• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi sperm testinden anlayanlar buraya lütfennn.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

hanife55

Çok şükür bin şükür seni bana verene ...
Kayıtlı Üye
29 Mart 2011
2.763
1.885
448
kızlar eşime bugün sperm testi yaptırdık nasıl sizce ? anlayan yorumlayabilir mi acaba ?

Hacim 4,0 ml> 1,5

space.gif
pH 8, 0 - > 7,2

space.gif
Viskozite Normal

space.gif
Likifikasyon Normal

space.gif
Aglütinasyon Negatif

space.gif
Sperm Konsantrasyonu 27,9 M/ml > 15

space.gif
Toplam Hareketli 70,0 % > 40

space.gif
İleri Hareketli 53,0 %> 32

space.gif
Yerinde Hareketli 17,0 %

space.gif
Hareket 30,0 %

space.gif
Morfoloji Normal Formlar 11,0% > 4

space.gif
Lökosit Konsantrasyon <1 M/ml < 1

-.gif
Cinsel Perhiz Süresi 4

Canım değerlerde bir sorun yok gibi normal yoldan hamile kalabilirsiniz değerler iyi

Bencede gayet iyi
kızlar eşime bugün sperm testi yaptırdık nasıl sizce ? anlayan yorumlayabilir mi acaba ?

Hacim 4,0 ml> 1,5

space.gif
pH 8, 0 - > 7,2

space.gif
Viskozite Normal

space.gif
Likifikasyon Normal

space.gif
Aglütinasyon Negatif

space.gif
Sperm Konsantrasyonu 27,9 M/ml > 15

space.gif
Toplam Hareketli 70,0 % > 40

space.gif
İleri Hareketli 53,0 %> 32

space.gif
Yerinde Hareketli 17,0 %

space.gif
Hareket 30,0 %

space.gif
Morfoloji Normal Formlar 11,0% > 4

space.gif
Lökosit Konsantrasyon <1 M/ml < 1

-.gif
Cinsel Perhiz Süresi 4
gayet normal.nekadar süredir evlisiniz canım

bence çok iyi ileri hareket morfoloji falan bizimki bunların yarısı :KK43:
sende bi sorun varmı

bndede görülürde bi sorun yok ..
tiroidimde küçük bi sorun var tiroidim az çalışıomuş 3 ay önce hormon tahlillerimde öğrendim özelde kadın doğumcum endokrine tiroid takibi için gitmemi söyledi düşük dozda takviye olsun diye tiroid ilacı alıorum ama endokrin doktorum tiroidimin aslında normal bir insana göre normal olduğunu sadece hamile kalmak istdgm için ilaca baslattığını söylüyo ve dşük dozda ilacım. böyle işde :KK43:

bndede görülürde bi sorun yok ..
tiroidimde küçük bi sorun var tiroidim az çalışıomuş 3 ay önce hormon tahlillerimde öğrendim özelde kadın doğumcum endokrine tiroid takibi için gitmemi söyledi düşük dozda takviye olsun diye tiroid ilacı alıorum ama endokrin doktorum tiroidimin aslında normal bir insana göre normal olduğunu sadece hamile kalmak istdgm için ilaca baslattığını söylüyo ve dşük dozda ilacım. böyle işde :KK43:
bende hamilelik için uğraşırken öğrendim tiroitimin olduğunu doktor banada sorun olmucanı söylüyo ama bizim sperm hareketi düşük olduğu için olmuyo işte
sizinki gayet güzel belki sizde sebepsiz infertilite grubuna giriyosunuzdur

bende hamilelik için uğraşırken öğrendim tiroitimin olduğunu doktor banada sorun olmucanı söylüyo ama bizim sperm hareketi düşük olduğu için olmuyo işte
sizinki gayet güzel belki sizde sebepsiz infertilite grubuna giriyosunuzdur

valla belkide öyledirrr. Dediğim gibi 3 ay öncesinde karından da alttanda birkaç kez muayene oldum hiçbir sorun yoktu 2 ay kadar daha beklicem sonra sanırım dr yolu görünüyo bana. çünkü iki ay snra tam korunmasız 1 yıl dolcak. Sizinde geçmiş olsun bununla ilgili yapılacak bişey yok mu acaba ?

valla belkide öyledirrr. Dediğim gibi 3 ay öncesinde karından da alttanda birkaç kez muayene oldum hiçbir sorun yoktu 2 ay kadar daha beklicem sonra sanırım dr yolu görünüyo bana. çünkü iki ay snra tam korunmasız 1 yıl dolcak. Sizinde geçmiş olsun bununla ilgili yapılacak bişey yok mu acaba ?
ilaçlar keçiboynuzu falan kullanıyo eşim ama varikosel olduğu için engelliyo sonuç değişmiyo

ameliyat olmadı olanlarda zaten yine tüp bebek yapıyo :KK43: 14 ay oldu

anladımm ynede durumumuza sükretmeliyiz hiç sperm olmasa napardıkkk. bak bnm varda noluyo 10 aydır tık yok. senin tiroid hastalığının çeşidi ne bnmki az çalışıyo mesela. Hangi ilacı kullanıosun ? durumlarımız benziyo sennle o yüzden bu sorularım. Bunaltmıyorumdur insallah.

anladımm ynede durumumuza sükretmeliyiz hiç sperm olmasa napardıkkk. bak bnm varda noluyo 10 aydır tık yok. senin tiroid hastalığının çeşidi ne bnmki az çalışıyo mesela. Hangi ilacı kullanıosun ? durumlarımız benziyo sennle o yüzden bu sorularım. Bunaltmıyorumdur insallah.
evet çok şükür sperm var şanssımız var, yok bunaltırmısın hiç benimki yüksekti levitron kullanıyorum

Bence sonuçlar gayet iyi. Bu durumda, kendinize de detaylı test uygulamanız lazım. Mutlaka raporu isteyin. Kadınlarda bakılan en önemli unsurlar;

Reglinin 2. veya 3. gününde aşağıdakilere baktır.
FSH: 10'dan küçük olmalı 5-8 arası iyidir.
LH: FSH benzer olmalı ama biraz altında olmalı. Mesel FSH 7 çıktıysa LH 6 falan olmalı. Bunun gibi. Üstünde ise PKO riski var. Yani FSH 7 iken LH 20 ise bu sıkıntılı.
PRL yani prolaktin 23'ten küçük olmalı. Stres hormonu diye de bilinir
E2(estrodial) 75'ten küçük olmalı İdeali 45ten küçük.
TSH: azami 4.5 olmalı. Ama sağlıklı hamilelik ve sağlıklı bebek için için 1.5-2 bandında olması gerekiyor.

Bunlar hormanlar. Bunun dışında, yumurta (folikül) olmalı. Buna da reglinin 2-3 gününde bakıyorlar. Sağ + Sol toplam 10 yumurta ve yukarısı iyi.

Ayrıca, tüplere bakılmalı. Tüpler açık olmalı. Bu nasıl yapılıyor bilmiyorum ama araştır istersen doktora sor mutlaka.

Bunlarda sıkıntı yoksa eşinde de yok zaten Allah sizin için henüz uygun zamanın gelmediğine hükmetmiştir. Azcık bekleyin ve çalışmaya devam edin.

Allah gönlünüze göre versin.

Herkese iyi akşamlar. Biz de 10 aydır deniyoruz ama bebeğimiz olmuyor. Eşim 2 ay önce muayene oldu dr hareketsizlik var tüp bebek deneyin demiş. Ona güvenmedik açıkcası başka bi dr gittij başka bi tahlil yaptırdı o da iltihap var demiş. Ne yapcağimizi şaşırdık. Tavsiyeleriniz var mı çok ihtiyacım var

Herkese iyi akşamlar. Biz de 10 aydır deniyoruz ama bebeğimiz olmuyor. Eşim 2 ay önce muayene oldu dr hareketsizlik var tüp bebek deneyin demiş. Ona güvenmedik açıkcası başka bi dr gittij başka bi tahlil yaptırdı o da iltihap var demiş. Ne yapcağimizi şaşırdık. Tavsiyeleriniz var mı çok ihtiyacım var

Öncelikle detaylı spermiogram sonuçlarınızı alın ve buraya yazın değerlendirmeye çalışalım. Seninle ilgili testleri de mutlaka yaptır ki sorun hem kadın hem erkekte mi yoksa sadece bir tarafta mı netleşsin. Doktorlar sen demediğin müddetçe asla detaylı analiz (eşler için) yapmıyorlar hep gıdım gıdım test yapıyorlar.

Ayrıca 10 ay kısa süre belki de hiçbişeyiniz yok sadece takdir edilen zaman gelmemiştir. Moralini bozma ama testleri de ihmal etme

Önce ben muayene oldum zaten sorun yok eşin muayene olsun dedi dr. İlk tahlil çok karışık neyi yazacağımı bile bilmiyorum. Ikincisi yani dr.un sadece iltihap var dediği şöyle:
motilite % 40
canlılık% 60
Sayı 20 milyon
sonuç: oligoastenospermi

Back