haklısın canım sana sonuna kadar katılıyorum boshayallersmile
benim kafam biraz karışık. aileler 2 ay önce tanıştı. bu akşam da isteme ve söz bir arada olacak. ama sevgilimin annesi bizimkileri hiç aramadı. adetlerimizi sormadıkları gibi, "müsaitseniz istemeye geleceğiz" gibi birşey de demediler yani. Sizce bu normal mi?
Yüzük meselesine gelince..sevgilim teklif ederken tektaş alındığını bilmiyormuş, çiçekle yaptı teklifini:) Bari söz keserken bi yüzük takmış olalım istedim, gümüş (alyans tipi) yüzükler aldık, bu akşam onları takacağız. Sanırım tektaşsız kalacağım..Tektaşımı kendim alırım artık
Aklıma takılan birşey daha var. Siz sözde kız erkek tarafı olarak kaç kişiydiniz? Bizde hala, teyze gibi yakın akrabalar davet edilir. Dolayısıyla biz de davet ettik, seve seve gelmek istediler. Aileden ilk kez kız veriliyor:) sevgilimin ailesi Bursa'dan gelecek (biz İstanbul'dayız) Onlar kendi akrabalarını (onlara zahmet olmasın diye) davet etmek istemediler. Bu nedenle "azınlıkta kalmamak için" bizimkileri de istemiyorlarmış!
Sevgilim dün telefonda annesiyle konuşurken "yaa anne, insanlar gelmek istiyorlamış, telefon açıp da, 'yok gelmeyin, kalabalık olmasın' diye nasıl desinler " diyordu! Sevgilim bana böyle saçma birşeyi aktarmazdı ama kulak misafiri olunca sorup öğrendim. Moralim çok bozuldu. Zaten 1 gün öncesinde sevgilime "biz tamam demiştik ama düşündük de, şimdi günler kısa, acaba sonra mı gelsek" demişler. Kız evi gibi naz yapmak değil de nedir bu?
Çok gerginim, umarım bu akşam güzel geçer... Sizce olanlar biraz tuhaf değil mi?
+1 daha+1 kesinlikle
sahiden pek örf adet bilmiyolar sanırım:). kahveler içildi, kolonya ikram edildi, yarım saat geçti, bir türlü konuya girmediler. biz de bu sürede ikram yapmadık:) sonunda sözlümü uyarmak durumunda kaldım da isteme gerçekleşti. aslında epey değişik bi isteme oldu. babası "aslında oğlumuzu vermeye geldik. alıyosanız verdik gitti" dedi. sözlümle benim dışımda herkes güldü.tektaş yoktu. başka bir takı takılmadı. biz sözlümle aldığımız gümüş yüzüklerimizi taktık.
söz çikolatam ise şık bir kutuda madlen çikolata idi. bu anlamda, benim geçen bayramda onlara gönderdiğim kutu çikolatadan daha özenli değildi, bu yüzden biraz hayal kırıklığına uğradım. benim bildiğim, söz için ya gümüş, veya durum yoksa cam, porselen gibi şık bir kapta çikolata yaptırılır.
sonuç olarak isteme ve söz, güzel bir buket çiçek ve bir kutu çikolata ile gerçekleşti.
+1 daha
en azından sözlünle sen aynı tepkiyi vermişsiniz, eğer o da gülseydi garip olurdu ama ailesini seçemiyor insan densiz bir ailesi var sanırım, umarım size kötü etkileri dokunmaz, mutluluklar...
iyi dileklerin için teşekkür ederim yorgun savaşçı... ben de şu an tam bir yorgun savaşçı gibi hissediyorum. nişanı da atlattık. çok renkli, süslü püslü, hediyeli, ikramlı bir nişan oldu:) ama ertesi gün hem teşekkür etmek ve kandil tebriği için nişanlımın ailesini aradığımda öfke ve sitem dolu sözler dinledim. bir kayınpeder ömründe 3 kez gördüğü gelinine "elbisen çok dardı" diyebilir mi? bu nasıl patavatsızlık?! bir de nişanlımla yaptığımız dans sorun olmuş. (dans gösterisi izlemek isteselerdi yarışmaya bakarlarmışmış. onlar eda taşpınar izlemeye gelmemişler. bunun gibi densiz başka laflar...)
nişanlımın tepkisini merak edenlere, babasına tepki gösterdi. onlar şimdi iyiler ama benim gönlümü kim nasıl alacak bilmiyorum. bundan sonra nişanlımın ailesiyle ilişkimi, diyaloğumu minimum seviyede tutmayı düşünüyorum.
söze hazırlanan arkadaşlara da tavsiyem, bazı şeylere karşı duruşlarını en baştan belli etsinler. ufak tefek şeyleri göz ardı etmek istiyor insan, ama büyük sorunların habercisi olabiliyor. yerinde, zamanında tepki gösterebilmek gerek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?