• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spermiogram / sperm testi

tuzlu erik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2024
32
4
1
30
Merhaba,

Konuyla ilgili başlıklar çok eskide tarihli olduğu için yeni konu açtım.
Bilen kişiler yorum yapabilir mi ??

volüm: 3,5 ml
görünüm: Normal
Vizkosite: Normal
Likefaksiyon süresi: 30 dk
yuvarlak hücre: 0,8
sperm sayısı: 24
hareketlilik : toplam 46
ileri 29
şekil : 2

amorf baş %37
akrozomal defekt %31

boyun anomalisi %24
kuyruk anomalisi %6

IMG_3288.jpeg

Eşinizin sperm sayısı iyi fakat morfolojisi düşük yani 100 sperm içerisinde sadece 2 tanesi düzgün. İleri hareketli sperm sayısı da biraz düşük. Doktor takviye vs önerecektir. Bizde aynı durumdayız

Eşinizin sperm sayısı iyi fakat morfolojisi düşük yani 100 sperm içerisinde sadece 2 tanesi düzgün. İleri hareketli sperm sayısı da biraz düşük. Doktor takviye vs önerecektir. Bizde aynı durumdayız
Çok teşekkürler, peki kolay halledilebilir bir şey mi ya da tedavi süreci ne kadar belli bir şey var mı ?

Çok teşekkürler, peki kolay halledilebilir bir şey mi ya da tedavi süreci ne kadar belli bir şey var mı ?
Hız takviyelerle düzelebilir ama morfolojinin düzelmesi zor diyorlar. Biz şuan 3 aylık takviye kullanıyoruz şubat ayında bir daha test vericez.Eşim günde iki paket sigara kullanıyordu sigarayı bıraktı eğer alkol sigara kullanıyorsa bırakması gerekiyor. Birde doğal keçiboynuzu pekmezi kullanması gerek

Hız takviyelerle düzelebilir ama morfolojinin düzelmesi zor diyorlar. Biz şuan 3 aylık takviye kullanıyoruz şubat ayında bir daha test vericez.Eşim günde iki paket sigara kullanıyordu sigarayı bıraktı eğer alkol sigara kullanıyorsa bırakması gerekiyor. Birde doğal keçiboynuzu pekmezi kullanması gerek
Alkol arada ama sigara kullanmıyor. Keçiboynuzu pekmezini herkes öneriyor normal zamanda da .

Çok teşekkürler, umarım en hayırlı zamanda güzel sonuçlar alırız :)

944673ab-20ac-450b-bba0-bd8daadbc26c.jpeg

Bizim sonucuda yorumlar mısınız lütfen

Keçi boynuzu kürü içirin kocalarınıza . Vitaminler falan hemen işlemez vücuda 2-3 ay düzenli kullanım gerektirir

Benimkini de yorumlayabilir misiniz rica etsem
Spermogram : B
Miktar : 3
Ph : 8,5
Likefikasyon süresi :12
Viskozite : düşük
Görünüm:gri opak
1 saatte hareketli sperm yüzdesi: 67
Hızlı ileri hareketli: %3
Yavaş ileri hareketli:%38
Yerinde hareketli: %26
Hareketsiz :%33
Sperm yoğunluğu: 39,000,000
Normal morfoloji sperm yüzdesi: 3
Lökasit :300

Benimkini de yorumlayabilir misiniz rica etsem
Spermogram : B
Miktar : 3
Ph : 8,5
Likefikasyon süresi :12
Viskozite : düşük
Görünüm:gri opak
1 saatte hareketli sperm yüzdesi: 67
Hızlı ileri hareketli: %3
Yavaş ileri hareketli:%38
Yerinde hareketli: %26
Hareketsiz :%33
Sperm yoğunluğu: 39,000,000
Normal morfoloji sperm yüzdesi: 3
Lökasit :300
Morfoloji sizinde düşük ama çok değil 4 olması istenir genelde sizinki 3. Hızlı ileri hareketli sperm sayısı düşük %32 olması kabul edilirken sizinki %3 çıkmış.

Merhaba benim eşimin sonucunuda vaktiniz varsa yorumlayabilir misiniz sperm sayısının düşük olduğu söylendi ancak bu değerlede gebelik oluşabilir dedi herhangi bir takviye vermedi bir ay sonra bu testi tekrar tekrarlamamızı istedi daha önce hiç yapmadığımız için yorumlayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Eklentiler

• IMG_20250101_155448.jpg
    IMG_20250101_155448.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 59
Morfoloji sizinde düşük ama çok değil 4 olması istenir genelde sizinki 3. Hızlı ileri hareketli sperm sayısı düşük %32 olması kabul edilirken sizinki %3 çıkmış.
Tekrardan merhaba, bizim doktorumuz şu anda ek bir takviyeye gerek görmedi. Sizin doktorunuz eşinize ne önermişti acaba ? Eczaneden gidip kendimiz omega 3 ve arginin içeren takviye alsak bir sorun olur mu acaba

Tekrardan merhaba, bizim doktorumuz şu anda ek bir takviyeye gerek görmedi. Sizin doktorunuz eşinize ne önermişti acaba ? Eczaneden gidip kendimiz omega 3 ve arginin içeren takviye alsak bir sorun olur mu acaba
Merhaba. Doktor eşime thancs one önerdi iki ay bunu kullandık. Sonra biraz araştırma yaptım maxigo takviyesinin içeriğinin daha iyi olduğunu gördüm ve şimdi ona geçtik

Merhaba. Doktor eşime thancs one önerdi iki ay bunu kullandık. Sonra biraz araştırma yaptım maxigo takviyesinin içeriğinin daha iyi olduğunu gördüm ve şimdi ona geçtik
Peki çok teşekkürler, bizim doktorumuz niye gerek görmedi acaba onu da merak ediyorum

Omepa tavsiye ederim ve inomax set kullanabilir eşiniz larginini de öneririm fakat kullanılan multivitaminlerin içeriğinde varsa ek olarak almanıza gerek yok fazla doz aşımıda sıkıntı çıkarabilir.

Omepa tavsiye ederim ve inomax set kullanabilir eşiniz larginini de öneririm fakat kullanılan multivitaminlerin içeriğinde varsa ek olarak almanıza gerek yok fazla doz aşımıda sıkıntı çıkarabilir.
Çok teşekkürler şu anda bir şey kullanmıyor sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ikimizde, ilişki rutini sağlamaya çalışıyoruz. Daha zaten 2 ay oldu aslında, çokta stres yapmak istemiyorum.
Gün aşırı ilişki öneriyor genelde doktorlar ona uymaya çalışıyoruz

Back