Önce ben muayene oldum zaten sorun yok eşin muayene olsun dedi dr. İlk tahlil çok karışık neyi yazacağımı bile bilmiyorum. Ikincisi yani dr.un sadece iltihap var dediği şöyle:
motilite % 40
canlılık% 60
Sayı 20 milyon
sonuç: oligoastenospermi
Selam;
kavramları yazıyorum:
Azospermi: Semende hiç sperm olmaması
Oligospermi: Sperm sayısının azlığı
Astenospermi: Hareketlilik oranında azalma
Teratospermi: Şekil (yapı, morfoloji) bozukluğu
oligo-asteno-spermi: sizin durumunuz hem hareket hem sayı az demiş. Ben katılmıyorum. Şöyleki eğer sayı dediğin toplam değil de 1 ml deki sayı ise zaten 15-20 milyon arası normal (çok iyi olmasa da normal) bu sonuçlarda iltihap yani lokosit veya yuvarlak hücreye ilişkin bişey yazmıyor. Zaten iltihap geçici bir durum olabilir veya ilaçla geçebilir. Kaldı ki iltihap yüzünden hamile kalamayan hiç duymadım. Hareketlilik ise %40 normal değer olan %50'nin altında ama bazı kaynaklar bu orana da yeterli diyor. Bana şunu belirtmen lazım 20 milyon toplammı yoksa 1 mililitre (ml) veya cc deki konsantrasyon mu. Eğer bu değer toplam değil de konsantrasyon ise ben doktoruna çok katılamayacağım. Değerler çok iyi olmasa da kesinlikle kötü veya umutsuz değil.
Keçi boyunuzu özü (yalnız soğuk pres olacak) veya içerbilirse eşin kürü de olur. Pekmez değil ama ya soğuk pres özü ya da kürü (suyu), bir gece muz bir gece havuç suyu + terma emipedyumlu macun (marka belirtmek istemem ama en güvenilir bu) tavsiye ederim (sadece spermlere değil performansa da iyi gelir.)
Eki Görüntüle 1252446 Tahlil bu ben pek anlamıyorum. Bir aydır çakşır kökü içiyor eşim bakalım sonuç verir mi tabi takdir Allahın onlar belki sebep olur. Bundan önce 3 ay kadar da keçi boynuzu kürünü denemiştik ama işe yaramadı
Testler birer hafta aralıkla yapıldı ikisinin perhiz süresi de 7 gün yalnız bu ikinciyi vereceği zaman eşim çok gergin olduğunu hiç rahat olmadığını söylemişti bu etkiler miYalnız bu iki test arasında çok fark var. Bu son gönderdiğin çok kapsamlı değil ama nerdeyse 10 kat düşüş var konsantrasyonda. Bu testler ne zaman yapıldı, hangi perhiz sürelerinde yapıldı onları biliyor musun?
arkadaşlar eşimin sperm somucu degerlendirme nasıl olur
Testler birer hafta aralıkla yapıldı ikisinin perhiz süresi de 7 gün yalnız bu ikinciyi vereceği zaman eşim çok gergin olduğunu hiç rahat olmadığını söylemişti bu etkiler mi
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Ama çok şükür gerek kalmadı 7 haftalık hamileyim. Dediğiniz gibi gerçekten testler güvenilir değilmişEtkiler etkilemesine de 10 kat etkiler mi bilemiyorum ama ilk testte de bir hata farkettim referans sayı diyor 40 milyon / ml'den fazla olmalı ki böyle bir kriter kesinlikle yok. Toplam sayı 40 milyondan veya en güncel haliyle 39 milyondan fazla olmalı bu doğrusu.
İki testi de çok güvenilir bulmadım ve ikisi de çok çelişkili. Bu sonçlar üzerinden yorum yapmak çok sağlıklı olmayacak kaldı ki bu testelere göre herşey mükemmel dahi olsa ikisinde de morfoloji gibi önemli bir parametre yok. Siz bence krugere göre morfoloji de bakan bir merkezde yeni bir test yaptırın. Varikosel de yoksa ya beslenmeyle ilgili bir problem vardır ya da genlerle ilgili. Yoksa sayı az olmaz. İstersen detaylı açıklama da yapabilirim ama dediğim gibi ben 2 teste de çok güvenmedim.
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Ama çok şükür gerek kalmadı 7 haftalık hamileyim. Dediğiniz gibi gerçekten testler güvenilir değilmiş
Ya canım sen çok güzel açıklamışsın da benim FSH 7,21 ve LH 18,64 ne gibi bir sıkıntı olur senin sıkıntı demişsinde ne gibi bir sıkıntı mesela ve ayrıca ne yapmam gerekir.Bence sonuçlar gayet iyi. Bu durumda, kendinize de detaylı test uygulamanız lazım. Mutlaka raporu isteyin. Kadınlarda bakılan en önemli unsurlar;
Reglinin 2. veya 3. gününde aşağıdakilere baktır.
FSH: 10'dan küçük olmalı 5-8 arası iyidir.
LH: FSH benzer olmalı ama biraz altında olmalı. Mesel FSH 7 çıktıysa LH 6 falan olmalı. Bunun gibi. Üstünde ise PKO riski var. Yani FSH 7 iken LH 20 ise bu sıkıntılı.
PRL yani prolaktin 23'ten küçük olmalı. Stres hormonu diye de bilinir
E2(estrodial) 75'ten küçük olmalı İdeali 45ten küçük.
TSH: azami 4.5 olmalı. Ama sağlıklı hamilelik ve sağlıklı bebek için için 1.5-2 bandında olması gerekiyor.
Bunlar hormanlar. Bunun dışında, yumurta (folikül) olmalı. Buna da reglinin 2-3 gününde bakıyorlar. Sağ + Sol toplam 10 yumurta ve yukarısı iyi.
Ayrıca, tüplere bakılmalı. Tüpler açık olmalı. Bu nasıl yapılıyor bilmiyorum ama araştır istersen doktora sor mutlaka.
Bunlarda sıkıntı yoksa eşinde de yok zaten Allah sizin için henüz uygun zamanın gelmediğine hükmetmiştir. Azcık bekleyin ve çalışmaya devam edin.
Allah gönlünüze göre versin.
Merhaba benim eşimin testlerini de yorumlar mısınız morfolojinin düşük olması kafamızı karıştırdıEtkiler etkilemesine de 10 kat etkiler mi bilemiyorum ama ilk testte de bir hata farkettim referans sayı diyor 40 milyon / ml'den fazla olmalı ki böyle bir kriter kesinlikle yok. Toplam sayı 40 milyondan veya en güncel haliyle 39 milyondan fazla olmalı bu doğrusu.
İki testi de çok güvenilir bulmadım ve ikisi de çok çelişkili. Bu sonçlar üzerinden yorum yapmak çok sağlıklı olmayacak kaldı ki bu testelere göre herşey mükemmel dahi olsa ikisinde de morfoloji gibi önemli bir parametre yok. Siz bence krugere göre morfoloji de bakan bir merkezde yeni bir test yaptırın. Varikosel de yoksa ya beslenmeyle ilgili bir problem vardır ya da genlerle ilgili. Yoksa sayı az olmaz. İstersen detaylı açıklama da yapabilirim ama dediğim gibi ben 2 teste de çok güvenmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?