• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm testinden anlayanlar acil

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar bana da yardımcı olurmusunuz ? 3 tüp bebek 2 aşılama 3 çatlatma iğnesi oldum hıc bırı tutmadı gebelik olusmuyor eşim varikoselden 1 bucuk ay önce ameliyat oldu sizce gebelik ne zaman olur yalnız şöyle bir durum var eşim ameliyat olmadan önceki sperm sayısı 197 milyon sizce ne yapmalıyım ne düşünceğimi etceğimi şaşırdım 😥
Morfoloji ve hareket nasıl? Sayının iyi olması yeterli değil. Varikosel operasyonu sonrası en az 3 ay takviye kullanın. Sonrasında test yapın. Belirgin iyileşme 6 aydan sonra başlar. Ayrıca sperm DNA hasar testi yaptırın. Hasar 15'in üstündeyse tutmama şansı çok yüksek. Hasarı takviyelerle düşürmeden tüp bebeğe başlamayın.

Morfoloji ve hareket nasıl? Sayının iyi olması yeterli değil. Varikosel operasyonu sonrası en az 3 ay takviye kullanın. Sonrasında test yapın. Belirgin iyileşme 6 aydan sonra başlar. Ayrıca sperm DNA hasar testi yaptırın. Hasar 15'in üstündeyse tutmama şansı çok yüksek. Hasarı takviyelerle düşürmeden tüp bebeğe başlamayın.
Morfolojı kuruger hepsi guzel . 3 kere tüp bebek yaptırdım olumsuz oldu zaten bir tek genetik test yaptırmadım kan da çünkü yüp bebek yapan doktorumda şok oluyor dediği şu . Sürekli 1.kalite 5.gün embriyosu çıkıyor 2 adet transfer ediliyor ama tutmuyor olmuyor .

Morfolojı kuruger hepsi guzel . 3 kere tüp bebek yaptırdım olumsuz oldu zaten bir tek genetik test yaptırmadım kan da çünkü yüp bebek yapan doktorumda şok oluyor dediği şu . Sürekli 1.kalite 5.gün embriyosu çıkıyor 2 adet transfer ediliyor ama tutmuyor olmuyor .
Rahminiz ile ilişkili olabilir mi çok detaylı bilmiyorum ama ERA testleri var.. araştırdınız mı acaba?

Rahminiz ile ilişkili olabilir mi çok detaylı bilmiyorum ama ERA testleri var.. araştırdınız mı acaba?
Canım ben sana şöyle anlatıyım önceki evliliğimde 2 adet kürtajım var bütğn testlerimi yaptırdım hepsi normal . Hamile kalmamda sorun yok ama bu evliliğimde kalamıyorum .

Canım ben sana şöyle anlatıyım önceki evliliğimde 2 adet kürtajım var bütğn testlerimi yaptırdım hepsi normal . Hamile kalmamda sorun yok ama bu evliliğimde kalamıyorum .
Kürtaj derken zorunlu mu isteğe bağlı mı tam anlamadım ama belki DNA hasar testi size yol gösterebilir sadece öneri 🥰 en iyisini doktor bilir

Arkadaşlar eşim Ocak ayında varikosel ameliyatı oldu çift taraflı sperm sayısı 6 milyondu Buda yeni yaptığı test ileri hareketlilik morfoloji nasıl anlayan yazabilir mi ?
Hareketsiz sayısı yüksek Proxeed Plus kullanması lazım ayrıca yükselme var ama bu şekilde spontane gebelik biraz zor olur ama kolay olmayabilir sayısı yüksek olması önemli iken aynı zamanda ileri hareketlisi önemli birde sperm testlerini tüp bebek laboratuvarı olan yerlerde inceletmenizi tavsiye ederim cihazları daha hassas.

Kürtaj derken zorunlu mu isteğe bağlı mı tam anlamadım ama belki DNA hasar testi size yol gösterebilir sadece öneri 🥰 en iyisini doktor bilir
Dna hasar testini devlet hastaneleri yapıyormu prki ? Bir de kanda genetik test yapmam gerekirmi

Dna hasar testini devlet hastaneleri yapıyormu prki ? Bir de kanda genetik test yapmam gerekirmi
Tüp bebek girişimim olmadı bilmiyorum ama özel lab. Yapar.
Tabi bu zamana kadar genetik tarama / karyotip gen analizi neden yaptırmadınız 🤨
Eş olarak yaptırsanız iyi olur..

Tüp bebek girişimim olmadı bilmiyorum ama özel lab. Yapar.
Tabi bu zamana kadar genetik tarama / karyotip gen analizi neden yaptırmadınız 🤨
Eş olarak yaptırsanız iyi olur..
Bana kimse bişey demedi ki ama bunu daha yeni öğrendim 🥲

Hareketsiz sayısı yüksek Proxeed Plus kullanması lazım ayrıca yükselme var ama bu şekilde spontane gebelik biraz zor olur ama kolay olmayabilir sayısı yüksek olması önemli iken aynı zamanda ileri hareketlisi önemli birde sperm testlerini tüp bebek laboratuvarı olan yerlerde inceletmenizi tavsiye ederim cihazları daha hassas.
Çok teşekkür ederim bizde özel bir labaratuar da yaptırıyoruz ikisinde aynı yerde yaptırdık takviye ilaç verdi doktor ama eşim düzenli kullanmıyor sigara çok içiyor çakşır suyu ve keçiboynuzu özü yiyor umarım bir düzelme olur çok zor beklemek 🥺

Evet belli merkezler DNA hasar testi yapar. Yarın yapılacak sperm testinde DNA hasarına da bakmasını isteyin test yapılıyorsa. Morfoloji yani sperm şeklinin Kruger kriterlerine göre bakıldığında da emin olun. Yani arayıp sorun ki morfolojinin ne durumda olduğunu öğrenin. Normal gebelik nasip işi. Bu değerlerle kalan da var,benim gibi 3 yıldır kalamayan da. Eğer bekleyebilirseniz ve yaş sıkıntınız yoksa kuvvetli takviyelerle 6 ay daha deneyin. Yada gelen yeni test sonucuna göre tüp bebek yada öncesinde aşılama deneyebilirsiniz. Test sonucunu da atın buraya tekrar bakalım. Geçmiş olsun
MeRhaba siz hamile mısınız? Tüp bebek yaptıracağızi okumuştum tuttu mu

Maalesef daha olmadı. Eşim de takviyeleri bırakınca değerleri biraz düştü. Dna hasar testinin sonucunu bekliyoruz. Sonuca göre tüp bebeğe bu ay başvuracağız.

Bizde şuanda eşime sayı artsın tüp bebek yapalım diye takviye kullaniyorz merak ettiğim bir şey var 3 ay boyunca takviyesi devam edecek yalnız 3 aydan sonra takviyesi kesilince değerler tekrr düşer mi biz bir dönem takviyesi kullandık değer normale çıktı sonra birden bire teker 0 sperm oldu ?

Bizde şuanda eşime sayı artsın tüp bebek yapalım diye takviye kullaniyorz merak ettiğim bir şey var 3 ay boyunca takviyesi devam edecek yalnız 3 aydan sonra takviyesi kesilince değerler tekrr düşer mi biz bir dönem takviyesi kullandık değer normale çıktı sonra birden bire teker 0 sperm oldu ?
Tabii ki düşebilir. 0 olması çok olağan değil ama. Siz tüp bebek yaptıracaksanız ara vermeden kullanın takviye. Transfer vs yapılıp pozitif olursa kesseniz daha iyi olur. Tabii bu konudaki belli başlı takviyeleri kullanın ki yüksek fayda görün. Geçmiş olsun.

Back