Erkek İnfertilitesi Sperm analizi Morfoloji %0 Yardım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

turk3458

Seni Bekliyoruz Bebeğim
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
349
0
Diğer bölüme konuyu açmıştım ordaki arkadaşlar buraya açmamı önerdiler. burdaki arkadaşlar daha iyi aydınlatırlar dediler.
Aşağıda yeni yaptırdığımız sperm analizi var. Onların demesine göre Sorun morfolojinin %0 çıkması. Durum nedir acaba. Bilgisi olan arkadaşalr fikrini söyleyebilir mi.
VİSKOZİTE: VİZKÖZ
Hacim: 4,5ml
Sıvılaşma zamanı:40 dk
Lökosit :0*106^/ml
Sperm Kon:23*10^6ml
Nor.Morf.(SC): %0
Baş Ano :%28
Akrozom Ano:%0
Orta Kısım Ano: %2
Kuyruk Kısım Ano : %0
Har+0 : 15*10^6/ml %66
Har+1 : 1*10^6/ml %4
Har+2 : 7*10^6/ml %30
Har+3 : 0*10^6/ml %0
Har+4 : 0*10^6/ml %0
PHSS : %0

Mıx Form :%70
İmmatur Form : %0
Sperm Yıkama Yöntemi :Sperm Grad+Swimm Up
Yıkama Sonrası Kon: 7*10^6/ml
Yıkama Sonrası Har : %100
Toplam Hark. Sperm : 7*10^6/ml
Yıkama Sonrası Hacım : 1 ml

Amorf : %20
Priform : %0
Yuvarlak : %0
Sivri : %0
Büyük baş : %0
Küçük Baş : %0
Çift Baş : %0
Başsız : %8
Akrozomsuz Yuvarlak : %0
Pınhead : %0
Yarık Baş : %0

YORUM : 6 x 10^6/ml YUVARLAK HÜCRE GÖRÜLDÜ

kafam karıştı her yerde başka bir şey yazıyor. problem var mı yada mesala hareketli sperm sayısı kaç milyon sanırım 20 üstünde olmalıydı ama bu testten birşey anlamıyorum

yok mu kimse
özellikle şu morfoloji ile bilgisi olan.
bu nasıl arttırılacak vs.
eşimin haberi yok daha her şey normal çıktı sanıyor. çocuğu da benden çok istiyordu. nasıl söyleyeceğim uff ya.

canım testin banada biraz karışık geldi fakat anladığım kadarıyla evet morfoloji sıfır yani hiç düzgün sperm yok yapısal olarak bozuklar, ikinciside ileri hareket oranlarıda sıfır ki buda ciddi bir sorun ..
eşine kırmadan biraz açıkla ve zaman kaybetmeden doktora gidin canım , geçmiş olsun

teşekkür ederim ilgin için. of ya nasıl söyleyeceğim bu kadar kötü olduğunu. benden çok o çocuk istiyordu hatta ben istemiyordum o sıkıştırıyordu doktora gidelim sorun neymiş öğrenelim vs diye. şimdi yıkılacak ya. yok gider tedavisini yaptırır da çok hayal kırıklığına uğrayacak endini suçlayacak.
sorunun tam ne olduğunu anlaybilsem açıklaması daha kolay oalcak. Hele giderilebileceğine yönelik birşeyler bulabilsem şu tedaviyi olursak sorun giderilecek diye teselli ederim ama yok, birşey bulamadım. tam ne olduğunu dahi anlayamadım.

bunun çeşitli sebepleri olur genelde spermlerin bozuk çıkmasının sebebi varikosel diye bir illet ancak buda sadece doktor muayenesinde anlaşılıyor ama eşine anlatabilmek için konuya burdan girebilirsin. eğer sorunu buysa çok basit bir ameliyatla sorun gideriliyor zaten korkulacak bişey yok benim eşimde oldu bu ameliyatı benzer şekilde bizdede sperm bozukluu var canım, ha bunun dışında hormonlarla ilgili birşeyde olabilir onun içinde yapılacak kan testleriyle falan durum belirlenir yani birçok sebebin çaresi var artık yeterki teşhis yapılsın ..
üzme kendini hepimiz aynı yollardan geçiyoruz yalnız değilsiniz sadece biraz sabır canım

teşekkür ederim ilgin için. of ya nasıl söyleyeceğim bu kadar kötü olduğunu. benden çok o çocuk istiyordu hatta ben istemiyordum o sıkıştırıyordu doktora gidelim sorun neymiş öğrenelim vs diye. şimdi yıkılacak ya. yok gider tedavisini yaptırır da çok hayal kırıklığına uğrayacak endini suçlayacak.
sorunun tam ne olduğunu anlaybilsem açıklaması daha kolay oalcak. Hele giderilebileceğine yönelik birşeyler bulabilsem şu tedaviyi olursak sorun giderilecek diye teselli ederim ama yok, birşey bulamadım. tam ne olduğunu dahi anlayamadım.

canım üzülme sizde hareketlilik ve morfolojide sorun var.varikoselden olabilir.
2 milyondan 76 milyona olan yolculugumuz topigini oku çok faydalanıcaksın.
ayrıca vakit kaybetmeden vitaminlere başlamalısınız
sen rahim filmi çektirdinmi peki.

rahim filmi için zeynep kamile gittik. adetin 1. günü ara gün verelim dediler. Onu bekliyorum. Ancak gecikti. geçen ay kadın doğumda parça almış ve bakmışlardı buna bağlı oalrak adetim bir hafta falan erken olmuştu, ona göre 19 unda başlamalıydı gerçi benim adet her ay 2-3 gün geriye gelerek başlıyordu. Ama henüz bir belirti falan yok. Anlamadım doğrusu.
ilaç falan almamızı istediler aldık hazır ettik gün alacağız. Ama kafam karıştı sorun eşimin spermlerinde gibi görünüyor öyle ise benim filme gitmeme gerek var mı ki.

Eşimede anlattım tepki vereceğini düşündüm ama tepki vermedi. Gayet olgunlukla karşıladı gitti hemen randevu aldı pazartesiye madem öyle tedavi olalım dedi.
Kendisi de variskselden şüpheleniyor sol yumurtada ağrım falan oluyor dedi. ciddiye almıyordum ondanmış dedi. bakalım ne oalcak.

yardımlarınız için teşekkür ederim

canım benim eşim varikosel ameliyatı oldu dahada geriledi değerler gün geçtikçe düşmeye başladı hareketlilik oranı. en son %0 çıkınca doktorumuz tüp bebek yapalım dedi ilki tutunamadı şimdi 2.yi deneyeceğiz. bence vakit kaybetmeden doktorunuza danışın bir an önce tedaviye başlayın biz çok zaman kaybettik.

teşekkür ederim yrdımlarınız için. evet test öyle ama bilmiyorum
geçen ay 19 uda adetim başladı. parça alınmıştı bir hafta önce oldu ama bu ay hala adet olmadım. bugün 24 ü belirti falan da yok. acaba diyorum hamilemiyim. ama test orda. olabilirmi ki.

eşim yarın 2. bir test yaptıracak. tedaviye onun sonucuna göre başlanacak. doktorda varikosel den şüpheleniyor, ama ikinci testi görmek istedi birşey söylemek için.
sabahları 1 adet kuru incir yediriyorum, bir kaçıkta sabah keçi boynuzu pekmezi içiyor pazar gününden beri bakalım ne çıkacak.
Ama kafam karıştı acaba hamile olabilirmiyim, devamlı yemek yeme hissi var çok uyuyorum (gerçi her zaman çok uyurdum ama) bu aralar daha fazla uyuyorum.
test alsam sonuç çıkar mı acaba

canim maalesef benim esimdede ayni sorun var :KK43: morfoloji %0 bununla beraber ileri dogru hareketlilikde 0. ben 3 sefer tup denedim olmadi.. insallah 4ncude olur.. morfoloji icin maalesef birsey yapilamiyor diye biliyorum ben..

daha önce bu konuyu açmıştım sağolsun bilen arkadaşalr yardımcı oldular. aşağıda 2 test var ilk yaptırdığımız ikinci yaptırdığımızda yanında koyu yazan. biz 2 ay falan bitkisel kürler kullandık başka bir merkezde yeni bir test yaptırdık o da en sonda. ama bilgim olmadığı için anlayamıyorum. ilkinde sayı kaçmış kaç olmuş hareketlilik kaçmış kaç olmuş. Tek anlayabildiğim 0 olan morfoloji sonuncu da %1 olmuş. bilgisi olan arkadaşalr yardımcı olabilir mi

VİSKOZİTE: VİZKÖZ VİZKÖZ
Hacim: 4,5ml 4,0 ml
Sıvılaşma zamanı:40 dk 60 dk
Lökosit :0*10^6/ml 0*10^6/ml
Sperm Kon:23*10^6ml 23*10^6ml
Nor.Morf.(SC): %0 %0
Baş Ano :%28 %30
Akrozom Ano:%0 %0
Orta Kısım Ano: %2 %0
Kuyruk Kısım Ano : %0 %0
Har+0 : 15*10^6/ml %66 36*10^6/ml %51
Har+1 : 1*10^6/ml %4 2*10^6/ml %3
Har+2 : 7*10^6/ml %30 32*10^6/ml %46
Har+3 : 0*10^6/ml %0 0*10^6/ml %0
Har+4 : 0*10^6/ml %0 0*10^6/ml %0
PHSS : %0 %0

Mıx Form :%70 %69
İmmatur Form : %0 %1
Sperm Yıkama Yöntemi :Sperm Grad+Swimm Up Sperm Grad+Swimm Up
Yıkama Sonrası Kon: 7*10^6/ml 23*10^6/ml
Yıkama Sonrası Har : %100 %100
Toplam Hark. Sperm : 7*10^6/ml 23*10^6/ml
Yıkama Sonrası Hacım : 1 ml 1 ml
Yıkama Sonrası MORF(SC)m : % %

Amorf : %20 %22
Priform : %0 %0
Yuvarlak : %0 %0
Sivri : %0 %1
Büyük baş : %0 %0
Küçük Baş : %0 %0
Çift Baş : %0 %0
Başsız : %8 %6
Akrozomsuz Yuvarlak : %0 %0
Pınhead : %0 %1
Yarık Baş : %0 %0

YORUM : 6 x 10^6/ml YUVARLAK HÜCRE GÖRÜLDÜ
YORUM : 3 x 10^6/ml YUVARLAK HÜCRE GÖRÜLDÜ

BU DA YENİ YAPTIRDIĞIMIZ TEST
sonrasında 2 ay kadar falan kürler uyguladık onun sonuçları da aşağıda morfoloji %1 e çıkmış ama sayı sanki düşmüş anlamıyorum ben anlayan bir arkadaş bilgi verebilir mi ve durumumuz çok mu kötü ne dersiniz

Hazırlık öncesi
Sayı : 23 milyon /ml
Hareketlilik (%) : %21
Progresif Hareketli Sperm Sayısı : 2,5 Milyon/ml
Progresif Hareketlilik (%): %50
Sperm Dışı Hücre : 800 bin/ml

MORFOLOJİ (Kruger) : %1

Hazırlama Tekniği : Yoğunluk Gradyan

Hazırlık Sonrası
Hacim (ml) : 0,4 ml
Sayı : 10 milyon/ml
Hareketlilik (%) : %70
Progresif Hareketli Sperm Sayısı : 6 Milyon/ml
Progresif Hareketlilik (%): %85

DÜŞÜNCELER:
Mikroskobik inceleme sonucu örneğin astenoteratozoospermik olduğu gözlenmiştir. (yani sayı var ama yapı ve hareketlilikte problem mi var diyor)
hazırlık öncesi hazırlık sonrası yıkamayı kastediyorlar sanırım. birazda olsa iyileşme var umarım. bunu tüp bebek merkezide olan özel bir yerde yaptırdık. doğrudur herhalde.

bir an önce tüp bebek tedavisine geçin cnm. tabi doktorunuzda bunu önerecektir size hayırlısıyla inşallah bebişniz olur. çok sabır isteyen stresli bir tedavi tüp bebk bunu unutmayın

yok mu kimse
Bu nasıl arttırılacak vs.
Eşimin haberi yok daha her şey normal çıktı sanıyor. çocuğu da benden çok istiyordu. Nasıl söyleyeceğim uff ya.

canım canını sıkmak istemem ama fazlada hayalperest olmamak lazım bizim morfolojıde 0 çıktı 6 aydır yapmadığımız kullanmadığımız ilaç kalmadı kesinlikle yükselmiyor biz şuanda tüp bebek tedavisne başladık hocamız erkek infertilitesinde sebebi bilmiyoruzki ilaça başlayalım dedi ve bizim hiç bir şekilde oranlarımız yukselmedi ama umudunu kaybetme umut bizim tek dayanağımız allah isteyen herkese meleklerinden göndersin....

arkadaşlar kan sonucu şimdi çıktı ve ben anlamıyom yarına kadarda bekleyemiyom anlayan varsa sonu yazsam bana cvplaya bilir mi zahmet olmassa

arkadaslar esimin:
sperm konsantrasyonu :94,6
hareketlilik:34,6
ileri hareketlilik:8;6
morfoloji %normal form:25 bu ne demek acıklarsanız çok sevinirim diğer değerleri normal ve hatta üstü

arkadaşlar sperm morfoloji ne kulandıysak olmadı tüp bebek çare dediler çok pahalı ve son çare düzgün sperm yok herşeyin şifası var biz konyada bir baharaççı var ondan fayda gördük doktor bile şaşırdı adı sina baharatci deneyin derim

baharatın adını tam olarak yazarmısın anlamadım hangi baharatları kullandınız

arkadaşlar bizmde haraket 0 ileri 197 ölü morfoloji 0 hız 1 haretlerin hepsi 0 dı tüp bebek şans çok azdı morfoloji 0 oldugundan ama konyada arkadaş mevlana hastanesinin ordaa baharatçı tavsiye etti 4 aylık kızım var şükür herşeyin şifası var 05364297315 nosu recep adı

çakşır otu deneyin keçi boynuzu kürü

yok mu kimse
bu nasıl arttırılacak vs.
eşimin haberi yok daha her şey normal çıktı sanıyor. çocuğu da benden çok istiyordu. nasıl söyleyeceğim uff ya.

biz de morfoloji sorunu var canım anladığım kadarıyla siz bu sorunu aşmışsınız ve bebeğin olacak bana yardımcı ol ne olur tüp bebek yaptıracağızda nerede yaptırdınız tüp bebeği eşin ilaç kullandımı? :26:

X