Sperm testi

yazmayanyazilimci

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2024
270
100
18
25
Merhaba kızlar,
Eşim sperm testi verdi ve sonuç böyle çıktı. Doktora henüz gidemedik. Anladığım kadarıyla sayı ve hız iyi ama morfoloji bozuk. Bende de usg de pco görünümü var adetim düzensiz. Başına böyle bir şey gelen var mı?

Eklentiler

• 1000051025.webp
    1000051025.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 35
Bu spermiyogram testi sonuçlarına genel olarak baktığımızda çoğu parametrenin normal referans aralıkları içinde olduğunu, hatta bazı değerlerin oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi tek tek yorumlayalım:

Temel Parametreler:
Perhiz Süresi: 4 gün → Normal aralıkta (2-7 gün)
  • Sıvılama Süresi: 40 dakika → Normal (<60 dakika)
  • Görünüm: Gri → Normal
  • Viskosite: Normal → Olumlu
  • Hacim: 0.8 mL → Düşük (Normal: 1.4 - 6 mL)
    Yorum: Hacim düşük, bu durum total sperm sayısını etkileyebilir.
  • pH: 7.4 → Normal (7.2 - 8)
Mikroskobik İnceleme
Lökosit: Yok → Normal (<1 milyon/mL)
  • Aglutinasyon: Negatif → Normal
  • Sperm Sayısı: 208 milyon/mL → Çok yüksek (Normal ≥16 milyon/mL)
  • Total Sperm Sayısı: 166.4 milyon → Yüksek (Normal ≥39 milyon)
Hareketlilik:
İleri Hareketli: %83 → Çok iyi (Normal >%30)
  • Total Hareketlilik: %86 → Çok iyi (Normal >%42)
  • Hızlı İleri Hareketli (A): %15
  • Yavaş İleri Hareketli (B): %68
  • Yerinde Hareketli (C): %3
  • Hareketsiz (D): %14 → Düşük olması olumlu
Yorum: Hem ileri hareketlilik hem toplam hareketlilik oldukça iyi seviyelerde.

Morfoloji (Kruger Kriteri):
Normal Morfoloji: %1 → Düşük (Normal ≥4)
  • Baş Anomalisi: %87
  • Boyun-Orta Parça Anomalisi: %97
  • Kuyruk Anomalisi: %7
Yorum: Morfoloji açısından sperm kalitesi düşük. Bu, döllenme kabiliyetini etkileyebilir.

Genel Değerlendirme:
Pozitif Yönler: Sperm sayısı ve hareketliliği oldukça iyi. Bu, fertilite açısından büyük avantaj sağlar.
  • Negatif Yönler: Hacim düşük, morfoloji ise ciddi şekilde bozulmuş görünüyor.
Sonuç:

Bu test, genel olarak yüksek sperm üretimi ve iyi hareketlilik ile olumlu görünüyor. Ancak hacim düşüklüğü ve morfolojik anormallikler, doğal yolla gebelik şansını azaltabilir. Bu gibi durumlarda bir üroloji veya androloji uzmanıyla görüşüp gerekirse ileri testler (DNA fragmentasyonu vs.) yapılması uygun olabilir.

İstersen bu sonuçları doktor randevusu öncesinde detaylı bir rapor gibi düzenleyebilirim. Dilersen çocuk sahibi olma süreciyle ilgili tavsiyeler de verebilirim.

Yapay zekanın cevabı.

Bu spermiyogram testi sonuçlarına genel olarak baktığımızda çoğu parametrenin normal referans aralıkları içinde olduğunu, hatta bazı değerlerin oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi tek tek yorumlayalım:

Temel Parametreler:
Perhiz Süresi: 4 gün → Normal aralıkta (2-7 gün)
  • Sıvılama Süresi: 40 dakika → Normal (<60 dakika)
  • Görünüm: Gri → Normal
  • Viskosite: Normal → Olumlu
  • Hacim: 0.8 mL → Düşük (Normal: 1.4 - 6 mL)
    Yorum: Hacim düşük, bu durum total sperm sayısını etkileyebilir.
  • pH: 7.4 → Normal (7.2 - 8)
Mikroskobik İnceleme
Lökosit: Yok → Normal (<1 milyon/mL)
  • Aglutinasyon: Negatif → Normal
  • Sperm Sayısı: 208 milyon/mL → Çok yüksek (Normal ≥16 milyon/mL)
  • Total Sperm Sayısı: 166.4 milyon → Yüksek (Normal ≥39 milyon)
Hareketlilik:
İleri Hareketli: %83 → Çok iyi (Normal >%30)
  • Total Hareketlilik: %86 → Çok iyi (Normal >%42)
  • Hızlı İleri Hareketli (A): %15
  • Yavaş İleri Hareketli (B): %68
  • Yerinde Hareketli (C): %3
  • Hareketsiz (D): %14 → Düşük olması olumlu
Yorum: Hem ileri hareketlilik hem toplam hareketlilik oldukça iyi seviyelerde.

Morfoloji (Kruger Kriteri):
Normal Morfoloji: %1 → Düşük (Normal ≥4)
  • Baş Anomalisi: %87
  • Boyun-Orta Parça Anomalisi: %97
  • Kuyruk Anomalisi: %7
Yorum: Morfoloji açısından sperm kalitesi düşük. Bu, döllenme kabiliyetini etkileyebilir.

Genel Değerlendirme:
Pozitif Yönler: Sperm sayısı ve hareketliliği oldukça iyi. Bu, fertilite açısından büyük avantaj sağlar.
  • Negatif Yönler: Hacim düşük, morfoloji ise ciddi şekilde bozulmuş görünüyor.
Sonuç:

Bu test, genel olarak yüksek sperm üretimi ve iyi hareketlilik ile olumlu görünüyor. Ancak hacim düşüklüğü ve morfolojik anormallikler, doğal yolla gebelik şansını azaltabilir. Bu gibi durumlarda bir üroloji veya androloji uzmanıyla görüşüp gerekirse ileri testler (DNA fragmentasyonu vs.) yapılması uygun olabilir.

İstersen bu sonuçları doktor randevusu öncesinde detaylı bir rapor gibi düzenleyebilirim. Dilersen çocuk sahibi olma süreciyle ilgili tavsiyeler de verebilirim.

Yapay zekanın cevabı.

Canim chatgpt sorsan cok rahatlikla cevabini alirsin
Çok teşekkür ederim aynısını ben yaptım fakat referans değerleri baz alıyor bu şekilde. En iyisi görselden referans kısmını kesip sorayım. 🌸🌸

Haklısınız ama referansı sonuç olarak görüyor. Ama şimdi sizin cevabınıza baktım doğru cevap vermiş teşekkür ederim. Dün ben yaptığımda referansı sonuç olarak göstermişti
Hayır referans aralığına göre, eşinizin değerini baz alıyor. Cevapta sorun yok merak etmeyin 🎀
Sağlıklı günler dilerimmm

Merhaba kızlar,
Eşim sperm testi verdi ve sonuç böyle çıktı. Doktora henüz gidemedik. Anladığım kadarıyla sayı ve hız iyi ama morfoloji bozuk. Bende de usg de pco görünümü var adetim düzensiz. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Merhaba eşimin morfoloji değeri de %1 di ben 2 kez hamile kaldım fakat düşük yaptım sağlıklı yumurta ile sağlıksız sperm döllenmesi olduğu için üroloji doktoruna gittiğimizde varikosel olduğunu söyledi ve ameliyat oldu ameliyat başarısız geçti %15 oranında başarısız olma ihtimali vardı ameliyatın bize denk geldi taktiri ilahi diyorum sperm iyice düştü değerler iyice kötüleşti ve azospermiye doğru gidiyordu değerler o yüzden tüp bebek yaptık çok şükür bir kızımız oldu🌸 İnşallah gönlünden geçen ne varsa nasip olsun görünce paylaşımı yazmak istedim doktor muayenesinde net olarak spermin kalitesini neyin etkilediğini söylüyor doktor bide tavsiyem tüp bebek merkezinde sperm testi vermeniz cihazlar daha hassasmış bizede üroloji doktoru söylemişti bir hastanede yaptırdığımız sperm testinde sıfır spermi çıkmıştı eşimin tüp bebek merkezinde sperm buldular. Umarım İnsallah herşey yoluna girer ve gönlünüzce olur sakın üzülme ve umutsuzluğa kapılma Rabbim yardımcınız olsun 🌸💖💕

Merhaba eşimin morfoloji değeri de %1 di ben 2 kez hamile kaldım fakat düşük yaptım sağlıklı yumurta ile sağlıksız sperm döllenmesi olduğu için üroloji doktoruna gittiğimizde varikosel olduğunu söyledi ve ameliyat oldu ameliyat başarısız geçti %15 oranında başarısız olma ihtimali vardı ameliyatın bize denk geldi taktiri ilahi diyorum sperm iyice düştü değerler iyice kötüleşti ve azospermiye doğru gidiyordu değerler o yüzden tüp bebek yaptık çok şükür bir kızımız oldu🌸 İnşallah gönlünden geçen ne varsa nasip olsun görünce paylaşımı yazmak istedim doktor muayenesinde net olarak spermin kalitesini neyin etkilediğini söylüyor doktor bide tavsiyem tüp bebek merkezinde sperm testi vermeniz cihazlar daha hassasmış bizede üroloji doktoru söylemişti bir hastanede yaptırdığımız sperm testinde sıfır spermi çıkmıştı eşimin tüp bebek merkezinde sperm buldular. Umarım İnsallah herşey yoluna girer ve gönlünüzce olur sakın üzülme ve umutsuzluğa kapılma Rabbim yardımcınız olsun 🌸💖💕
Çok teşekkür ederim gerçekten Allah razı olsun 🌸 Rabbim kızınızı size bağışlasın. Darısı tüm isteyenlere. Sebebinin ne olduğunu öğreneceğime sevindim. Haftaya doktora gideceğiz umarım halledilir bir şeydir. Bende de pco olduğu için zaten hep korkuyordum. Testi ÜYTEM de verdik yani şehir hastanesinin tüp bebek merkezi oluyor.
Önerileriniz için tekrar teşekkür ederim. Sperm sayısı 200 milyon civarı. Hız ise 86. Değerler iyi fakat sadece morfoloji bozuk. Olmadı tüp deneriz. Henüz 25 yaşındayım umarım gerek kalmaz. Darısı tümm isteyenlerin başına 🫠

Çok teşekkür ederim gerçekten Allah razı olsun 🌸 Rabbim kızınızı size bağışlasın. Darısı tüm isteyenlere. Sebebinin ne olduğunu öğreneceğime sevindim. Haftaya doktora gideceğiz umarım halledilir bir şeydir. Bende de pco olduğu için zaten hep korkuyordum. Testi ÜYTEM de verdik yani şehir hastanesinin tüp bebek merkezi oluyor.
Önerileriniz için tekrar teşekkür ederim. Sperm sayısı 200 milyon civarı. Hız ise 86. Değerler iyi fakat sadece morfoloji bozuk. Olmadı tüp deneriz. Henüz 25 yaşındayım umarım gerek kalmaz. Darısı tümm isteyenlerin başına 🫠
Aminnn💕🌸🙏🏻 bende 25 yaşındayım yaş faktörünün her türlü avantajındasınız inşallah güzel şeyler olur bizde ne ileri hareket ne hız herşey sıfırlandı ameliyat sonrası olacağı varmış güzel şeyler seninle olsun inşallah harika haberler alırsınız 💕🙏🏻

Back
X