Önce ben muayene oldum zaten sorun yok eşin muayene olsun dedi dr. İlk tahlil çok karışık neyi yazacağımı bile bilmiyorum. Ikincisi yani dr.un sadece iltihap var dediği şöyle:
motilite % 40
canlılık% 60
Sayı 20 milyon
sonuç: oligoastenospermi
Selam;
kavramları yazıyorum:
Azospermi: Semende hiç sperm olmaması
Oligospermi: Sperm sayısının azlığı
Astenospermi: Hareketlilik oranında azalma
Teratospermi: Şekil (yapı, morfoloji) bozukluğu
oligo-asteno-spermi: sizin durumunuz hem hareket hem sayı az demiş. Ben katılmıyorum. Şöyleki eğer sayı dediğin toplam değil de 1 ml deki sayı ise zaten 15-20 milyon arası normal (çok iyi olmasa da normal) bu sonuçlarda iltihap yani lokosit veya yuvarlak hücreye ilişkin bişey yazmıyor. Zaten iltihap geçici bir durum olabilir veya ilaçla geçebilir. Kaldı ki iltihap yüzünden hamile kalamayan hiç duymadım. Hareketlilik ise %40 normal değer olan %50'nin altında ama bazı kaynaklar bu orana da yeterli diyor. Bana şunu belirtmen lazım 20 milyon toplammı yoksa 1 mililitre (ml) veya cc deki konsantrasyon mu. Eğer bu değer toplam değil de konsantrasyon ise ben doktoruna çok katılamayacağım. Değerler çok iyi olmasa da kesinlikle kötü veya umutsuz değil.
Keçi boyunuzu özü (yalnız soğuk pres olacak) veya içerbilirse eşin kürü de olur. Pekmez değil ama ya soğuk pres özü ya da kürü (suyu), bir gece muz bir gece havuç suyu + terma emipedyumlu macun (marka belirtmek istemem ama en güvenilir bu) tavsiye ederim (sadece spermlere değil performansa da iyi gelir.)