Anket Sözlünüz,nişanlınız yada eşinizin maaşı ne kadar? Geçinebiliyor musunuz?

E$inizin maa$i ne kadar? Ev gecindirmek icin gelirin ne kadar yüksek olmasi lazim?

• 600 TL ve alti

OY: 0 0,0%
  • 600 TL üzeri - 800 TL

OY: 1 1,1%
  • 800 TL üzeri - 1000 TL

OY: 7 7,7%
  • 1000 TL üzeri - 1200 TL

OY: 13 14,3%
  • 1200 TL üzeri - 1400 TL

OY: 8 8,8%
  • 1400 TL üzeri - 1600 TL

OY: 6 6,6%
  • 1600 TL ve üzeri

OY: 56 61,5%

• Ankete Katılan
    91

MyNaYiNo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
2.682
19
66
- Yurtdışı
Hanimlar biliyorum bu soru cok özele kaciyor.

Bu yüzdendir ki tam miktarini sormuyorum.

Hanimlar sadece ne kadar civari oldugunu ve geciminizi nasil etkiledigini merak ediyorum.

Isterseniz esinizin mesleginide yazabilirsiniz. Nasil isterseniz.

Türkiye de hic yasamadigim icin orada 'normal' (lükse kacmadan) bir hayat sürdürebilmek icin bir maa$in ne kadar olmasi gerekir bilmiyorum.

Türkiyede bir ev gecindirebilmek icin bir erkegin maa$i ne kadar olmasi gerekir sizce?

Tek oy kullanma hakkiniz var. Acik anket degildir. Bilginize hanimlar :)

Cevaplariniz icin simdiden tesekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım öncelikle biz KKTC'de yaşıyoruz. eşim matbaacı ve burda aylık 2000 tl. kadar kazanıyor ama buranın asgari ücreti 1300 tl. Türkiye'deyken eşim haftalık 350 tl. alıyordu. yani aylık ortalama 1500 tl'ye geliyordu. Türkiye'de hangi şehirde yaşayacağına göre durum değişiyor aslında. tabii bir de evin kira mı yoksa kendinin mi olacak bu önemli. çünkü kiralar her yerde değişir. o yüzden hani şu kadar parayla geçinebilirsin dersem yalan olur.

eşim 2000 alıyor yılda 4 kere tam ikramiye alıyor, bende çalışıyorum 1800 ya da 1500 arasıda benım maaşım oluyor.

ev kendimizin yasadığımız yer küçük yetiyor allaha şükür.

allah olmayanlarada nasip etsin işi ve güzel maaşı

Cevabiniz icin cok tesekkür ederim. Öncelikle Allah bereket versin insaAllah. Gelin gidecegim yer Kocaeli olacak. Ama evimiz kirami kendimizemi ait olacak onu henüz bilmiyorum. InsaAllah Rabbim bizede hayirli bir gecim yapmayi nasip eder.

MasAllah Allah bereket versin. Esinizin meslegi baya iyi bir meslek olsa gerek degilmi? Amiin Allah herkese yeteri kadar gelir nasip etsin insaAllah.

canım anket cevaplarını değiştirebiliyosan değiştir bence
çünkü 1600 ün üzerinde 2000 de var 2500 de var
küçük rakamlar için daha az seçenek sunsan iyi olur
bu arada benim nişanlımın maaşı iyi ama kirada oturacağımz için ancak geçinebilirz sanırm:44:

ne kadar gelirse o kadar da gidiyor be canım
kısaca gelire göre gider yanii
şey birde diyecektim ki ankette ki rakamlar biraz düşük gibi yükseltsen ?

Son düzenleme:
Hanimlar ben sadece yazdigim mesaji düzenleyebiliyormusum anketi degil. Ama bir sorumluya hemen iletecegim ve degistirmelerini rica edecegim.

ocwmays canim bizde ilk bir iki sene boyunca kirada oturacagiz sonra kendimize ait bir ev almayi düsünüyoruz. Kirada oldugumuz süre bende calisir katkida bulunurum. Ama anne olmayida cok gece birakmak istemiyorum Allahin izniyle O yüzden daha sonrasi icin düsünüyorum nasil olur diye, birde dedigim gibi türkiyede hic yasamayinca insan biraz daha tedirgin oluyor.

cnm.bir yerde ne kadar geliyorsa o kadar gidiyor...yaşadığın semt,ev kirası,araba,sigara,yıllık ödenecek vergiler(arsa,araba gibi),ev dışında gezme-yeme-içme,sosyal hayat yani bunların oluruna göre, kişiye göre değişiyor...yaşadığın semtte kira 500 gibiyse ve araba,sigara,vergi falan yoksa dışarıda da aşırı gezmeyi sevmiyorsanız bile buna rağmen 1.600 tl olmalı ki bu şekilde de ne uzarsınız ne de kısalırsınız...zaten 1.600'ün altında geliri olanların Allah yardımcısı olsun kıtı kıtına yeter hele bide çocuk varsa yetmez belki de...eee nede olsa açlık sınırının 900 tl.olduğu ve yoksulluk sınırının 2.300 tl. olduğu bir ülkede yaşıyoruz!yani bu demekki bizler vatandaş olarak çoğumuz aç ya da yoksuluz!!!Allah hepimizin yardımcısı olsun geçim çok zor maalesef...:26:

Türkiyede aclik siniri 900TL mi? Peki asgari ücret ne kadar? Simdi ne yalan söyleyim biraz korkmaya basladim :) InsaAllah Rabbim bize hakk ettigimiz rizkimizi nasip eder ve insaAllah gecim sIkintisi cekmeyiz. Lüks bir hayat istemiyorum zaten. Ama her gün bir daha ki aya yetecek paramiz olacak mi yiyecek ekmegimiz olacak mi vs diye düsünmek eminim ki coook zordur. Allah olmayanlarda nasip etsin insaAllah.

Anket sIklari degisilmesi icin basvuruda bulundum ama degistirmemisler kusura bakmayin

Son düzenleyen: Moderatör:

evet canım benim açlık sınırı 900 lira, asgari ücret 630 lira düşün artıksenin düşündüğün kötü şartlar için bile türkiye aşağısındaa kalıyor

1600 diyen ne çok herkesin durumu iyi sanırım eşim 900 alıyor valla zor geçiniyoruz evde kira...yinede şükürler olsun bunu bulamayanlarda var...:97:​

büyük şehirde oturmazsanız ve lüks bi yaşam hayalin yoksa çok da zor değil canım gözünü korkutma
evlenip de mi geliceksn? şuan nerdesin?

büyük şehirde oturmazsanız ve lüks bi yaşam hayalin yoksa çok da zor değil canım gözünü korkutma
evlenip de mi geliceksn? şuan nerdesin?

evet canim dügünüm türkiyede olacak ve orada kalacagim.. bu yasima kadar da hic ayri yasamadim ailemle yasiyordum dolayisilya kazandigim üc bes kurus parada bana yetiyordu.. zaman zaman zor günlerimde oldu yokluguda bilirim ama bunu kendine ait bir aile yasantisi ile kiyaslastiramam eminim.. almanyada yasiyorum ben..

evlendikten sonrada bir kac ay sadece tek gelir olacak cünkü direk bir ise giremeyecegim kesinlikle.. yada cocukta olduktan sonra Allah nasip ederse nasil olur onu düsünüyorum.. hayirlisi insaAllah dedigin gibi cok zor olmaz :)

hmm anladım hayırlısı oldun
müstakbel eşin ne iş yapıyoki canım? yani şuan çalışmıyor mu? türkiyede işsizlik var, asgari ücret düşük evet ama 1600ün üstünde maaş alan birsürü insanda var
ayrıca yabancı dilin oldugu için kolay iş bulursun, içini ferah tut

Son düzenleme:

evet calisiyor canim bi fabrikada calisiyor..

insaAllah bulurum bakalim gebzede ki is imkanlari nasil bilmiyorum ama :)

gebzeye gelin gelicem de..

evet calisiyor canim bi fabrikada calisiyor..

insaAllah bulurum bakalim gebzede ki is imkanlari nasil bilmiyorum ama :)

gebzeye gelin gelicem de..

merak etme canım, o da böyle bi işe giriştiyse hesabını kitabını yapmıştır bi düşündüğü vardır elbet
gebzede fabrika falan çok mutlaka allah verir rızkınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…