• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasarı ile ilgili ACİLL

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlar merhaba benim eşimde de dna hasarı vardı %35 Kaan hocanın tedavisiyle %9 a düştü. Ancak ileri hareketlilik 0 ama Kaan Hoca önemsemedi bu problem değil dedi ve tedaviyi sonlandırdı. Hoca bekleyin doğal yollarla olur dedi eğer 3 ay da olmazsa ve beklemek istemezsek tüp bebek düşünmemizi söyledi. Tedavi biteli 2 ay oldu. Ben bu ay klomen kullandım hrs de Ömer hocamın kontrolünde. Ama sonuç alamadık. Ömer hoca ileri hareketlilik olmazsa zor görüyor hamile kalmayı. bu ay rahim filmi çekinmemi sonrada aşılamayı önerdi. Kızlar cok bilgili değilim yardım ederseniz sevinirim ileri hızı yükseltcek bir tedavi varmı yada aşılama ile tutma ihtimali nedir bilginiz varsa paylaşın lütfen.

Arkadaşlar merhaba benim eşimde de dna hasarı vardı %35 Kaan hocanın tedavisiyle %9 a düştü. Ancak ileri hareketlilik 0 ama Kaan Hoca önemsemedi bu problem değil dedi ve tedaviyi sonlandırdı. Hoca bekleyin doğal yollarla olur dedi eğer 3 ay da olmazsa ve beklemek istemezsek tüp bebek düşünmemizi söyledi. Tedavi biteli 2 ay oldu. Ben bu ay klomen kullandım hrs de Ömer hocamın kontrolünde. Ama sonuç alamadık. Ömer hoca ileri hareketlilik olmazsa zor görüyor hamile kalmayı. bu ay rahim filmi çekinmemi sonrada aşılamayı önerdi. Kızlar cok bilgili değilim yardım ederseniz sevinirim ileri hızı yükseltcek bir tedavi varmı yada aşılama ile tutma ihtimali nedir bilginiz varsa paylaşın lütfen.
Lütfen aşılama deneme ileri hızlı bizde de yoktu kaan hoca doğal bekleyin vs dedi ama 5 milyondan az ileri hareketli sperm varsa aşılama uygun değil. Tüp bebek deneyin hasar düştüğü an. Biz öyle yaptık. Aşılama tutmadı

Lütfen aşılama deneme ileri hızlı bizde de yoktu kaan hoca doğal bekleyin vs dedi ama 5 milyondan az ileri hareketli sperm varsa aşılama uygun değil. Tüp bebek deneyin hasar düştüğü an. Biz öyle yaptık. Aşılama tutmadı
Sizin ilk tüp bebekte tuttumu peki? birde nerde yaptırdınız maliyeti ne kadar tuttu? Tüp bebek maddi manevi zor süreç o yüzden cok girmek istemiyordum ama düşğnmeye başladım. Siz tedaviden sonra doğal yolla olmasını bekledinizmi hiç?

Sizin ilk tüp bebekte tuttumu peki? birde nerde yaptırdınız maliyeti ne kadar tuttu? Tüp bebek maddi manevi zor süreç o yüzden cok girmek istemiyordum ama düşğnmeye başladım. Siz tedaviden sonra doğal yolla olmasını bekledinizmi hiç?
Biz nisan 2016 evlendik ve ilk günden itibaren istedik, hatta ben ekim gibi yumurtlama testi alıp ovulasyon testi takibiyle ilişkiye başladım ama olmadı ocak 2017 doktora gidip hormon testlerimi yaptırdım ve rahim filmi cektirdim eşim de spermiyogram verdi sadece hız yavas ve morfoloji bozuktu bize doğal olur deneyin dediler 2017 hazirana kadar doğal denedik olmadı ve aşılama yaptık devlette sebepsiz infertilite raporu cıkarttık ama aşılama tutmadı ve sebep olarak ileri hızlı sperm az dendi. Kaan aydosa gittik 9 ay tedavi gördük nisan 2017de onunla tedavimiz bitti. Bize doğal ya da tüp bebek siz bilirsiniz dedi. 2 ay daha doğal denedik 2018 haziranda tüp bebek sürecine başladık, şişli memorialde ve agustosta transfer oldu ilk denemede de tuttuu cok sükür. Maliyeti 10bini gecti. Ama o psikolojik savaşa kaan aydosun istediği vitamin yaptırdıgı testler aşılama ilacları(gerci ben raporlu oldugumdan cok vermedim ama) yaklaşık o sürec de bizden 5 6 bin götürmüştür

Biz nisan 2016 evlendik ve ilk günden itibaren istedik, hatta ben ekim gibi yumurtlama testi alıp ovulasyon testi takibiyle ilişkiye başladım ama olmadı ocak 2017 doktora gidip hormon testlerimi yaptırdım ve rahim filmi cektirdim eşim de spermiyogram verdi sadece hız yavas ve morfoloji bozuktu bize doğal olur deneyin dediler 2017 hazirana kadar doğal denedik olmadı ve aşılama yaptık devlette sebepsiz infertilite raporu cıkarttık ama aşılama tutmadı ve sebep olarak ileri hızlı sperm az dendi. Kaan aydosa gittik 9 ay tedavi gördük nisan 2017de onunla tedavimiz bitti. Bize doğal ya da tüp bebek siz bilirsiniz dedi. 2 ay daha doğal denedik 2018 haziranda tüp bebek sürecine başladık, şişli memorialde ve agustosta transfer oldu ilk denemede de tuttuu cok sükür. Maliyeti 10bini gecti. Ama o psikolojik savaşa kaan aydosun istediği vitamin yaptırdıgı testler aşılama ilacları(gerci ben raporlu oldugumdan cok vermedim ama) yaklaşık o sürec de bizden r
Allah kucağına almayı nasip etsin ne kadar güzel Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah cok sevindim senin adına. Sen böyle dedikten sonra bende artık aşılamadan soğudum eğer yaptırırsam drek tüp bebek denerim heralde. Peki tüp bebek için rahim filmi gerekli oluyormu. Yani eğer öyleyse bian önce çektirip onu aradan cıkartayım en azından. Bi yandanda cok korkuyorum :(

Allah kucağına almayı nasip etsin ne kadar güzel Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah cok sevindim senin adına. Sen böyle dedikten sonra bende artık aşılamadan soğudum eğer yaptırırsam drek tüp bebek denerim heralde. Peki tüp bebek için rahim filmi gerekli oluyormu. Yani eğer öyleyse bian önce çektirip onu aradan cıkartayım en azından. Bi yandanda cok korkuyorum :KK43:
Merhaba, rahim filmi her durumda çekilmeli bence canım; tüplerde genişleme, sıvı birikmesi durumu olup olmadığı, rahimde çöküklük, perde, şekil bozukluğu filmde görülüyor çünkü ve bu tarz durumlar düşük ve tüp bebek başarızlıklarına da yol açabiliyor. İnşallah hiç bir sıkıntınız yoktur, hayırlı haberlerle gelirsiniz.

Biz nisan 2016 evlendik ve ilk günden itibaren istedik, hatta ben ekim gibi yumurtlama testi alıp ovulasyon testi takibiyle ilişkiye başladım ama olmadı ocak 2017 doktora gidip hormon testlerimi yaptırdım ve rahim filmi cektirdim eşim de spermiyogram verdi sadece hız yavas ve morfoloji bozuktu bize doğal olur deneyin dediler 2017 hazirana kadar doğal denedik olmadı ve aşılama yaptık devlette sebepsiz infertilite raporu cıkarttık ama aşılama tutmadı ve sebep olarak ileri hızlı sperm az dendi. Kaan aydosa gittik 9 ay tedavi gördük nisan 2017de onunla tedavimiz bitti. Bize doğal ya da tüp bebek siz bilirsiniz dedi. 2 ay daha doğal denedik 2018 haziranda tüp bebek sürecine başladık, şişli memorialde ve agustosta transfer oldu ilk denemede de tuttuu cok sükür. Maliyeti 10bini gecti. Ama o psikolojik savaşa kaan aydosun istediği vitamin yaptırdıgı testler aşılama ilacları(gerci ben raporlu oldugumdan cok vermedim ama) yaklaşık o sürec de bizden 5 6 bin götürmüştür
Canım okudum bütün yazdıklarını öncelikle Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin darısı bizlerin başına inşallah😊😘hikayemiz çok benziyor benim de eşimin hasarını düşürmeye çalışıyoruz %57 idi varikosel ameliyatı oldu ilaçlara devam etti 6 ay son %29a düştü. Şimdi daha da düşmesi için uğraşıyoruz. Eşin ne kullandı canm hangi ilaçları. Ben de eğer olmazsa imsi yöntemiyle tüp yaptırmayı düşünüyorum şişli memorialda semra hanıma. Ne kadar ücretleri rapor çıkarırsam.

Canım okudum bütün yazdıklarını öncelikle Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin darısı bizlerin başına inşallah😊😘hikayemiz çok benziyor benim de eşimin hasarını düşürmeye çalışıyoruz %57 idi varikosel ameliyatı oldu ilaçlara devam etti 6 ay son %29a düştü. Şimdi daha da düşmesi için uğraşıyoruz. Eşin ne kullandı canm hangi ilaçları. Ben de eğer olmazsa imsi yöntemiyle tüp yaptırmayı düşünüyorum şişli memorialda semra hanıma. Ne kadar ücretleri rapor çıkarırsam.
Amiin inşallah canım tesekkur ederim:) biz hasar yüzde 37 ile başladık klomen kullandı işe yaramadı merional kullandı hasar yüzde 50ye yükseldi sonra antioksidan kullandı. Sperra trental sanırım. Onunla hasar yüzde 2ye düştü ama morfoloji ve hız değişmedi. Raporsuz yaptırdık biz tüpü. 7800 merkeze verdik gecen yaz. İlaclar 3000 civarı tuttu. Embriyolarım 6 taneydi pgt yaptırdık o da 7700 tuttu. Suan 2 sağlıklı embriyom daha merkezde donduruldu inşallah oğluma kardeş olacaklar :)

Amiin inşallah canım tesekkur ederim:) biz hasar yüzde 37 ile başladık klomen kullandı işe yaramadı merional kullandı hasar yüzde 50ye yükseldi sonra antioksidan kullandı. Sperra trental sanırım. Onunla hasar yüzde 2ye düştü ama morfoloji ve hız değişmedi. Raporsuz yaptırdık biz tüpü. 7800 merkeze verdik gecen yaz. İlaclar 3000 civarı tuttu. Embriyolarım 6 taneydi pgt yaptırdık o da 7700 tuttu. Suan 2 sağlıklı embriyom daha merkezde donduruldu inşallah oğluma kardeş olacaklar :)
Hadi inşallah canım😊 şu ilaçlara verilen paraya daha çok içim gidiyor niye bu kadar pahalılar ya😔 imsi yöntemini hangi doktorla yaptırdınz canım semra kahramanı duydum ben şişli memorialda ama

Hadi inşallah canım😊 şu ilaçlara verilen paraya daha çok içim gidiyor niye bu kadar pahalılar ya😔 imsi yöntemini hangi doktorla yaptırdınz canım semra kahramanı duydum ben şişli memorialda ama
Şişli memorialda rapor gecmiyoe ama ilacları raporlu alabiliyorsun sanırım aklında bulunsun. Biz yücel hoca ile yaptık ben özellikle araştırarak gidip istedim sen de istersin. Semra kahraman birebir hasta ile ilgilenmiyor gelip şöyle bir ilk değerlendirme ve yol cizip cıkıyor. Genelde zor hasta grubunda geliyor. Benim transferimi de yücel hoca yaptı. Aynı gün semra hocanın transfer yaptıgı hastanın tutunmadı. Yani kendini kişiye şartlama. Önemli olan laboratuvar kalitesi. Bence erkek infertilitesinde en iyisi

Aaa
Şişli memorialda rapor gecmiyoe ama ilacları raporlu alabiliyorsun sanırım aklında bulunsun. Biz yücel hoca ile yaptık ben özellikle araştırarak gidip istedim sen de istersin. Semra kahraman birebir hasta ile ilgilenmiyor gelip şöyle bir ilk değerlendirme ve yol cizip cıkıyor. Genelde zor hasta grubunda geliyor. Benim transferimi de yücel hoca yaptı. Aynı gün semra hocanın transfer yaptıgı hastanın tutunmadı. Yani kendini kişiye şartlama. Önemli olan laboratuvar kalitesi. Bence erkek infertilitesinde en iyisi
aa öyle mi canım tamma sağolasın Yücel hocanın soyadı ne.yok şartlandrmadım araştırıyorum sürekli söylediğin iyi oldu semra hanıma giden çok gördüm ondan onu düşünüyordum ama yücel bey daha iyi diyorsan ona giderim sağolasn😘 İlaçlar için rapor da aynı tüp bebekteki rapor gibi mi canm.

Canım 3. Gün embriyosu kötü 5. Gün embriyosu iyi die bisey yok asla. Yumurta fazla olmadığını icin 5. Güne gitmeyi tercih etmiyor doktorlar.
Ailende ve eşinin ailesinde genetik hastalık yoksa genetik testi yaptırma ama doktorlar isteyince bizlerde yaptırıyoruz.
Benim ilk tüp Bebek denememdi.
Cumartesi günü sperm testi icin gittik 22 sinde cikacakmis sonuç.
Sperm problemli olduğu sürece tutmuyor.
Doktorlar yumurta önemli diyorda bunu nasil söylüyorlar anlamadim gitti. Sperm problemini bi cok doktor görmezden geliyor buluyoruz diyorlarda dna hasari olmayan spermi bulup dollesinler o zaman.
Eger sperm dna hasari cok fazla ise ben cocuk işini bırakacağım.
Resmen doktor zengin ediyoruz.
Sperm dna hasari dusurulebilirse tedavi olup o sekil ikinci bi deneme yapmayi düşünüyorum.
Merhabaaa :) sizi 3 sene önceki yazınızdan buldum. Yaşadığınız için anlayacağınızı düşünüyorum ve resmen ağlayasım geldi:) benim eşimde 4 milyon sperm %1 ileri hareket ve morfoloji0(%95 bas%3boyun%2kuyruk) dna hasarı da %60 cıktı. Bi umut geziniyorum bu topikleri . Bazen benimde sizin burda yazdığınız gibi "birakmak istiyorum bu çocuk isini başıma ağrı giriyor ne zaman konusu açılsa hayatımda hiçbirşeye uzulmedigim kadar üzülüyorum kalbimin sizladigi tek yer" sözlerinizin birebir aynısıni dusunuyor ve söylüyorum. Ama bi baktım ki hamilesiniz :) öyle bi duygusallık geldi ki şuan bana. Umudumu yitirdiğim bugüne bu sefer de siz çiçek oldunuz. Her seferinde birseye ihtiyacım oluyor :( Rabbim yavrunuzu sağ salim kucağınıza almayı nasıp etsin. Duanızı beklerim:)

Merhabaaa :) sizi 3 sene önceki yazınızdan buldum. Yaşadığınız için anlayacağınızı düşünüyorum ve resmen ağlayasım geldi:) benim eşimde 4 milyon sperm %1 ileri hareket ve morfoloji0(%95 bas%3boyun%2kuyruk) dna hasarı da %60 cıktı. Bi umut geziniyorum bu topikleri . Bazen benimde sizin burda yazdığınız gibi "birakmak istiyorum bu çocuk isini başıma ağrı giriyor ne zaman konusu açılsa hayatımda hiçbirşeye uzulmedigim kadar üzülüyorum kalbimin sizladigi tek yer" sözlerinizin birebir aynısıni dusunuyor ve söylüyorum. Ama bi baktım ki hamilesiniz :) öyle bi duygusallık geldi ki şuan bana. Umudumu yitirdiğim bugüne bu sefer de siz çiçek oldunuz. Her seferinde birseye ihtiyacım oluyor :KK43: Rabbim yavrunuzu sağ salim kucağınıza almayı nasıp etsin. Duanızı beklerim:)
Etmem mi dua Rabbim öyle bı mucizesini göstersin ki, en kısa zamanda doğal yolla gebe kal inşallah.

Sakın moral bozma olmadı en son mikro tese yaptırsınız.

Eşin yaşam şeklini değiştirsin biraz tavuk asla yemesin, cep telefonunu pantolonunun cebinde taşımasın. İstediğiniz yemeği yiyin ama mesela köfte patates kızarttın yanında mutlaka yeşillik yiyin.
Bakliyat yiyin hafta da bir.
Kuruyemiş yesin hergün gerekli miktarda.
İnan ki bunlara bağlı ise düzelir.
Varikosel varsa operasyondan sonra sayı artar ve doğal yolla gebe kalma sansin artar.

Mutlaka ama mutlaka eşinde bı sağlıklı sperm vardır o gelip seni bulduğunda mucizen kucağında olacak Allahın izniyle inşallah.

Ne zor yollardan geçtim seni öyle iyi öyle iyi anlıyorum ki senin çocugun olmaz diyen doktorlara kızım doğunca yolum düşsede oğlumu ve kızımı alıp gitmek istiyorum. Olmaz dedin iki tane oldu diye... Kaç doktor neler dedi bana...

Etmem mi dua Rabbim öyle bı mucizesini göstersin ki, en kısa zamanda doğal yolla gebe kal inşallah.

Sakın moral bozma olmadı en son mikro tese yaptırsınız.

Eşin yaşam şeklini değiştirsin biraz tavuk asla yemesin, cep telefonunu pantolonunun cebinde taşımasın. İstediğiniz yemeği yiyin ama mesela köfte patates kızarttın yanında mutlaka yeşillik yiyin.
Bakliyat yiyin hafta da bir.
Kuruyemiş yesin hergün gerekli miktarda.
İnan ki bunlara bağlı ise düzelir.
Varikosel varsa operasyondan sonra sayı artar ve doğal yolla gebe kalma sansin artar.

Mutlaka ama mutlaka eşinde bı sağlıklı sperm vardır o gelip seni bulduğunda mucizen kucağında olacak Allahın izniyle inşallah.

Ne zor yollardan geçtim seni öyle iyi öyle iyi anlıyorum ki senin çocugun olmaz diyen doktorlara kızım doğunca yolum düşsede oğlumu ve kızımı alıp gitmek istiyorum. Olmaz dedin iki tane oldu diye... Kaç doktor neler dedi bana...
Yaa sadece eşinizden dolayı mi olmaz dediler. Benim malesef benden de kaynaklı:( onun icin dogal yolla biraz zor küçük çikolata kistlerim var , yumurta rezervim çok az amh 0.6 :( 1 kez tüp bebek tedavisi yaptırdık sağlıklı yumurtam bulunamadı ve 22 yaşındayım sadece :/ dediklerinizi not ettim hemen çok teşekkürler:) siz doğal yolla mi kaldınız?

Yaa sadece eşinizden dolayı mi olmaz dediler. Benim malesef benden de kaynaklı:KK43: onun icin dogal yolla biraz zor küçük çikolata kistlerim var , yumurta rezervim çok az amh 0.6 :KK43: 1 kez tüp bebek tedavisi yaptırdık sağlıklı yumurtam bulunamadı ve 22 yaşındayım sadece :/ dediklerinizi not ettim hemen çok teşekkürler:) siz doğal yolla mi kaldınız?
Ben bu doktorları anlamadım benim amh 1 di ona bile çok az diyorlardı.
Acaba hangi değerler doktor hazretlerini memnun ediyor anlamadım.
Kk da bı çok kadın var 0.01 amh ile hamile kalan.
Eşimin değeri DNA hasarı yoktu, morfoloji %2 36 milyondu sonra değeri 50 milyondu onu da beğenmiyorlardı.

Yumurta kalitesi testere dişli aslan pençesi ile arttırabilirsin, kan değerin iyi oldumu vitamkn takviteleri testere dişli aslan pençesi ile yumurtalara muhtesem şekilde iyi geliyor.

Doğal yolla gebe kaldım hem oğluma hemde şu an beklediğim kızıma.

Çikolata kistleri için Acıbadem Hastanesi'nde doç Dr Ercan Baştu var. Muhteşem bı doktor. Acayip başarılı ve çikolata kistleri konusunda son derece iyi opere eden ve bilgili bı hekim tavsiye ederim.

Ben bu doktorları anlamadım benim amh 1 di ona bile çok az diyorlardı.
Acaba hangi değerler doktor hazretlerini memnun ediyor anlamadım.
Kk da bı çok kadın var 0.01 amh ile hamile kalan.
Eşimin değeri DNA hasarı yoktu, morfoloji %2 36 milyondu sonra değeri 50 milyondu onu da beğenmiyorlardı.

Yumurta kalitesi testere dişli aslan pençesi ile arttırabilirsin, kan değerin iyi oldumu vitamkn takviteleri testere dişli aslan pençesi ile yumurtalara muhtesem şekilde iyi geliyor.

Doğal yolla gebe kaldım hem oğluma hemde şu an beklediğim kızıma.

Çikolata kistleri için Acıbadem Hastanesi'nde doç Dr Ercan Baştu var. Muhteşem bı doktor. Acayip başarılı ve çikolata kistleri konusunda son derece iyi opere eden ve bilgili bı hekim tavsiye ederim.
Ayy Çok iyisiniz Allah razı olsun sizden.. Tavsiyelerinizi dinleyeceğim inşallah benim de sizin gibi olur :/ eşinizin değerler gayet iyiymiş aslında kötü demelerinin sebebi neymiş ki. Dna hasarı döllenmeyi ve tutunmayı engelleyebiliyor, sayımız da az bizim sizin gayet iyiymiş. Kimi doktorlar morfoloji 2 bisey demiyorlar sorun olarak görmüyorlar. Ve sperm kaliteliyse var olan yumurtayı döllemesi o kadar kolay oluyor. Sizin ultrasonda görünen folikül sayınız kaç oluyordu ve amh i ne zaman yaptırdınız?

Ayy Çok iyisiniz Allah razı olsun sizden.. Tavsiyelerinizi dinleyeceğim inşallah benim de sizin gibi olur :/ eşinizin değerler gayet iyiymiş aslında kötü demelerinin sebebi neymiş ki. Dna hasarı döllenmeyi ve tutunmayı engelleyebiliyor, sayımız da az bizim sizin gayet iyiymiş. Kimi doktorlar morfoloji 2 bisey demiyorlar sorun olarak görmüyorlar. Ve sperm kaliteliyse var olan yumurtayı döllemesi o kadar kolay oluyor. Sizin ultrasonda görünen folikül sayınız kaç oluyordu ve amh i ne zaman yaptırdınız?
İnan ki Allah'ın izniyle evladın olacak ve kk ya serüvenini yazacaksın.
Eşinde hiç sperm yok değil ki DNA hasarsızını bulup seninde bir sağlıklı yumurtan oldumu hamile kalırsın.

Doktorlar vücudunu güçlendirmeden kadın erkek fark etmiyor hemen tüp bebek ya bı bak de ki vücudunu güçlendir şunları ye iç şunları kullan.

Testere dişli aslan pençesine çer çöp diyen doktorlar tanıyorum.
E sonra ben hamile kalınca şok...
Almanlar gelmiş bunları öğrenmişler haplarını yapmışlar bunların eczanelerde satılıyor.
Bı bizim insanımız kullanınca mı doktorlar tarafından çer çöp oluyor.
Yumurta kalitesini c,d,e,B12,a vitamini folik asit arttırır. Çünkü bunların hücre yenileme özelliği var.
Eski doktorlar dermiş ki kan değerleri iyi olmalı şimdi 12 kan değerine iyi diyorlar 22 olmasını isterlermis.

Sen vücudunu güçlendir git yumurta kontrolü yaptır sık sık bı kaç tane olduğu ay toplat. Eşinin spermi içinde mikto çip te yürütün spermleri öyle seçtir.
Küçük bı şey manyetik alanlı spermli koyuyorlar. Hangisi ileri hızlı giderse onu seçiyorlar.

Az görülen ayda oluyordu, çok fazla yumurta olduğu ayda.
2/3 görüldüğü de oldu, petek gibi çok fazla yumurta olduğu olduğu da oldu. Hatta o doktoru unutmam hiç senin doğal yolla çocuğun olur demişti.

İnan ki Allah'ın izniyle evladın olacak ve kk ya serüvenini yazacaksın.
Eşinde hiç sperm yok değil ki DNA hasarsızını bulup seninde bir sağlıklı yumurtan oldumu hamile kalırsın.

Doktorlar vücudunu güçlendirmeden kadın erkek fark etmiyor hemen tüp bebek ya bı bak de ki vücudunu güçlendir şunları ye iç şunları kullan.

Testere dişli aslan pençesine çer çöp diyen doktorlar tanıyorum.
E sonra ben hamile kalınca şok...
Almanlar gelmiş bunları öğrenmişler haplarını yapmışlar bunların eczanelerde satılıyor.
Bı bizim insanımız kullanınca mı doktorlar tarafından çer çöp oluyor.
Yumurta kalitesini c,d,e,B12,a vitamini folik asit arttırır. Çünkü bunların hücre yenileme özelliği var.
Eski doktorlar dermiş ki kan değerleri iyi olmalı şimdi 12 kan değerine iyi diyorlar 22 olmasını isterlermis.

Sen vücudunu güçlendir git yumurta kontrolü yaptır sık sık bı kaç tane olduğu ay toplat. Eşinin spermi içinde mikto çip te yürütün spermleri öyle seçtir.
Küçük bı şey manyetik alanlı spermli koyuyorlar. Hangisi ileri hızlı giderse onu seçiyorlar.

Az görülen ayda oluyordu, çok fazla yumurta olduğu ayda.
2/3 görüldüğü de oldu, petek gibi çok fazla yumurta olduğu olduğu da oldu. Hatta o doktoru unutmam hiç senin doğal yolla çocuğun olur demişti.
Evet benim malesef ilk deneme yaptırdığım doktor hiçbir on tedavi vermedi. Direk başladı. Erken çatladığını da farketmedi 2 yumurtam vardı 2side iyi çıkmadi dedi. Sonra basja bi merkeze gittim dar pantolon giymeyin sigarayi azaltin dedi. Sperm dna hasarina ozel hastane olmasina ragmen 2 sefer ucretsiz baktı bu hasarla tup bebege baslamayalim hemen 2 3 ay imprly ve klomen ve balgam söktürücü kullan dedi esime. Duzelirse ona gorw yol cizeriz dedi. Bana dhea, folik asit verdi ben ek olarak balik yagi ve agnucaston aldim kendime. Keçiboynuzu, ari sütü,bal , polen, propolis kullanın dedi gayet iyi yani işin parasında olmayan bi doktor ve ekip gördüm ilk kez

Evet benim malesef ilk deneme yaptırdığım doktor hiçbir on tedavi vermedi. Direk başladı. Erken çatladığını da farketmedi 2 yumurtam vardı 2side iyi çıkmadi dedi. Sonra basja bi merkeze gittim dar pantolon giymeyin sigarayi azaltin dedi. Sperm dna hasarina ozel hastane olmasina ragmen 2 sefer ucretsiz baktı bu hasarla tup bebege baslamayalim hemen 2 3 ay imprly ve klomen ve balgam söktürücü kullan dedi esime. Duzelirse ona gorw yol cizeriz dedi. Bana dhea, folik asit verdi ben ek olarak balik yagi ve agnucaston aldim kendime. Keçiboynuzu, ari sütü,bal , polen, propolis kullanın dedi gayet iyi yani işin parasında olmayan bi doktor ve ekip gördüm ilk kez
Dhea bende kullandım canım yumurta kalitesine çok iyi geliyor.
Eşinle her aksam kuruyemiş ye mutlaka.
Biraz Antep fıstığı, fındık, bı avuç kabak çekirdeği vs.
Dar pantalon şöyle eskiden likrasi azdı pantalonların. Şimdi dar ama var yok gibi onların bişey yapacağını sanmıyorum.
Sana özelden bı el masajı atıcam. O noktaya sık sık baskı yap.

Dhea bende kullandım canım yumurta kalitesine çok iyi geliyor.
Eşinle her aksam kuruyemiş ye mutlaka.
Biraz Antep fıstığı, fındık, bı avuç kabak çekirdeği vs.
Dar pantalon şöyle eskiden likrasi azdı pantalonların. Şimdi dar ama var yok gibi onların bişey yapacağını sanmıyorum.
Sana özelden bı el masajı atıcam. O noktaya sık sık baskı yap.
Teşekkür ediyorum çok çok :KK200::21:

Back