sözcü namazdan rahatsız oldu

Hala hristyan adeti deniyor yaw ahaha Noel hristyanlığa nereden monte edilmiş onu bilen yok ama.Zaten hristyanlığın neredeyse bütün bayramları pagan inancından monte.Zaten biz noeli kutlamıyoruz yılbaşını kutluyoruz ve ağaç vs süslüyoruz,yani hristyanlıktan çok daha eski bir geleneği devam ettiriyoruz.

Neden islamiyetin gerekleri gizli yapılmalıymış orasını hiç anlamadım ! Herşeye de yorum yapmayın arkadaş. !

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cocuklar 4-5 yasindan sonra balelere piyano kurslarina yazilinca sorun yok bunlari
ögrenmek cok kolay cünkü, cocuklar bu yaslarda herseyi aliyorlar tabiki namazi Allahin
izni ile bu yasta ögretmeye basliyacagiz, ister kabullenin ister kabullenmeyin

ohhooo yedi sekiz yaşında çocuğun eline bıçak verceklermiş, niye, namaz kıldı diye
sanki aileler yaz tatillerinde çocuklarını camilere dini eğitim için göndermiyorlar hiç ya , sanki ilk defa cami de çocuk gördük
hepsi kurban mı kesiyormuş

saraylım döktürmüşsün yine :)
tamam namaz kılmaları 23 nisana denk gelmiş,rahatsız olmuşsun
normaldedemi namaz kılmasınlar,çocuk diye?
namaz kılmaları niye rahatsız ediyor seni?
kimi gayrimüslümlerde çocuklarını bu tarz yetiştiriyor
ama Müslüman olunca iş nedense değişiyor
o kadar tezat örnekler verıiyorsunki,namaz kılmakla,hayvanın boğazını kesmek birmi
evet din sadece namaz kılmaktan ibaret değil,ama namaz dinin direğidir olmazsa olmazıdır
çok önemli ibadetlerden biridir...

5 yaşında farz olsa sevme ve öğrenme yaşı kaç olacaktı ana karnı mı?
Burda zorla birşey yok sevdire sevdire yaptırmak var.
Din eğitimi illa namaz kurban cihat değildir temizlik saygı sevgi vs. çocuklar bu yaşlarda daha çok bu tarz şeyleri öğreniyorlar ve seviyorlar.
Ben ikisinin bir arada yapılmasını birliktelik sense baltalanma olarak göruyrsun ikimiz de düşüncelerimiz değiştiremeyiz. Yapılması gereken şey saygı duyumaktır.
O çocuıklar orda ana babalarının izniyle bulunuyor ne demek çekin elinizi millettin dini üstünden yoksa ben falan zorla mı toplamışım çocukları:26:hatırlayamadım ki.

Son düzenleme:

Meryem'e yazdigim senin icin de gecerli.. Din, Islam, muslumanlik diye diye ulkede butun taslar yerinden oynamaya basladi. Artik Milli bayramlarin icine kadar din sokulmaya baslandi. Sadece ben degil, musluman olan kesim de halkin buyuk cogunlugu da bu islerden rahatsiz. Herseyin icine de din katilmaz ki.. Yeterin artik, durun bir yerde diyorum. Insanlari din dusmani yapiyorsunuz, farkinda degil misiniz?

pagan adetiymişte miş miş :)
iyiki dedin,sanki biz bilmiyorduk :)
sonuçta bu adet Hristiyanlara geçmişimi geçmiş
geçmese bile islamiyette bu tarz şeylere yer yok
o yüzden bir Müslüman noeli kutlamamalı
görende tek Hristiyan adetiyse uygulamıyoruz sanacak

Yok saraylım bizi soğutmamışızdır senin soğuyasın varmıştır.
Din hyatın her alanında olacak tabiki senin çocuğunu tutup zorla göturmuyorsak neden bu kadar rahatsız oluyorsun onca kişi rahatsız olsa çocuklar orda toplanmazdı aksne millet bu durumdan çok memnun.

Ogretin kardesim, hergun ogretin, evinizde ogretin, camide ogretin, Kuran Kurslarinda ogretin, Imam Hatiplerde ogretin, dsin ogrenmeye yasak mi var bu ulkede? Olanaklar mi kisitli yoksa? Ille de sokakta ogretmek istiyorsaniz oraganizasyonlarinizi Kurban bayramina ayarlayin, Ramazan bayramina ayarlayin, kandillere ayarlayin, 1 ay boyunca Ramazan var, ona ayarlayin. Getirip de Milli bayramlarda duygu karmasasi yasatmayin insanlara.. Milli duygularin karsisina rakip olarak cikartmayin... Bu isin kimseye faydasi olmaz, Milli duygu ve beraberligimizi yikip bizi bolmek isteyenlerin disinda..

Diyorum ya ikisini birlikte kutlamak sana göre rakip olmak anlamına bizlere göre ise birliktelik zenginlik anlamına geliyor.
Ayrıca saydığn yerlerin büyük kısmına da karşı değil miydin sen:26:

yok yanlış biliyorsun saraylım,halkın büyük çoğunluğu senin gibi düşünenlerden rahatsız neyseki

He tamam tamam bildin bildin
Birşeyi kutlamamız için illa müslümanlıkta yeri mi olması gerekiyor?Ayrıca biz noeli kutlamıyoruz yılbaşını kutluyoruz.Daha kaç kere söylemek lazım?

Diyorum ya ikisini birlikte kutlamak sana göre rakip olmak anlamına bizlere göre ise birliktelik zenginlik anlamına geliyor.
Ayrıca saydığn yerlerin büyük kısmına da karşı değil miydin sen:26:

Niye karsi olayim? Ne zaman dedim ki oyle birsey? Ayrica bu birliktelik icin yapilmiyor ki, kasitli yapiliyor. Dini soylemlerin olmadigi bir tek gun bile gecmiyor artik ulkede.. Kanunlar da, kanunsuzluk da onun adi kullanilarak yapilmaya baslandi artik. Hani liyakat elden gitmez diyorlar ya, kaynar suya atilan kurbaga hikayesi.. Size hersey olagan gelmeye basladiysa tehlike sanildigindan daha buyuk ve daha yakin demektir.

Valla ebedi cevap verdigim seyleri hepinize tek tek yeniden anlatamicam, arif olan ne demek istedigimi anladi. Sen de anlamissindir, isine de gelsin artik bi zahmet.

Baltalama dediğine göre karşısın bundan başka anlam mı çıkıyor?

Tehlike olayına hiç girmek istemiyorum Saraylım, seninle tartışınca sonu gelmiyor.Yoksa bu konuda dicek çok şey var.

evet çok bilmiş :)
islamda yeri olması gerek
gayrimüslümlerin adetlerini,kendimize adet edinmemeliyiz
yok ya bu insanlar anlamaz,olayı resmen kişiselleştiriyorlar
bir şey dersin ,bu islamda yok dersin,o da derki
aaa olurmu neden olmasın biz eğlenmek için yapıyoruz derler,neden günah olsun derler
sanıyorlarki bunları biz diyoruz
yaradan gayrimüslümlerin adetlerini benimsmeyin dediyse bizede ona uymak düşer
yılbaşıyla,hz.isanın doğumu aynı gün olmasa bile
o günün devamı gibi, kutlu doğum haftası gibi bişey olmuş bu resmen...

Kim bir kavme benzerse,o da onlardandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…