arkadaslar 4 yıldır berreber oldugum erkek arkadasımı artık ailede herkes biliyor baba harıc eniştelerle bile tanıstı. ben de onun ailesi ile tanışmıstım. KPss sınavından sonra söz yaparız dedık sonra nısan. Ben Konyadayım onlar Aydında. ve oruc gelmeden nasıl yetısecek bunlar.
nişan yapılmasa cok mu hafife kacarım. bu işleri bilmiyorum. Sizce en mantıklısı ne. Daha kıyafet falan hicbir seye bakma fırsatı bulamadım. cunku artık kpss ile atanmak ıstıyruz.
Şimdiden hayırlı olsun ben de Aydınlıyım ve bu konulara özen gösterir bizim büyüklerimiz hem kendin açından hem de onların açısından acele etme her şeyin tadını çıkar bunlar o kadar güzel telaşlar ki evlendikten sonra iyi ki yaşamışım diyeceksin söz yapmak illa şart değil ama nişan gerekli bohça falan geliyor götürüyorsun ya ayrı heyacanı oluyor. Allah mesut etsin.
bence gerekli degil.. bir cok arkadasiminda sözü nisani bi arada oldu..
Evde en yakin akrabalarla birlikte..
tabii salon tutup dügün havasinda olanida var ama..ztn dügün olcak benim gibi kalabaligi pek sevmiyenler icinde en güzeli aile arasi :)
cnm ben de hep sözü aile büyükeriyle yapıp daha sonrasında ufak ama şık bir yerde şık bir abiye giyip işte teyzeydi halaydı amcaydı aileden çok yakınlarımı çağırıp yapmak istiyorum... bence nişanı atlama güzel telaşlar bunlar.. bohçasıydı alışverişiydi size çok yük olmayacak aile yakınlarınızla eğlenebileceğiniz bir nişan ayarlarsın olur biter
benim söz ve nisan birlikte aile arasnda oldu bi de ben böyle törenleri pek sevmiyorum o yüzden benimde isime geldi, ama sen herseyim en guzel sekilde olsun dersen ayrıyeten yakınlarınzla birlikte küçük bi eglence yapn
Bnde söz ve nişanın bi arada yapıLması taraftarıyım..Tabi ki ayrı yapanLara saygı duyuyorum ama söz takıp snra bi daha nişan yapıp düğün gibi saLon tutuLması bana fazLa geLıo..
Biz de 5 senedir beraberiz..aiLeler tanıştı önce aramızda konuştuk aiLelerin de onayını aLdık..5 haziran'da istemeye geLicekLer..11 haziran'da da aiLe arasında yüzük takıcaz söz-nişan bi arada..ondan snra arkadaslar kuzenler vs. bi yerde eglenmeye gidicez canlı muzık-yemek tarzı bişiler yapıcaz..
cnm söz nişan ve düğün arasındakı zaman az ıse bence soz ıle nısanı ayrı ayrı yapmana gerek yok ama zaman uzun olacaksa yapman senın ıcın daha ıyı olur.gercı ben herseyın tadıyla yapılmasından yanayım suan sozluyum aralıkta nısanım olucak 2012 yazada dugunum. ama herkesın kendı tercıhı dedıgım gıbı zaman az ıse hepsını yapmana gerek yok
canim senin kafanda gerekli mi sorusu varsa demek ki adetlere falan fazla takilmiyosundur. aileler icinde hic bir sorun yoksa...herkes bir araya gelip yüzük takilir adina da nisan dersiniz, bende böyle olmustu. cünkü yurtdisinda yasiyordum. ne bohca yaptik ne baska bisey. yemek yaptik misafirleri agirladik...kiyafetimi aldilar bizde damadin kiyafetini aldik. babam damada para takti banada ufak bir altin bilezik taktilar hepsi bu kadardi gayette güzeldi
Söz ve nişanı beraber yapan arkadaşlar nişan alışverişini nasıl yaptınız ?
Daha söz takılmadan nişan alışverişine çıkmak ne kadar mantıklı ki ne zor işler bunlar yaaaaaa?Sizler nasıl yaptınız paylaşırsanız sevinirim...
Ben şahsen eğer sözlenirsem nişanı gerekli bulmuyorum,
aksi halde söz takmayıp direkt nişan da takılabilir.
Sanırım bende bir tuhaflık var..:)
altınmış, bohçaymış hiç önemsemiyorum çünkü içimden gelmiyor