• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm sayısı 3 milyon ve morfoloji 0 - Allah rızası için yardım :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Yasiniz kucukse hemen tüp bebek yapmayın derim ben o hatayi yaptim cok fazla arastirmadan bilgisizce tüp bebek yaptirdik tutmadi maddi manevi sıkıntıya düştük. Öncelikle moralinizi düzeltin ölümden baska herseyin caresi vardır esinizin yeme alışkanlıkları sagliksizsa bunu degistirin paketli gidalar kesinlikle tuketmeyin bol bakliyat ağırlıklı beslensin esinz her gun çiğ kuruyemis ve siyah kuru üzum tuketsin iyi bir üroloji doktoru bulun tedaviye baslayin isterseniz güvenilir bir aktardan bitkisel takviyelerde alabilirsiniz

Doğal beslenme ve takviyeler le sayiyi yükseltebilirsiniz belki.Yasiniz müsaitse panik olmadan takviye araştırın forumda bircok paylaşım var fikir edinebilirsiniz.Rabbim tez zamanda aratmadan evlat sahibi olmayı nasip etsin insalalah 🤲

Hormon testi yaptırın, varikosele baktırın. Ya ameliyat ya da takviyelerle sayıyı yükseltin. En son tüp bebek işlemine geliniyor. Direkt tüp bebek diyen doktordan uzak durun başka doktora görünün

Meehaba,

Bizimde durumumuz sizinle cok benzer. Sperm sayisi 5 milyon ve yapisal bozukluklar vardi. Esimde 3.derece varikosel varmis ameliyat oldu subat ayinda. Biz ameliyat sonrasi yukselmesini beklerden sperm sayisi geriledi maalesef. Bu arada benim yasim 26 esimin 31. Biz gittigimiz urolog haricinde bir doktora daha gorunecegiz yarin. Normalde ameliyat sonrasi olumlu sonuc aliniyor. Benim size tavsiyem mutlaka esiniz bir urologa muayene olsun tup bebek kararindan once. Cunku varikosel ileri dereceyse ameliyat olabilir ya da varikosel yoksa dahi kullanabilecegi bir cok ilac var. Biz suan ameliyattan sonra olumsuz bir tablo gormemize ragmen birkac doktor gorusu almadan tup bebek konusunda acele etmeyi dusunmuyoruz acikcasi. Eger yardimci olabilecegim baska sorulariniz varsa seve seve elimden geldigince cevaplamaya calisirim.

ben 28 eşim 32 yaşında
Aynı konudan müzdaribim canım ben iki aşılama yaptırdık benimde esim 34 ben 28 yaşımdayım biz keçi boynuzu pekmezi falan denik e vitamini kullandık cakşır suyu falan denedik sayı falan artti morfoloji degişmedi yapısal bozukluk dediğin morfoloji heralde artik iyi bir üroloji doktoru araştırıyorum

Meehaba,

Bizimde durumumuz sizinle cok benzer. Sperm sayisi 5 milyon ve yapisal bozukluklar vardi. Esimde 3.derece varikosel varmis ameliyat oldu subat ayinda. Biz ameliyat sonrasi yukselmesini beklerden sperm sayisi geriledi maalesef. Bu arada benim yasim 26 esimin 31. Biz gittigimiz urolog haricinde bir doktora daha gorunecegiz yarin. Normalde ameliyat sonrasi olumlu sonuc aliniyor. Benim size tavsiyem mutlaka esiniz bir urologa muayene olsun tup bebek kararindan once. Cunku varikosel ileri dereceyse ameliyat olabilir ya da varikosel yoksa dahi kullanabilecegi bir cok ilac var. Biz suan ameliyattan sonra olumsuz bir tablo gormemize ragmen birkac doktor gorusu almadan tup bebek konusunda acele etmeyi dusunmuyoruz acikcasi. Eger yardimci olabilecegim baska sorulariniz varsa seve seve elimden geldigince cevaplamaya calisirim.
çok teşekkürler vakamız birebir , varikosel olup olmadığını bilmiyoruz başka bir hastaneden randevu aldık medicalpark daki ürolojiden randevu aldık yarın bakacağız.
Tüp bebek işlerine geliyor direk onu söylemesi kafamda soru işareti bıraktı. En azından vitamin iğne yada ilaç verir onu bile vermemiş 1 ay sonra tekrar yapalım demiş sperm testini.

Aynı konudan müzdaribim canım ben iki aşılama yaptırdık benimde esim 34 ben 28 yaşımdayım biz keçi boynuzu pekmezi falan denik e vitamini kullandık cakşır suyu falan denedik sayı falan artti morfoloji degişmedi yapısal bozukluk dediğin morfoloji heralde artik iyi bir üroloji doktoru araştırıyorum
keçiboynuzu kürü, kabak çekirdeği , çakşır suyu bunları bende deniycem sizinkinde ne kadarlık bir artış oldu.

merhabalar

eşimin sperm testi sonuçunda sperm sayısının 3 milyon olduğu ve yapısal bozukluklarda olduğu çıktı. Değerleri düşükmüş doktor direk tüp bebek söyledi. ne yapacağımı bilmiyorum maddi olarak da iyi değiliz çaresiz kaldım.
fikirlerinize yardımlarınıza ihtiyacım var. Başından böyle olaylar geçenler yorumda yardımcı olabilir mi ? neler yapmalıyız ? nasıl bir yol izlemeliyiz. ben 28 eşim 32 yaşında
Hormon testi, genetik test yaptırın eşiniz dna hasar testi versin bunlatın sonucu iyi çıkarsa ondan sonra tedaviye başlayın aynı sorunla 3 yıl uğraştık bizde devlet hastanesinde 2 olumsuz tüp bebek yaptırdık bilinçsizce sonra araştırdık kendimizden emin bir şekilde ilerledik iyi bir doktor bulduk şuanda 9 haftalık gebeyim biraz maddi açıdan fazla ama çok şükür sonu iyi oldu sağlıklada kucağımıza alırız inşAllah

keçiboynuzu kürü, kabak çekirdeği , çakşır suyu bunları bende deniycem sizinkinde ne kadarlık bir artış oldu.
Biz bayadır vermedik sperm testi en son aşılamadan once bunları yapınca morfoloji 4e çıkmıstı sayıda 7milyon gibiydi ama eşinizin hormon sorunu varsa keçi boynuzu aksine düşürüyo herşeyi bir doktora gidin ondan sonra deneyin bunları bizim ileri harekette sorun var o düzelmiyo esimin yeni test verdi bakalım o sonuçları nasıl çıkacak çok zor rabbim yardımcımız olsun

Biz bayadır vermedik sperm testi en son aşılamadan once bunları yapınca morfoloji 4e çıkmıstı sayıda 7milyon gibiydi ama eşinizin hormon sorunu varsa keçi boynuzu aksine düşürüyo herşeyi bir doktora gidin ondan sonra deneyin bunları bizim ileri harekette sorun var o düzelmiyo esimin yeni test verdi bakalım o sonuçları nasıl çıkacak çok zor rabbim yardımcımız olsun
sağolun testlerin isimlerini biliyormusunuz özelde yaptırsak sorunca hangisi diyorlar içindede gruplara ayrılıyor sanırım

Hormon testi, genetik test yaptırın eşiniz dna hasar testi versin bunlatın sonucu iyi çıkarsa ondan sonra tedaviye başlayın aynı sorunla 3 yıl uğraştık bizde devlet hastanesinde 2 olumsuz tüp bebek yaptırdık bilinçsizce sonra araştırdık kendimizden emin bir şekilde ilerledik iyi bir doktor bulduk şuanda 9 haftalık gebeyim biraz maddi açıdan fazla ama çok şükür sonu iyi oldu sağlıklada kucağımıza alırız inşAllah
Doktorunuz kim acaba bende iyi bir üroloji doktoru araştırıyorumda

net bir doktorumuz yok değiştireceğiz bizde arıyoruz süreklilik adına
Biz eşime hacamat ve sülük yaptırdık ve dün sperm verdi perşembe sonucunu alacam inşallah güzel çıkar sonucu bende üroloji doktoru araştırıyorum bakalım hayırlısı

Meehaba,

Peki doktor gerileme hakkında ne dedi? Takviye yazıp 3 ay bekleyin filan dedi mi?

Back
X