• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm test sonucuna bakabilir misiniz ?

Lambayapufde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2020
1.185
1.691
83
32
Hanımlar merhaba.1 yıldır korunmamamıza rağmen gebelik oluşmadı.Benim hormanlarıma bakıldı bir sorun yok hsg çekildi bir sorun yok.Eşim için de ürologa gittik ve sperm testi istedi.Sonuçlar bu şekilde doktora çarşamba günü gideceğiz.Test sonucunu yorumlayabilecek olan var mı ?
IMG_3436.jpeg

Hanımlar merhaba.1 yıldır korunmamamıza rağmen gebelik oluşmadı.Benim hormanlarıma bakıldı bir sorun yok hsg çekildi bir sorun yok.Eşim için de ürologa gittik ve sperm testi istedi.Sonuçlar bu şekilde doktora çarşamba günü gideceğiz.Test sonucunu yorumlayabilecek olan var mı ?
IMG_3436.jpeg
Sanırım morfoloji sorunu var, tam bilmiyorum geçmiş olsun 💐 Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲

IMG_3436.jpeg
Sperm sayınız iyi hız sayınız düşük onuda vitamin takviyesiyle duzenlersiniz geçmiş olsun

Eşiminde morfoloji bozuk vs bişeyler vardı. Sağlıklı beslenme spor sigara azaltma ile düzeldi.
Çakşır suyu keçiboynuzu gibi şeyleri kullandık.ceviz badem. Doktorlar zaten çok iyi vitaminler veriyor.

Eşiminde morfoloji bozuk vs bişeyler vardı. Sağlıklı beslenme spor sigara azaltma ile düzeldi.
Çakşır suyu keçiboynuzu gibi şeyleri kullandık.ceviz badem. Doktorlar zaten çok iyi vitaminler veriyor.
Evet araştırdım keçi boynuzu kürünü yapmayı düşünüyorum.Çarşamba günü doktorla görüştükten sonra başlamayı düşünüyorum ama çakşır suyunu duymadım onu da araştırayım çok teşekkürler.

IMG_3436.jpeg
Konuyla ilgim yok Allah aratmadan hayırlısını sagliklisini nasip etsin. Chatgbt diye bir program var onu indirip böyle sorularını sorduğunda kalem kalem hepsini açıklıyor detaylı bilgi veriyor. Aklında bulunsun.

Çok teşekkür ederim ona da bakayım o zaman.
Google lensten sonucunu okut orada yazıları kopyalayaniliyorsun kopyalayıp chatgbt ye yapıştır ve bu sonuçları yorumla de. Tek tek bilimsel olarak yazıyor tamamen doğrudur diyemem ama en azından fikrin olur.

Google lensten sonucunu okut orada yazıları kopyalayaniliyorsun kopyalayıp chatgbt ye yapıştır ve bu sonuçları yorumla de. Tek tek bilimsel olarak yazıyor tamamen doğrudur diyemem ama en azından fikrin olur.
Evet şimdi yaptım çok teşekkür ederim.
Hızlı hareket eden sperm oranının az olduğunu ve morfoloji yani şekil bozukluğu sorunu olduğunu yazdı.Genel yorum olarak da swim up yönteminde hareketliliğin önemli ölçüde arttığını bu da aşılama ve tüp bebek gibi alternatif üreme teknikleri için önemli olduğunu yazdı.
Tabi düşük morfoloji doğal yoldan gebelik şansını düşürür de yazdı.En önemli kısım bu sanırım.

Evet şimdi yaptım çok teşekkür ederim.
Hızlı hareket eden sperm oranının az olduğunu ve morfoloji yani şekil bozukluğu sorunu olduğunu yazdı.Genel yorum olarak da swim up yönteminde hareketliliğin önemli ölçüde arttığını bu da aşılama ve tüp bebek gibi alternatif üreme teknikleri için önemli olduğunu yazdı.
Tabi düşük morfoloji doğal yoldan gebelik şansını düşürür de yazdı.En önemli kısım bu sanırım.
Allah aratmadan nasip etsin sen yine de doktorun ne derse ona odaklan. Program sadece yorumluyor. Umarım seni kötü etkileyecek bir tavsiye vermemisimdir.

Yok hayır kötü etkilemedi.Zaten araştırmalarım da bunu doğruluyordu.Hayırlısı neyse o olsun.Nasip kısmet.
Sana umut olur mu bilmem kuzenim 8 yıllık evliliğinde aşılama, tüp bebek dahil her şeyi deneyip 8. Yılda kendiliğinden gebe kaldı. Ne zaman ki olmuyorsa nasip diyip stresten uzaklaştı o zaman hoop hamile kaldı. Her regl dönemi yataklara düşüyordu üzüntüden şimdi kızımız 1 yaşına girmek uzere ♥️♥️🥹 Allah sana da en hayırlı zamanda en sağlıklısini nasip etsin kucağını boş bırakmasın♥️

Merhaba benim esimin de cok benzer spermiyogrami, sizin de morfoloji ve ileri hizlilik cok iyi gelmemis malesef. Ama sperm degeri de degisen bir sey, sekil duzelmiyor diye soylenmisti bize ama hizlandirma sayiyi arttirma mumkunmus tedavilerle. Bu arada spermiyogramin verildigi saat bile onem teskil ediyor, bize tup bebege baslamadan once sabah erken saatlerde yaptirmamiz soylenmisti misal

Back