Tamam neyse boşver konudan uzaklaştık zaten iyice.Size doyum olmaz ama benim çizim yapmam lazım hadi bana eyvallah
Sağol sana da iyi geceler.Bilgisayarla çiziyorum ama olsun,teşekkür ederim dileğin için :)Hadi sana da iyi geceler... en guzel cizimlerin kaleminden cikmasi dileklerimizle..
Diyorum ya ikisini birlikte kutlamak sana göre rakip olmak anlamına bizlere göre ise birliktelik zenginlik anlamına geliyor.
Ayrıca saydığn yerlerin büyük kısmına da karşı değil miydin sen:26:
ne içtiyse aynından alayım ben. güzel kafa yapmış arkadaştaIste orumcek adamin zihniyeti, saklamaya bile gerek duymayan biri... "Baltalama" lafima inanmayanlara duyurulur.. Biz bosuna konusmuyoruz burda:
"NEYIN BAYRAMI?!.
23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim ve benzeri günler
neyin bayramlarıdır? Bunlar müslümanlar için birer bayram günü değil,
birer kara gündür. Zira:
1- Devletin dini Islamdır! maddesinin anayasadan kaldırılmasının;
2- Allah kanunlarını ve Kuran hükümlerini kaldırmanın;
3- Şeriatı ve Şeriyye Vekâletini lağvetmenin;
4- Hilâfeti kaldırıp, Ümmet-i Muhammedi Halifesiz bırakmanın;
5- Mahkemelerden, ailelerden ve mekteplerden Kuranı ve Kuran hükümlerini
kaldırmanın;
6- Cuma günkü tatili kaldırıp milyonlarca müslümanın Cumaya gitmesine engel
olmanın;
7- Medrese ve tekkeleri kapatıp, Ümmet-i Muhammedin ilim ve feyz almalarına mani
olmanın;
8- Kuran harflerini kaldırıp yerine latin harflerini getirmenin;
9- Mekteplerden din derslerini kaldırmanın;
10- Islam takvimini kaldırıp, yerine Islamî olmayan miladî takvimi kabul etmenin;
11- Kılık-kıyafeti değiştirmenin;
12- Kadınların ve kızların namusundan ibaret olan başörtülerine el uzatmanın;
13- Kâfir şapkasını giymenin;
14- Halk evlerini açmanın, diskotek ve dans evlerine müsaade etmenin;
15- 19 Mayıslarda gelinlik kızları soyup soğana çevirerek mayısa bulaştırmanın;
16- Meyhaneler açıp şarap içmeyi, fuhuş yuvalarında zina etmeyi, faiz alıp-vermeyi
serbest saymanın
17- Allaha mahsus olan hâkimiyyet hakkını, kanun koyma yetkisini millete tanıyıp,
milleti putlaştırmanın;
18- Putlar önünde divan durup, saygı duruşu yapmanın;
19- Devleti dinden, dini devletten ayırıp, dini devletsiz, devleti de dinsiz bırakmanın;
20- Elhasıl küfrün ve kâfirleşmenin, putun ve putperestliğin temellerinin atıldığı günlerdir.
Işte; Mustafa Kemalin getirdiği inkilaplar, devrimler ve devirmeler bunlardır. Ve işte,
kemalistlerin, övmekle bitiremedikleri devrimler bunlardır!..
Binaenaleyh; herhangi bir müslüman bu günlere bayram gözüyle bakamaz ve bayram
olarak kabul edemez!.. Çünkü, görüldüğü üzere, bu günler; müslümanın din ve imanına,
Kuran ve mukaddesatına, namus ve hürriyetine, haysiyet ve şerefine, tarih ve
kültürüne, örf ve adetine karşı işlenen ihanet ve hiyanetin, vurulan darbe ve yapılan
tahribatın, müslümanların ağızlarına kilit vurmanın, karşı çıkanları darağaçlarında
sallandırmanın veya zindanlara atıp korkunç işkencelere tabi tutmanın ve nihayet ehl-i
imana kan kusturmanın temellerinin atıldığı, kararlarının alındığı günlerdir.
Kalbinde azıcık imanı olan bir müslüman, bu kara günleri nasıl bayram kabul edebilir?!.
Oturup ağlaması ve kurtuluş çarelerini araması lazım gelirken, tertip edilen
merasimlere, düzenlenen şenliklere nasıl katılabilir?!.
Bu, onun dininin de, imanının da, nikâhının da gitmesine sebep olmaz mı?!.
Şayet katıldın ise, hemen Kelime-i Şehadet getir, tevbe ve istiğfar et ve bir daha
katılmamaya karar ver ve bu yazıyı da başkalarına okut!..
Cemaleddin Hocağlu (Kaplan) -Rh.a-
Emîr'ül-Mü'minîn ve Halîfet'ül-Müslimîn
Birde kendine dindar diyen adamların, kapalı kadınların bu günlerde çocuklarını kutlamalara teşvik etmesi gösterilerini gururla izlemesi beni deli ediyor...."
Iste gordugunuz gibi, insanin fikri neyse zikri de odur. Oyle sandiginiz gibi masum bir eylem degil minicik 520 cocukla yapilan bu gosteri yani.. Adamlarin niyeti baska..
Namazla bi sorunum yok dileyen diledigini yapar. Bu olayda da bana ters gelen sadece niyetleri. Insallah oyle degildir ama bu ulkede on yildir milli duygularin karsisina dini duygular bile isteye cikariliyor. Bu ulkede milliyetciligin bu kadar " ayaklar altinda" cignenmesinin de bi sebebi var. Insanlari bi ulkede birlik beraberlik icinde tutan duygular milli duygulardir. Bunlari yok ederek emellerine rahatca ulasacaklar.
Yillar once Apoyla gorusme vs desen sovecek insanlar bugun bu durumu destekler hale geldiyse basarili da oluyorlar demektir.
Ne alakasi var Meryem? Ataturk'un halk arasinda dua ederken bir resmini bulup buraya koymussun, ne alaka? Milli bayramlara gereken degerin verilmesi icin insanin dinsiz olmasi mi gerekiyor yani, nedir bu?
Çocuklar dinlerini öğrensinler tabii......yalnız biz 22 nisanda eskiden prova filan yapardık sınıfımızı süslerdik.......şiirleri ezberleyip ezberlemediğimizden emin olmaya çalı§ırdık...........yazın da kur an kursuna giderdik..............takvim gazetesinin haberinde iyi niyet göremiyorum................
Sözcü gazetesi en yüksek tiraj a sahipmiş...........bu gazeteyi bu kadar küçük görmenin sebebi çamurda yatan malak rahatlığının iyi birşey olmadığını hatırlatması olabilir mi........insan gerçekten hayret ediyor
yaa bu o kadar unutuldu ki, şimdi sen söyleyince aklıma geldi, şaşırdım kendime, oğlumun sınıfı süslenmedi, törende çok sönüktü
Devlet erkanı kutlamıyor.......bu konu sadece çocuklara mı kaldı......bir süre sonra hepten kalkacak............neyse hep birlikte namaz kılabiliyoruz en azından sorun yok
Yazıyı sonuna kadar okuyamadım.Şiddete meylediyorum sonra...Iste orumcek adamin zihniyeti, saklamaya bile gerek duymayan biri... "Baltalama" lafima inanmayanlara duyurulur.. Biz bosuna konusmuyoruz burda:
"NEYIN BAYRAMI?!.
birer kara gündür. Zira:
1- Devletin dini Islamdır! maddesinin anayasadan kaldırılmasının;
2- Allah kanunlarını ve Kuran hükümlerini kaldırmanın;
3- Şeriatı ve Şeriyye Vekâletini lağvetmenin;
4- Hilâfeti kaldırıp, Ümmet-i Muhammedi Halifesiz bırakmanın;
5- Mahkemelerden, ailelerden ve mekteplerden Kuranı ve Kuran hükümlerini
kaldırmanın;
6- Cuma günkü tatili kaldırıp milyonlarca müslümanın Cumaya gitmesine engel
olmanın;
7- Medrese ve tekkeleri kapatıp, Ümmet-i Muhammedin ilim ve feyz almalarına mani
olmanın;
8- Kuran harflerini kaldırıp yerine latin harflerini getirmenin;
10- Islam takvimini kaldırıp, yerine Islamî olmayan miladî takvimi kabul etmenin;
15- 19 Mayıslarda gelinlik kızları soyup soğana çevirerek mayısa bulaştırmanın;
16- Meyhaneler açıp şarap içmeyi, fuhuş yuvalarında zina etmeyi, faiz alıp-vermeyi
serbest saymanın
17- Allaha mahsus olan hâkimiyyet hakkını, kanun koyma yetkisini millete tanıyıp,
milleti putlaştırmanın;
19- Devleti dinden, dini devletten ayırıp, dini devletsiz, devleti de dinsiz bırakmanın;
20- Elhasıl küfrün ve kâfirleşmenin, putun ve putperestliğin temellerinin atıldığı günlerdir.
Işte; Mustafa Kemalin getirdiği inkilaplar, devrimler ve devirmeler bunlardır. Ve işte,
olarak kabul edemez!.. Çünkü, görüldüğü üzere, bu günler; müslümanın din ve imanına,
Kuran ve mukaddesatına, namus ve hürriyetine, haysiyet ve şerefine, tarih ve
kültürüne, örf ve adetine karşı işlenen ihanet ve hiyanetin, vurulan darbe ve yapılan
tahribatın, müslümanların ağızlarına kilit vurmanın, karşı çıkanları darağaçlarında
sallandırmanın veya zindanlara atıp korkunç işkencelere tabi tutmanın ve nihayet ehl-i
imana kan kusturmanın temellerinin atıldığı, kararlarının alındığı günlerdir.
Kalbinde azıcık imanı olan bir müslüman, bu kara günleri nasıl bayram kabul edebilir?!.
Şayet katıldın ise, hemen Kelime-i Şehadet getir, tevbe ve istiğfar et ve bir daha
Birde kendine dindar diyen adamların, kapalı kadınların bu günlerde çocuklarını kutlamalara teşvik etmesi gösterilerini gururla izlemesi beni deli ediyor...."
Iste gordugunuz gibi, insanin fikri neyse zikri de odur. Oyle sandiginiz gibi masum bir eylem degil minicik 520 cocukla yapilan bu gosteri yani.. Adamlarin niyeti baska..
Bu herhangi bir resim değil ki.
Meclis açılışı ortaokul lise kitaplarında dahi mevcut.
ne içtiyse aynından alayım ben. güzel kafa yapmış arkadaşta
Yazıyı sonuna kadar okuyamadım.Şiddete meylediyorum sonra...
Iste orumcek adamin zihniyeti, saklamaya bile gerek duymayan biri... "Baltalama" lafima inanmayanlara duyurulur.. Biz bosuna konusmuyoruz burda:
"NEYIN BAYRAMI?!.
birer kara gündür. Zira:
1- „Devletin dini Islam’dır!“ maddesinin anayasadan kaldırılmasının;
2- Allah kanunlarını ve Kur’an hükümlerini kaldırmanın;
3- Şeriat’ı ve Şer’iyye Vekâleti’ni lağvetmenin;
4- Hilâfet’i kaldırıp, Ümmet-i Muhammed’i Halife’siz bırakmanın;
5- Mahkemelerden, ailelerden ve mekteplerden Kur’an’ı ve Kur’an hükümlerini
kaldırmanın;
6- Cuma günkü tatili kaldırıp milyonlarca müslümanın Cuma’ya gitmesine engel
olmanın;
7- Medrese ve tekkeleri kapatıp, Ümmet-i Muhammed’in ilim ve feyz almalarına mani
olmanın;
8- Kur’an harflerini kaldırıp yerine latin harflerini getirmenin;
15- 19 Mayıs’larda gelinlik kızları soyup soğana çevirerek mayısa bulaştırmanın;
serbest saymanın
17- Allah’a mahsus olan hâkimiyyet hakkını, kanun koyma yetkisini millete tanıyıp,
milleti putlaştırmanın;
Işte; Mustafa Kemal’in getirdiği inkilaplar, devrimler ve devirmeler bunlardır. Ve işte,
Kur’an ve mukaddesatına, namus ve hürriyetine, haysiyet ve şerefine, tarih ve
iman’a kan kusturmanın temellerinin atıldığı, kararlarının alındığı günlerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?