How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Sözlümün aile yapısı farklı

Nurr_29

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
20
1
1
24
Merhaba. Uzun zamandır sıkıntı yaşadığım bir konu var ve fikir almam gerekiyor. Sözlümle tanışmamız aracı bir aile vesilesiyle tanıştık. Görücü gibi bir durum yok numaralarımız verildi birbirimize ve tanıştık. Anlaştık ve enerjimiz çok uydu birbirine. Ailelerle tanışmaya sıra geldi. Benim ailem böyle şeylere çok önem verir en güzel şekilde ağırlamak ister samimi olmak ister ve uğraşır. O yüzden onu güzel şekilde ağırladık.daha sonra ben tanıştım. Ama bizimki gibi bir ağırlık göremedim. Tabiki hazırlık yapılmıştı ama rahatlardı.Zaten sözlendikten sonra daha iyi anladım. Onlara gittiğimizde özel olarak ağırlanmadım hep kendilerinden gördüler beni evden biriymiş gibi bu bi yandan güzel birşey ama biryandan sanki kötü birşey olmaya başladı. Özel dediğim özenmekten bahsediyorum. Ve bu aileler arası da olmaya başladı. Söz dönemi aileler daha iyi tanır birbirlerini ama iki tarafta sanki dünür olmayacakmış gibi. Aile yapılarımız çok farklı biz daha sohbet muhabbet olsun gidip gelelim uğraşalım kafasındayız ama o taraf öyle değil. Biz misafir ağırlamak için olsun farklı konularda olsun özen gösteririz. Ama onlar sanki yapmak için yapıyor gibiler bu durum beni çok rahatsız ediyor.istemede çikolatayı isteme gününü vs hep kendimiz düşündük ailesi bu konuda bir sorumluluk bir düşünce belirtisi göstermedi.kendi çikolatamı gidip seçtimSözlüm bana demişti ailesiyle ilk tanıştığımda ne görüyorsan o bak ne artı ne eksi diye. Ben kabul ediyorum sözlümü çok sevdiğim için ama açıkçası ilerde nelerle karlılaşırım pek bilmiyorum. Annem babam bu işten huzursuz olmaya başladılar ve sanki ayrılmamı bekliyorlar. Hep olumsuz konuşmalar duyuyorum. Annem sürekli benim içim ısınmadı diyip duruyorÜzerimde bir baskı hissediyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Yani herkes sürekli görüşmek misafir diye ölmek zorunda değil. Belki karşı tarafta bu durumdan şikayetçi. Evlenince de sürekli gitmezsin.

Mesafe koydugunda sorun olmuyor aileler isinmadiysa gorusmesinler

İnsanlar sizi özel olarak ağırlıyormuş yine de yaranamıyormuş. Siz istiyorsunuz ki kainatın ilk izdivacı gibi davranılsın ama adamlar bunun gayet normal bir ilişki olduğunun idrakinde olduğu için abartmıyorlar demek ki. İsteme çikolatasını sizin seçmeniz neden sorun anlamadım mesela. Ben de isteme çikolatamı kendim seçmiştim, eşim bana danışmıştı her şeyi beğenmediğim için. Elle tutulur bir kusur da yazmamışsınız, ben bir sıkıntı göremedim.

Yani herkes sürekli görüşmek misafir diye ölmek zorunda değil. Belki karşı tarafta bu durumdan şikayetçi. Evlenince de sürekli gitmezsin.
Sadece misafirlik değil söz konusu olan. Özenmek. Ben şöyle düşünüyorum.ailesinde sahiplenme aile olma birlik olma gibi bir hissiyat yok.Bunun yanında maddi durum da var tabi. Ailem bu sebepten dolayı sorunu daha çok buluyor. O yüzden huzursuzlar bunu anlayabiliyorum. Bizim aile cömerttir keyif yapmayı sever parayı tutma gibi bir dururmumuz yok Ama sözlümün annesi gerçekten çok pinti bir kadın. Her durumda nerde para harcamasam diye davrandığını görebiliyorum. Bunu sözlümle konuşmuştuk zor zamanlar geçirdiğimleri için annem tutunlu olmasaydı biz buraya kadar gelemezdik diyor. Çünkü babası çalışmayı bırakmış. Kadın da herşeyi tutmuş ama hastalık haline gelmiş. Hiç dışarı çıkma keyif yapma gibi bir anlayışları yok. Para harcanmasın diye

Cocukla aranda sorun yoksa, ailesinin bir terbiyesizligi yoksa bana cok buyuk bir sorun gibi gelmedi..

İnsanlar sizi özel olarak ağırlıyormuş yine de yaranamıyormuş. Siz istiyorsunuz ki kainatın ilk izdivacı gibi davranılsın ama adamlar bunun gayet normal bir ilişki olduğunun idrakinde olduğu için abartmıyorlar demek ki. İsteme çikolatasını sizin seçmeniz neden sorun anlamadım mesela. Ben de isteme çikolatamı kendim seçmiştim, eşim bana danışmıştı her şeyi beğenmediğim için. Elle tutulur bir kusur da yazmamışsınız, ben bir sıkıntı göremedim.
Özel olarak ağırlama sadece tanışma günüydü

Misafir agirlamayi sevmemek cok onemli degil ama iki aile kulturel olarak farklilarsa o is yurumez, tartmaniz gereken nokta bu. Kulturel uyum var ise dert etmeyin, annenizde dunurle misafircilik oynamayiversin.

Özel olarak ağırlama sadece tanışma günüydğ
Cocukla aranda sorun yoksa, ailesinin bir terbiyesizligi yoksa bana cok buyuk bir sorun gibi gelmedi..
ben de böyle düşünüyorum ve kabul ediyorum . Ama ailem baskı yapıyor ve ayrılmam için bakıyorlar. Bu sorunu sözlğme açmalımıyım ne yapmalıyım bilmiyorum

Sadece misafirlik değil söz konusu olan. Özenmek. Ben şöyle düşünüyorum.ailesinde sahiplenme aile olma birlik olma gibi bir hissiyat yok.Bunun yanında maddi durum da var tabi. Ailem bu sebepten dolayı sorunu daha çok buluyor. O yüzden huzursuzlar bunu anlayabiliyorum. Bizim aile cömerttir keyif yapmayı sever parayı tutma gibi bir dururmumuz yok Ama sözlümün annesi gerçekten çok pinti bir kadın. Her durumda nerde para harcamasam diye davrandığını görebiliyorum. Bunu sözlümle konuşmuştuk zor zamanlar geçirdiğimleri için annem tutunlu olmasaydı biz buraya kadar gelemezdik diyor. Çünkü babası çalışmayı bırakmış. Kadın da herşeyi tutmuş ama hastalık haline gelmiş. Hiç dışarı çıkma keyif yapma gibi bir anlayışları yok. Para harcanmasın diye
Sözlün cimri mi? Yani bu duruma takıyorsan evet ilerde gözüne her şey batar. Hele ki düğün nişan full özen ve masraf. Benim kvde öyle biz yoldan gelirdik yemek yapmazdı. Düğünde çeyrek taktı. Ama anne babası ayrı ve babası daha ılımlı olduğu için sorun olmadı. Ve inan uzak olmaları daha iyi. Evlenince anlarsın. Çok yakınlık iyi değil. Beklentini minimum tutman daha iyi.

Misafir agirlamayi sevmemek cok onemli degil ama iki aile kulturel olarak farklilarsa o is yurumez, tartmaniz gereken nokta bu. Kulturel uyum var ise dert etmeyin, annenizde dunurle misafircilik oynamayiversin.
Kültürel olarak ayrıldığımız nokta maddiyattan kaynaklanıyor. Ailem bana destek çıkar ama sözlüme ailesinin destek çıkmayacağının farkındalar

Belki sizin aileniz çok mıç mıçdır.
Sürekli gelinsin,gidilsin,sohbet muhabbet isteyen insanlardan hazmetmem ben de. Adamlar yapmış işte hazırlık.
Sizin aileniz de çok müdahil gibi geldi sizin düşüncelerinize bile.
Onlar yanlıştır belki ama sizin aileniz de çok doğru gelmedi bana.
Bir şey siz öyle yetiştiniz diye doğru olmuyor

Şükredin yine gidilip geliniyormuş çoğu kaynana kayınbaba gelinin anne babasını nişanda düğünde görüyor başka görmüyor ..

Ama şunu sorun et bence annesının pintiliğini sana iyi bişey gibi lans ettiren adamla evliliği bidaha bi düşün

Özel olarak ağırlama sadece tanışma günüydü
Sizin beklentiniz ne tam olarak? Mesela ailesinin dışarıda para harcamayı sevmemesi sizin için neden sorun? Eşimin ailesi de öyle biraz ama beni hiç ilgilendirmiyor bu durum.

Özensizlikten kasıt ne? Ortam yeterince temiz mi değil, ikramlarda mı kusur var?
Ha yok sadece ikramlar az çeşitte ya da gösterişli değil diye böyle düşünüyorsanız bence aldanıyorsunuz. Benim komşumun kız kardeşi büyük büyük kutlamalarla, 100 çeşit ikramlıkların sunulduğu dünürlük gezmelerin yapıldığı bir süreçle evlendi. Senesi dolmadan da boşandı. Çok gösteriş, bol protokol her zaman iyi değildir. Zamanla yorar insanı.

Bunu ayrılma sebebi görüyorsanız şimdiden ayrılın.
Onlar biraz özensiz, siz fazla beklentili.
Huzursuzluklar sizden yana çıkacak muhtemelen.
Sözlümle açık iletişimimiz var. Bu sebeple ayrılmıyorum aksine çözmek istiyorum ve onunla öı kendim mi nasıl çözüceğimi bilmiyorum

seçtimSözlüm bana demişti ailesiyle ilk tanıştığımda ne görüyorsan o bak ne artı ne eksi diye. Ben kabul ediyorum sözlümü çok sevdiğim için ama
Bunun aması yok, adam size çok açık olmuş. Kabul etmiyorum diyecektiniz. Herkes sizin gibi ya da aileniz gibi olmak zorunda değil.

Merhaba. Uzun zamandır sıkıntı yaşadığım bir konu var ve fikir almam gerekiyor. Sözlümle tanışmamız aracı bir aile vesilesiyle tanıştık. Görücü gibi bir durum yok numaralarımız verildi birbirimize ve tanıştık. Anlaştık ve enerjimiz çok uydu birbirine. Ailelerle tanışmaya sıra geldi. Benim ailem böyle şeylere çok önem verir en güzel şekilde ağırlamak ister samimi olmak ister ve uğraşır. O yüzden onu güzel şekilde ağırladık.daha sonra ben tanıştım. Ama bizimki gibi bir ağırlık göremedim. Tabiki hazırlık yapılmıştı ama rahatlardı.Zaten sözlendikten sonra daha iyi anladım. Onlara gittiğimizde özel olarak ağırlanmadım hep kendilerinden gördüler beni evden biriymiş gibi bu bi yandan güzel birşey ama biryandan sanki kötü birşey olmaya başladı. Özel dediğim özenmekten bahsediyorum. Ve bu aileler arası da olmaya başladı. Söz dönemi aileler daha iyi tanır birbirlerini ama iki tarafta sanki dünür olmayacakmış gibi. Aile yapılarımız çok farklı biz daha sohbet muhabbet olsun gidip gelelim uğraşalım kafasındayız ama o taraf öyle değil. Biz misafir ağırlamak için olsun farklı konularda olsun özen gösteririz. Ama onlar sanki yapmak için yapıyor gibiler bu durum beni çok rahatsız ediyor.istemede çikolatayı isteme gününü vs hep kendimiz düşündük ailesi bu konuda bir sorumluluk bir düşünce belirtisi göstermedi.kendi çikolatamı gidip seçtimSözlüm bana demişti ailesiyle ilk tanıştığımda ne görüyorsan o bak ne artı ne eksi diye. Ben kabul ediyorum sözlümü çok sevdiğim için ama açıkçası ilerde nelerle karlılaşırım pek bilmiyorum. Annem babam bu işten huzursuz olmaya başladılar ve sanki ayrılmamı bekliyorlar. Hep olumsuz konuşmalar duyuyorum. Annem sürekli benim içim ısınmadı diyip duruyorÜzerimde bir baskı hissediyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Herkesin ailesi birebir aynı görgü çerçevesinde yaşamak zorunda değil ki. Hayata bakışları buysa kişisel algılamanıza gerek yok. Size tüm bunların yanında değer veriyolarsa, hayattaki seçimlerinize karışmamaya özen gösteriyolarsa bence bu çok kıymetli mesela. Hatta tüm bunlarda aşırı titizlenip sonra biz onu kusursuz yaptık, bizim adetlerimize göre öyle, biz böyle yapılmasını tercih ederiz, hep öyle yaptık gibi dayatmalardansa bu rahatlığı ileride daha çok seveceğinize eminim. Çok kuralcılık çok gelenekselcilik de iyi bi yere gitmiyo çoğu zaman.
Tüm bunlara ek olarak karşılıklı özen göstermek bi nebze öğrenilebilir bişey. Bazı insanlar sadece bunu bilmiyo. Ya sen şu peyniri seversin diye aldım gibi ufak şeylerden bile kıymet verildiği anlaşılır. Olmadı siz böyle bi özen göstererek adım atar, karşılık göremezseniz bi daha tekrarlamazsınız.
Ama başka başka göze çarpan içe sinmeyen bişey varsa yine gözü açık davranmak lazım tabi.

Back