi= %74
Boyun anomalisi= %24
Kuyruk anomalisi= %13

Bu durumda doğal yollardan bebeğimizin olması mümkün müdür, yoksa tek çaremiz tüp bebek mi olacak? Bir de morfolojinin 0 olması tüp bebekte başarı şansını ne kadar etkiler? Bizi aydınlatırsanız çok seviniriz..Teşekkürler

iyi günler doktor bey biz 2 senedir evliyiz bir senedir korunmuyoruz eşim 3 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu özel bir hastanede ameliyattan önce sperm testi şöyle
volum = 2 ml
sayı =10 milyon,,
total motilite=% 58
A ileri hızlı hareketli =% 0
B ileri yavaş hareketli = % 32
C yerind haraketli = % 26
D hareketsiz = % 42
normal morfoloji =% 4
R:C:200.000 / ml

bu ayın sonunda sperm tahlili yaptırmak istiyoruz sonuç ne olacak bilemiyoruz bize bu şartlarda ne önerirsiniz aşılama şansı kaç ben troid tedavisi görüyorum yeni başlamış henüz bunun etkiside olabilirmi eşim aynı zamanda proxeeed plus adında bir ilaçta kullanıyor ameliyattan beri şimdiden teşekkürler

merhabalar,biz dün aşılama yaptırdık.benim tek tüpüm kapalı ve eşimde de bir sorun olmadığı söylendi.eşimin 7 ay önceki sperm sonucu ve insenimasyon değerlerini gönderiyorum.bu değerlere göre eşimin değerlendirmesini ve aşılamadaki başarı oranımız hakkında bir yorumda bulunursanız sevinirim.
benim ve eşimin yaşı 26
SEMEN DEĞERLERİ
Volüm:3.4 cc
Sperm sayısı(ml):141*10 üzeri 6
Motilite(%):%77
Progresyon:%67 (%5 +4) (%62 +3)
YIKAMA SONRASI
Volüm:4cc
Sperm sayısı(ml):46*10 üzeri 6
Motilite(%):%89

merhabalar,biz dün aşılama yaptırdık.benim tek tüpüm kapalı ve eşimde de bir sorun olmadığı söylendi.eşimin 7 ay önceki sperm sonucu ve insenimasyon değerlerini gönderiyorum.bu değerlere göre eşimin değerlendirmesini ve aşılamadaki başarı oranımız hakkında bir yorumda bulunursanız sevinirim.
benim ve eşimin yaşı 26
ıNSEMıNASYON FORMU

SEMEN DEĞERLERı
Volüm:3.4 cc
Sperm sayısı(ml):141*10 üzeri 6
Motilite(&#37:%77
Progresyon:%67 (%5 +4) (%62 +3)
YIKAMA SONRASI
Volüm:4cc
Sperm sayısı(ml):46*10 üzeri 6
Motilite(%):%89
Progresyon:%80 (%40 +4) (%40 +3)
Total Sperm Sayısı: 37*10 üzeri 6

SPERMıOGRAM(8 ay önce)

Miktar:3.7cc
Renk: mat beyaz
Viskozite: normal
Reaksiyon:7.2
Sıvılaşma:5 dk
Fruktoz++)pozitif
Yuvarlak hücre:400.000/ml
Semen sayımı:96.000.000/ml
355.200.000/tüm ejekülat
Abstinans: 4 gün
Her sahada 5-6 yuvarlak hücre(lökosit+immatür germ hücre) görüldü.
MOTıLıTE DEĞERLENDıRMESı
Hızlı ileri hareketi:%8
Yavaş ileri hareketi:%66
Yerinde hareketli:%15
Hareketsiz:%11
MORFOLOJıK DEĞERLENDıRME(200 HÜCRE ÜZERıNDEN)
Normal:%13 (>=14,KRUGER)
Anormal:%87

merhabalar eşinizin sperm sonuçlarında bir problem yok bence sorun sizin kanallarınızla ilgili tek tarafın tıkalı olması diğer tarafın iyi çalışabilme ihtimalini etkiler tabi olarak bu tür şeyler en iyi laparoskopiyle gözlenir ve çözümlenebilir ya da direkt olarak tüp bebek denemeniz daha faydalı olacaktır sevgiler

merhabalar eşinizin sonucu pek iç açıcı değil belirli bir zaman için aşılama deneyebilirsiniz fakat benim önerim daha çok bu sonuçla mikroenjeksiyon daha uygun olacaktır. eğer sonuçta daha artan bir sperm sonucu elde edebilirseniz bu kendiliğinden olabilme olasılığını arttıracaktır evlilik sürenizin kısa olması bekleme sürenizi uzatabilir kolay gelsin başarılar

merhabalar geç cevap için özür dilerim evet sperm sonucu pek iç açıcı değil mikroenjeksiyon yapılması gerekiyor morfolojinin 0 olması şansınızı etkileyen en önemli faktor değil sigara içmemesi gerekir diğer bir takım kan değerlerini kontrol ederek sperm kalitesi arttırılabilir daha başka sorunuz olursa bana tekrar yazabilirsiniz sevgiler

ben laparoskopimi 7 ay önce oldum ve 1 ay önce 1 hsg daha çekildi.açık olan tüpümde hidrosalpenks olmadığını söyledi doktorum.peki benim bu değerlerle aşılamada ki başarı oranım nedir?

spermiogram

hacim:4 cc
görünüm :normal
vizkozite:normal
likefaksiyon süresi:25 dk
abtidans süresi gün :3

sperm konsantrasyonu (mil/ml) 14
total mofilite:43
hızlı hareketli (&#37;A) --
yavaş hareketli(%B) 29
yerinde hareketli(%C)14
hareketsiz (%D) 57

yuvarlak hücre kons.(mil/ml) 011
aglütinasyon: yok

sperm morfolojisi (%) (kruger)

normal(%)2
baş anomalisi(%)72
boyun anamolisi(%)21
kuyruk anamolisi(%)5

sperm hazırlama

tek fazlı gradient

tpmss:3.9 milyon
sperm konsantrasyonu(mil/ml) 1,8
total motilite (%) 64
hızlı hareketli(%A)--
yavaş hareketli(%B)55
yerinde hareketli (%C)9
hareketsiz (%D)36

bu sperm sonucuna gör ene önerirsiniz durumu nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…