Sözleşmeli personel kadroya nasıl geçer?

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
35.156
Merhaba sevgili kadınlar,
Çok sevdiğim bir arkadaşımın sorusunu sizlere soracağım. Kendisi sözleşmeli personel olarak işe başlayacak ama çevresindekiler işten çıkarılabilirsin sözleşmeli olarak gir sonra kadroya geç demişler bu kadroya geçiş nasıl oluyor? Bilginiz var mı? Sözleşmeli personel kolayca işten çıkarılabilir mi? Lisans düzeyinde eğitimi var yazılım mühendisliği okudu. Teşekkür ederim.

hayazhakis hayazhakis yeni bi yasa çıkmış galiba 3 sene sözleşmeli çalıştıktan sonra kadroya geçebilir deniliyor sizin bilginiz var mı?

Daha yeni cikti ama bu kanuna göre sanırım artık önce bir kaç yıl sözleşmeli sonra kadrolu. Hangi kanuna göre sözleşme? Metni incelemek gerekir herkesi kapsarmi yoksa o tarihte görevde olmak yeterli mi diye
Bu arada işten çıkmaz ama sözleşme yenilemezler bir hakkı da olmaz risk hep var

Kadro için 3 sene bilfiil çalışması lazım. Tayin hakkı içinse 3 sene sonunda 1 yıl daha aynı kurumda çalışmak zorunda.
Kasım 2022’de ile başlayanlar dahil (tam gününü hatırlamıyorum) hemen kadroya alındı. sonrasında işe başlayan personel kadro için 3 sene çalışmak zorunda

Kadro için 3 sene bilfiil çalışması lazım. Tayin hakkı içinse 3 sene sonunda 1 yıl daha aynı kurumda çalışmak zorunda.
Kasım 2022’de ile başlayanlar dahil (tam gününü hatırlamıyorum) hemen kadroya alındı. sonrasında işe başlayan personel kadro için 3 sene çalışmak zorunda
Tüm kurumlarda bu şekilde değil diye biliyorum ben ama yasa değişti mi bilmiyorum

Benim de bir tanidigimi aramislar bi bakanliktan inanir misiniz kiz kpss den 57 aldi sadece ozel kalem muduru aramis torpille ise sokacaklar adalet mi bu 😔 biz de ozellerde surunelim. Senelerdir kpss calisiyorum bumi atanamadim.

Sözleşmeli personeli kadroya meclis yani yasalar gecirir. Bu da toplu kadroya geçişle olur. Eşim yıllardır sözleşmeli olarak görev yapıyordu. Ancak geçen sene kadroya gecebildi. Sözleşmelisiniz diye sizi istedikleri gibi işten çıkaramazlar. Dezavantajı çakılı memur olursunuz. Kadroya geçene kadar derece kademe ilerlemesi olmaz vs. Ve hangi bakanlıkta görev yaptığınıza bağlı olarak kadroya geçiş yönetmeliği değişir.

Benim de bir tanidigimi aramislar bi bakanliktan inanir misiniz kiz kpss den 57 aldi sadece ozel kalem muduru aramis torpille ise sokacaklar adalet mi bu 😔 biz de ozellerde surunelim. Senelerdir kpss calisiyorum bumi atanamadim.
Kul hakkı
Benim oğlumda okudu, atandı
Ama abimin oğlu 2 yıllık okulu zar zor bitirdi, torpille pat işe girdi
Çevremde tam 6 kişi sınavsız bu şekilde başladı
Kim olursa olsun adil değil
Rabbim sizinde hayırlı bir şekilde atanmanızı nasip etsin

Kul hakkı
Benim oğlumda okudu, atandı
Ama abimin oğlu 2 yıllık okulu zar zor bitirdi, torpille pat işe girdi
Çevremde tam 6 kişi sınavsız bu şekilde başladı
Kim olursa olsun adil değil
Rabbim sizinde hayırlı bir şekilde atanmanızı nasip etsin
Boyle devlete atamalar cidden oluyor mu ya inanamiyorum gercekten nasil ataniyorlar

X