- 9 Temmuz 2012
- 2.814
- 2.062
- Konu Sahibi cennetyarim
Kizlar dun esimin spermiyoram sonuclarini koymustum buraya, sayi ve hiz sorunu vardi. Bugun doktor gorusmesi vardi varikosel cikmadi cok sukur. Ama kiminize umut olmasi acisindan yazmak istiyorum. Enfeksiyonlar spermleri asiri derecede etkiliyormus, kisirliga kadar goturuyormus. Benim esimde yakin zamanda agir enfeksiyon gecirmisti antibiyotik kullanmisti. Enfeksiyon etkisi 3 ay devam edermis saniyorum o yuzden doktor kesin konusmak icin erken demis. 3 ay sonra 2. Spermiyogrami verecegiz. Salgin var biliyorsunuz, hem eslerinizin etkilenmemesi icin onlem alin hem de sizin eslerinizde de yakin zamanda enfeksiyon olduysa bu yazdigimi dikkate alin derim.
6 aydir enfeksiyon gecirmemisti tabi bunu dusununce korunmasiz gecen 6 ay dusundurmuyor degil ama 1 ay once gecirmis olmasi onumuzdeki 2 ay icin niye olmuyora cevap olacak. Rabbim dert verip derman aratmasin, mubarek cuma gunu hurmetine evlat isteyen bizleri hayirla saglikla tez zamanda sevindirsin..
Canim sperm kendini 72 günde yeniliyo dediğin de haklısın bize de doktorumuz böyle bi açıklama yaptı ilaçlarını en az 3 aya yakın kullanmalısın ki net sonuç alabilelim demişti. Bide benim aklıma yatmayan 3 tane üroloji doktoruna gittik hepsi de sonuçlarında oran az ama normal yolla gebe kalınabilir dedi. Ama sonuçlarımizi kadın doğumcu gördü mü düşük değerlerin aşılama yapalım diyolar. Ağız birliği olmaması aklımı karıştırıyo
Urolog erkekse daha sagukkanli ve pozitif olabiliyor, kadindogumcu da kadinsa daha duygusal bakabiliyor.
İnanciniz nedir bilmiyorum ama şoyle bir gercek var, 200milyon sperm icin de 1 tanesi onemli, 500bin sperm icin de 1 tanesi onemli. Matematiksel olarak bu ihtimaller şans orani olarak adlandirilsada, kader noktasinda ikisi de eşit oran.
Birde biz devlette yaptirdigimiz icin doktor bekleyin, erken dedi. Siz ozelde yaptirdiysaniz potansiyel para kapisi oldugunuz gercegini de dusunun.
arkadaşlar ne güzel bilgiler vermissiniz inanın aydınlanıyorum hiç bilmediğim şeylerdi