• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm sonucu.. yorum lütfen..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Chichek

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
13
0
16
Adana
Kızlar öncelikle merhaba herkese.. Uzun zamandır takipteyim, artık fikrinizi almak istiyorum ben de..
Yaklasık 1 yıl önce bi kimyasal gebelik yasadım ustune de tekrar hamile kalamadım. Gerci 1 yıl icinde duzenli calısma yapamadık hastalıklar vs. bazı ayları es gecmek durumunda kaldık.
gecen hafta da artık bir doktora gidelim dedik.
eşimin sperm sonucunu yazıyorum size..

Görünüm: Normal
Volüm: 3ml
Likefaksiyon süresi: 20dk
Konsantrasyon: 58.000.000
Total sperm sayısı: 174.000.000
Motilite: %76
Progressif motilite: %9
Yavaş progressif motilite: %57
Non progressif motilite: %10
İmmotil: %24
Total Progressif motil sperm sayısı: 114.000.000
Normal morfoloji: %1

MORFOLOJİ ANALİZİ
Normal morfoloji: %1
Total Amorf: %53
Hafif Amorf: %2
Şiddetli Amorf: %51
Round head: %2
Pin head: %8
Büyük baş: %6
Küçük baş: %4
Uzun baş: %10
Serbest baş: %4
Boyun ve orta kısım anomalileri: %6
Kuyruk anomalileri: %6

Bu da benim hormon sonuclarım kızlar..

Fsh: 8,12
Lh: 7,61
E2: 50
Prolaktin: 11,2
Total testosteron: 0,312
Tsh: 2,14
Dhea-s: 440

Simdiden tesekkurler..

ben cevap vereyim sayı hareket çok iyi ama sizde de bizde oldugu gibi morfoloji problemi var.morfoloji şekil demek düzgün şekilli olan %1 çıkmış ki çok düşük.bu morfoloji konusunda yazılar var onları okumanı tavsiye ederim

ben cevap vereyim sayı hareket çok iyi ama sizde de bizde oldugu gibi morfoloji problemi var.morfoloji şekil demek düzgün şekilli olan %1 çıkmış ki çok düşük.bu morfoloji konusunda yazılar var onları okumanı tavsiye ederim

Peki canim bu %1 morfolojiyle dogal yoldan hamile kalma sansimiz olur degil mi?

Peki canim bu %1 morfolojiyle dogal yoldan hamile kalma sansimiz olur degil mi?

Sayı ve hareket oranı çok iyi. Normalde morfoloji %4'ün üstü normal sayılıyor. Ama sperm sayısı çok fazla olduğu için oran olarak normal morfolojiye sahip sperm sayısı da fazla olacaktır.

Hamile kalma şansınız düşük denemez. Dualarla çalışmalara devam inşaallah :)

Son düzenleme:
Sayı ve hareket oranı çok iyi. Normalde morfoloji %4'ün üstü normal sayılıyor. Ama sperm sayısı çok fazla olduğu için oran olarak normal morfolojiye sahip sperm sayısı da fazla olacaktır.

Hamile kalma şansınız düşük denemez. Dualarla çalışmalara devam inşaallah :)

İnsallah canim okurken bile yuzumde bi tebessum olustu :) yumurtlama gunlerini degerlendirdik bakalim simdi beklemedeyiz.. insallah tum isteyenler kavussun bebeklerine :)

Back