Sperm test sonuçları değerlendirir misiniz rica etsem

yeslmv57

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2022
11
2
31
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır takip ediyorum forumu. gebelik istiyoruz 6-7 aydır, o yüzden rutin kontrolerimizi yaptık. İlk defa eşim sperm test verdi ama sonuçları anlayamadık kontrolümüzde 1 hafta sonra aranızdan anlayacak olan yazabilir mi lütfen??

Eklentiler

• 20888D52-1371-4173-8855-EE683911010D.jpeg
    96,9 KB · Görüntüleme: 220
Sayi ve hiziniz iyi. Morfoloji dusuk ama kimi doktor onemsemiyor, kimisi onemsiyor. Saglikli beslenip takviye kullanirsa duzelir gibi duruyor.

genellikle impryl, emodex, zeucit vs vitaminler kullanılıyor. sigara, alkol var ise bırakılıyor, bir de varikosel muayenesi oluyor. 2-3 aya düzeliyor endişelenmeyin. bu haliyle de gebelik olur zaten.

değerler iyi gözüküyor bıkaç vitamin ve beslenmeye dikkat edilirse gebelik oluşur :)

değerlerimiz çok yakın arkadaşım eşinizde varikosel var mı acaba

Doktor normal dedi ürolojiye yönlendirmedi bizde birşey olmadığını düşündük sizinki yönlendirdi mi
Canım biz direk eşimde ağrı olunca ürolojisinde başvurduk varikosel çıktı bizimde diğer değerler normal çok şükür morfoloji %2 sadece bize de ameliyat önermedi doktor siz ek bir vitamin falan kullanıyor musunuz

Çok teşekkür ederim. Bizim gibi bu durumda olup ne yapıldı, yazılırsa çok sevinirim.
Ben folik asit içirdim eşime. Bir de ballı karışım almıştık onu tükettik beraber. Hem enerji ve istek artıyor hem de bizde tuttu Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bir de bebek deme eşine asla böyle görev gibi yapmayın kasmayın zevk alın emin olun asıl kolaylaştıran bu oluyor sebebsiz infertilitede. Biz boşvermişken oldu. Bu ay hiç bebek sözü geçmesin mesela aranızda. Eğer ikinizde de sorun yoksa sebeb strestir.

Benim içtğim folik asittenmi içirdiniz ? Ve ballı karışımı nerden aldınız

Benim içtğim folik asittenmi içirdiniz ? Ve ballı karışımı nerden aldınız
Evet biz önceki ay aşılama yapmıştık tutmadı kullandığımız ilaçlar kist yapınca sonraki ay tüp bebek yaparız diye düşünüyorduk. Doktorum bana multivitamin verince bi yerde okumuştum eşime erkekler de içiyor hadi gelecek aya yatırım diye diye içirdim folik asiti Beeo nun ballı karışımını almıştım trendyoldan evde az bişi hurma poleni vardı onla karıştırıp bi kaşığı paylaştık eşimle(tahta kaşık mutlaka). Ama en çok etkileyen sonraki ay tüp bebeğe odaklandık biz o ay zaten olmaz dedik bebek yapmak için birlikte olmadık tamamen öylesine ki ballı karışım cidden enerji veriyor ilişki aralarını da çok uzatmamaya dikkat edin ki sperm kalitesi düşmesin.

Aşılama neden olmadı ki sizle alakalı bir şey mi vardı ki ? Sebepsizlerde aşılama oranı %80 lerde tutuyordu. Yanlıs anlamayın lütfen sadece merakıma soruyorum bende bu konuda stres içindeym de

Bnde herhangi bir skntı çıkmadı bende herşeyime baktırdım hsg bile çektirdim. Vitamin de önermedi ama bu ay da gebelk oluşmazsa vitaminden yararlanacağım. Siz ?
Ben bi keçiboynuzu özü içiriyorum soğuk sıkım o kadar ama bu ay evicap ve ballı propolisli karışıma başlamayı düşünüyorum bende sadece ultrason baktırdım normal dedi doktor bir tık prolaktin yüksek çıktı sadece oda hastane laboratuvarıyla alakalı herkesin yüksek çıkıyor dedi bilmiyorum artık

Aşılama neden olmadı ki sizle alakalı bir şey mi vardı ki ? Sebepsizlerde aşılama oranı %80 lerde tutuyordu. Yanlıs anlamayın lütfen sadece merakıma soruyorum bende bu konuda stres içindeym de
Her bir aşılamada gebelik şansı en fazla %20'dir o da tutmadı maalesef tüp bebekle tutma şansı bile %50-60 yani öyle çok yüksek oranlar değil ne yazık ki. Size %80 diyen biri olursa bilin ki para peşindedir. Ben çok iyi bi yerde Bahçeci de yaptırdım ve doktorum çok iyiydi çok memnun kaldım kendisinden hiç bi sorunumuz da yoktu. Aşılamanın artısı ilaçla birden fazla yumurta büyütebilirsin ve gelişimi yakından takip ediyorsun çatlayacağı zaman spermleri gönderiyorsun. Ha bir de mesela iğneleri etkisi sonraki ayda biraz sürdüğü için yumurtaların daha çabuk büyüyor o artısı olabilir bizde aşılamadan hemen sonra oldu mesela belki onun da etkisi olmuştur.

Prolaktin yüksekliği de gebeliğe engel demişti doktorum. Sınıra çok yakın değilse ilaç verilmesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…