1.5 yıldır uğraşıyoruz bu ay doktorumu değiştirdim ve sperm sonucunu görünce feleğim şaştı. Daha önce 2 kere yaptırmıştık ve çok iyi demişlerdi sonuçları. Bu tahlile göre morfoloji 1 hareketlilik az. Cumartesi aşılamam var. Sizler de yorumlayabilir misiniz sonuçları.
arkadaşlar bana da yardımcı olurmusunz? bizde 7-8 aydır korunmuyoruz. eşimin sonuçları;
yorumlarınızı bekliyorum...
volum(ml) 3 >1.5
ph 7.8 4.2-8
renk gri-opelesan
görünüm homojen
viskozite(mm) normal
total sayı ( milyon ) 18 >39.000.000
konsatrasyon (milyon/ml) 6 >150000.000
motilite total (a+b) 34 >40
morfolojik değerlendirme(%) 3 -
aşılama tavsiye edecekler tutma ihtimalide çok yüksek fakat ben olsaydım bu değerlerle bazı takviyeler kullanıp değerlerin iyileşmesini beklerdim.tşk ederim peki bu durumda sizce ne olur ? aşılama yada tüp bebek mi? benim hormon değerlerim normal açlık şekerim biraz sınırda çıktı..onun haricinde bşy çıkmadı...hiç bir bilgim yokk bu konularda....eşimin sigarası ve alkolu yok benmde...
doktor hanım da: değerler böyle olursa normal yolla hamile kalman çok zor hatta imkansız dye konuştu. eşimin değerlerini tekrar istedi bakalım ilerleyen süreçte sonuç nasıl olur. hayırlısı ...2,5 yıllık evliyiz ve 7-8 aydır da korunmuyoruzaşılama tavsiye edecekler tutma ihtimalide çok yüksek fakat ben olsaydım bu değerlerle bazı takviyeler kullanıp değerlerin iyileşmesini beklerdim.
bnm yaşım 31 eşim 32