• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm çıkış varken eşi mikro tese ameliyatı olan var mı? Yardımmm lütfen..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

umutcannn

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2023
633
1
251
23
Merhaba. 2 senedir bu yolda uğraşıyoruz. varikoselden dolayı. Sperm sayımız az yani 300 bin civarı deniyo. Sayı az olduğu için aslında net bi sperm tahlili yok elimizde ama Embriyolog dediğine göre bunların en az yarısı hareketli güncel durumda.

Böyle sayıda olup da mikro tese ameliyatı olan veya önerilenler var mı?

Hep çıkış varsa tese olunmamalı diye biliyorum ama tüp bebekte çıkanlar sağlıksız mı oluyor Embriyo kötü mü olur gebelik olmaz mı yumurta çok iyi olsa bile ?

Lütfen fikri olanlar yol gösterebilir mi.

Merhaba benim eşimde de sperm sayısı olarak düşüklük var ancak sizde yine fazlaymış :) biz 15-20 adet civarı görüyorduk fakat doktorumuz sperm çıkışı olduğu için tese hiç önermedi . Havuzlama yaptık iki sefer . Yumurta toplamada da iki kez örnek verdi ve böylece sürecimizi tamamladık . Sperm çıkışı olduğu sürece ameliyat yaptırmamanızı tavsiye ediyorum birçok doktordan da böyle yorum aldığımı belirtmek isterim .

sayı az olunca sperm tahlilleri anlaşılmıyo. mesela bizde her alanda 3 hareketli görüldü yazıyo embriyolog o bir damlada yani maklerde görülen tahmini 300 bin diyo. net sayı da yok aslında kafamız karışık.
yine de ben de öyle duydum hep bu süreçte.

sayı az olunca sperm tahlilleri anlaşılmıyo. mesela bizde her alanda 3 hareketli görüldü yazıyo embriyolog o bir damlada yani maklerde görülen tahmini 300 bin diyo. net sayı da yok aslında kafamız karışık.
yine de ben de öyle duydum hep bu süreçte.
Mikro tesenin amacı sperm çıkışı olmayan hastalar için eğer varsa iç kısımdan parça alarak sperm bulmaya çalışmak. Ama sizde çıkış varsa neden mikro tese olasınız kii. Arkadaşın dediği gibi havuzlama yapıp dondurun o şekilde tüp bebdğd başlayın

biz 6 deneme yaptık ama yumurtam çok az toplanamadı doğru düzgün. hepsinde de sperm çıkış oldu. 2 tüp de dondurmuştuk zaten önceden o bekliyo. ama şimdi bi klinik daha fazla embriyo ve daha kaliteli olması için ameliyatla dokudan alalım diyo. sonra embriyo kötü olursa demediler demeyin tarzı konuştular

biz 6 deneme yaptık ama yumurtam çok az toplanamadı doğru düzgün. hepsinde de sperm çıkış oldu. 2 tüp de dondurmuştuk zaten önceden o bekliyo. ama şimdi bi klinik daha fazla embriyo ve daha kaliteli olması için ameliyatla dokudan alalım diyo. sonra embriyo kötü olursa demediler demeyin tarzı konuştular
Anladım canım peki sen bi kaç kez yumurta toplatma yapıp dondursan havuz oluştursanız ikinizdr o şekilde yapılsa olmazmı acaba

şu an sperm yönünden sorun var gibi. Klinik toplama günü bakarız menideki spermler iyiyse zaten gerek kalmaz diyorlar ama biraz doğaçlama, yani menidekini beğenmezlerse hemen ameliyata alacaklar. Biz de buna hazır değiliz yani niye olalım diyoruz.

Back