sperm dna hasarı hk.

ivfcoin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2021
2
1
36
Merhabalar,

Sperm dna hasarı spermiogram testinde morfolojisi bozuk olanlarda mı hasar yüksek oluyor?
Morfoloji düzgünse sperm dna hasar oranı iyi midir?
Tüp bebek işleminden önce doktorlar bu testi kesin istiyor mu?

Tüp bebek için çoğu doktor istemiyor ve hata yapıyor. Bu konuya eğilen tüm hastane ve doktorlar ister bu testi. Morfolojiniz 2 olup hasar düşük olabilir yada morfoloji 10 ve üstü olup hasar çok yüksek olabiliyor.

Düşünüyorsanız sperm testi yanında DNA hasar testini de yaptırın. %15 20 üstüyse hasarı düşürmeden tüp bebeğe başlamayın.

Meraba, benim tekrarlayan dusuklerim var. Ilk tup bebek tedavim negatifti. Dondurulmuslari kullanmak istedigimiz dlktor esime sperm dna hasaei testi yaptirdi ve sonuc % 16 cikti. Ileri hareketlilikte biraz dusuk vardi zaten.doktor 3 tane ilac verdi 2 ay kullan dedi. Benimde amh degerim 2 cikti. Bu ilaclarla tup bebeksiz hamile kalma durumum nedir? Cunku diger gebeliklerimin hepsi dogal yolla oldu ama hic kalp atisi olmadi. Sadece 1 kere asilama oldum ve onda kalp atisi oldu ama dis gebelik oldugu icin sonlandirildi. Asilama ve tup bebekte spermler ayristirildigi icin sanirim kalp atisi olmustu.

Meraba, benim tekrarlayan dusuklerim var. Ilk tup bebek tedavim negatifti. Dondurulmuslari kullanmak istedigimiz dlktor esime sperm dna hasaei testi yaptirdi ve sonuc % 16 cikti. Ileri hareketlilikte biraz dusuk vardi zaten.doktor 3 tane ilac verdi 2 ay kullan dedi. Benimde amh degerim 2 cikti. Bu ilaclarla tup bebeksiz hamile kalma durumum nedir? Cunku diger gebeliklerimin hepsi dogal yolla oldu ama hic kalp atisi olmadi. Sadece 1 kere asilama oldum ve onda kalp atisi oldu ama dis gebelik oldugu icin sonlandirildi. Asilama ve tup bebekte spermler ayristirildigi icin sanirim kalp atisi olmustu.
Merhaba canım bizimde DNA hasarı testi 15 çıktı ilaç mi sizinkini doktor nasıl yorumladi ne dedi ben daha görüşemedim doktorla . Yazarsan çok sevinirim

Merhabalar,

Sperm dna hasarı spermiogram testinde morfolojisi bozuk olanlarda mı hasar yüksek oluyor?
Morfoloji düzgünse sperm dna hasar oranı iyi midir?
Tüp bebek işleminden önce doktorlar bu testi kesin istiyor mu?
Morfoloji iyi olup DNA hasarı da olabilir. DNA hasarı da önemli bir kıstas ama yukarıda üyenin de yazdığı gibi tüp bebek doktorları ya da jinekologlar bunu önemsemiyor.
Bizim de morfoloji sıfır. Yani normal yapıda sperm yok, normal yapıda olmayan spermin döllendiği yumurta ne kadar sağlıklı olabilir? Bu tedavilerde erkeği es geçip kadına ilaçları yüklüyorlar, bedenimize yazık. Adam akıllı erkek tedavi edilse (kadında sorun yoksa eğer) bu kadar ilaçlı tedaviye gerek kalmayacak belki. Sebepsiz denilenlerin çoğunun altında ya sperm dna hasarı ya morfoloji sorunu çıkıyor.
Bu yolda çok yorulmaz, en kısa sürede evladınıza kavuşursunuz inşallah.

X