• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm bağışçısı: En az 800 çocuğum var, hedef 1000

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Sperm bağışçısı: En az 800 çocuğum var, hedef 1000
  • 14 Ocak 2016

160111070922_simon_watson_sperm_donor_624x351_bbc_nocredit.jpg

İngiltere'de sperm bankaları aracılığıyla hamile kalan kadınların sayısı artıyor. Fakat bir çoğu da özel kliniklerdeki tedavi ücretlerinin çok yüksek olmasından şikâyetçi.

Bu da, bazı kadınların ruhsatsız sperm bağışçılarına yönelmesine neden oluyor.

BBC'nin Victoria Derbyshire programına konuşan 41 yaşındaki Simon Watson da 'ruhsatsız sperm bağışçılarından'.

Her hafta en az bir kere spermlerini bağışlayan Watson, "Genelde haftada bir bebek çıkıyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Tahminim şimdiye kadar 800 çocuğum vardır, dört yıl içinde 1000'e çıkarmak isterim."

"İspanya'dan Tayvan'a, birçok ülkede çocuğum var. Dünya rekorunu kırmak isterim. Başkası kırmasın diye mümkün olduğu kadar çok olsun."

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) kriterlerinin çok katı olması nedeniyle, yapay döllenme hakkı çok az sayıda kadına tanınıyor.

Ruhsatlı özel kliniklerde her bir tedavi döngüsünün maliyeti de 500 sterlin ila 1000 sterlin arasında değişiyor. Erkeklerin de 10'dan fazla çocuğa babalık etmelerine izin verilmiyor.

Watson, 'sihirli iksir' olarak tanımladığı hizmetleri karşılığında 50 sterlin alıyor. Müşterilerinin çoğu da Watson'u Facebook'tan buluyor.

Her üç ayda bir test
Müşterileri Watson'a, kalıtımsal bir hastalığı olup olmadığı gibi sorular soruyor ve genellikle bir benzin istasyonunda buluşuyor.

Müşteriler ya bir otel odası tutuyor ya da umumi tuvaletleri kullanıyor.

Her üç ayda bir cinsel yolla bulaşan hastalıklar için test olan ve hastane sonuçlarını internette paylaşan Watson kendi kabını ve şırıngasını kullanıyor. Bağışlarının üçte birinin ilk denemede olumlu sonuçlandığını söylüyor.

150901115333_sperm_donors_624x351_bbc.jpg

Fakat uzmanlar yasal olmayan bu yöntemin kadınların ve korunmasız cinsel ilişkiye girmek isteyen erkeklerin de sağlığını tehlikeye attığını ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara davetiye çıkardığını belirtiyor.

Eşeyli üreme konusunda çalışmalar yapan Ulusal Gamet Bağış Vakfı Genel Müdürü Laura Witjens, bu yöntemin her zaman sorunlu olarak görülmeyebileceğini, fakat işlerin ters gitmesi durumunda da sonuçlarının felaket olabileceğini söylüyor.

Witjens, 'cinsel taciz veya tecavüz sayılabilecek farklı şartlarda yaşanan çok sayıda olumsuzluk' ihtimalinden söz ediyor.

Sperm bağışçısı Watson iki defa evlenmiş, üç çocuğu var, ilk evliliği sona erdikten sonra spermlerini bağışlamaya başlamış.

'18 yaşına kadar kız arkadaşım olmadı'
Neden bu işe başladığını da şöyle anlatıyor:

"Tüm bunları bir daha yaşamak istemediğimi düşündüm. Onun yerine bir sperm bankasına gidip oradan çocuk sahibi olurum, eğer daha sonra gelip beni görürlerse çok güzel olur, gelmezlerse de gelmezler, dedim."

"18 yaşıma kadar hiç kız arkadaşım olmadı. 'Hiçbir zaman evlenip çocuk sahibi olamayacağımı' düşündüm. Bir psikolog belki bu işin ondan kaynaklandığını söyler ama bilmiyorum, hiç psikoloğa gitmedim."

Laura Witjens ise, "Yeryüzünde bir yerlerde en az 500 üvey kardeş var, insanlar ailelerini bulma ihtiyacı duyacak. Bunun bu insanlar için çok rahatsız edici olduğunu biliyoruz. Kadınlar kendi küçük bebeklerini düşünüyor, fakat çocukların büyüyüp birer yetişkin olacaklarını ve kendi Facebook araştırmalarını yapacaklarını unutuyorlar" diyor.

İngiltere'de sperm bağışıyla doğan çocuklar 2005 yılından bu yana, 18 yaşından sonra babalarının kimliğini bilme hakkına sahipler.

Fakat bir bağışçı hiçbir zaman yasal ebeveyn olamıyor ve doğum kaydında adı geçmiyor.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/01/160113_sperm_bagiscisi

Şaka gibi ya. Resmen bin kişinin içinde Allah bilir kaç kişi bilmeden kardeşiyle evlendi ve evlenecek!
Sonra da müslümanlar sapık(!)
He canım he kim sapık kim değil öyle belli ki..
Bu duruma öyle bir karikatür yapardım ki Charlie Hebdo'ya kapak olurdu da neyse!!!

Ben anlamadı? Cinsel ilişki var mı yok mu? Yoksa nasıl hastalık bulaşıyor ve otel odası ne işe yarıyor, varsa şırınga kap ne işe yarıyor?
Adam kadınla buluşuyor, yanında kabı kacağı.. Yani müşteriye sıcak servis :KK45:Sonra müşteri alıyor şeyi, gidip aşılatıyor :KK69:

bu işleri kim icat ettiyse hiç iyi birşey değil.mahşerde vereceksiniz hesabınızı..
çok dindar değilim ama..yanlış olduğu gerçek..bir çocuğun ana ve baba figürlerine ihtiyacı vardır.
Bencilce bebek sahibi olan kadınlarda bu adam kadar sorumsuz bence.

Bir düşünsene..çocuksun ve kimden olduğun hakkında bir fikrin bile yok.
Babanla bir hatıran yok.Yaşadığın küçük güzel şeyler yok.
İnsanı insan yapan değerler gitgide yok oluyor..
Sonumuzu Allah hayır etsin..

Kardeş kardeşe evlenmekte kacınılmaz olabılır bu durumda :KK57: çok korkunc :KK12:
Bir erkek bu durumu bile bile nasıl onay verir :KK17: karısı baska bır adamdan hamile :KK17:
:110::110::110::110:

Her çocuğun hayalinde bir annesi ve babası vardır. Okul öncesi çocukların resimlerine bakarsanız figür hep 3 kişiliktir. Ben kızımın resimlerinde görüyorum. Ev yapıyor. Kendisi, ben ve babasını çiziyor. Eksik düşünemiyor kafasında.
Bunun ırkı, kültürü yok. Tüm çocuklar aynı. O hakkı elinden alıyorlar, sadece kendileri o çocuk duygusunu yaşamak için. Son derece bencilce.

Aman ne büyük marifet bu yüzden o 800 kardeşten

elbet birbiriyle bilmeden sevgili olan evlenen çıkar yani

ne iğrenç bir olaya sebep oluyor adamın keyfi yerinde rekor kırma peşinde

Beyinsiz adam hepsi kardeş yaa onların böyle ,böyle kıyamet yaklaşacakk:KK62::KK62:ne haliniz varsa görün..

800 çocuk belkide birbirleriyle evlenen sevgili olanlar bile vardır.

Ay böyle çocuk yapacak olsam bundan yapmam
Tipine bak
Gider yakışıklı bi şey bulurdum

Back