23 Nisanı böyle kutlamak kurban bayramında domuz kesmek gibiyse vay Türk halkının haline :)
Isteyen istedigi gibi kutlar diyen sizsiniz... O zaman ona da saygi duyacaksiniz..
Kaldı ki 23 Nisanla durumu ilişkilendiren de Sözcü :)
Kuyuya taş atan yani
Durumu 23 Nisanla iliskilendiren Sozcu degil, bu organizasyonu hazirlayip bayram arefesine denk getiren kisinin bizzat kendisidir. Herhalde 1 gunde toplamadi 520 cocugu oraya.. Tisortlerine kadar hazirlamis bu gun icin.
Sen buna duy sonra onu yap bakalım biz netcez
şaka bir tarafa ciddi ciddi örnek olmamış bence
23 Nisanda yerinde duramayacak ici kipir kipir el kadar bebelere namaz boyunca kipirtisiz durmalari, imama uymalari emredilince guzel ornek oluyor da benimkini niye begenmediniz?
Sözcü namazdan rahatsız oldu
Anaokulunda eğitim gören 520 çocuk, "Benim namazım şenliği" kapsamında, Ataşehir Mimar Sinan Camisi'ndeki etkinliklere katıldı, Sözcü gazetesi bu durumdan rahatsız oldu.
Mutlu Şirinler Anaokulu tarafından organize edilen şenlik çerçevesinde, çocukların namazla tanışmasını sağlamak amacıyla 11 anaokulundan 520 öğrenci Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde buluştu.
İlk olarak caminin konferans salonunda öğretmenlerin oynadığı ve namazın önemini anlatan tiyatro oyununu izleyen öğrenciler, ardından camiye giderek birlikte öğle namazı kıldı.
Eki Görüntüle 1083940
SÖZCÜ: "HÜZÜN DOLUYOR İNSAN"
Fakat Müslüman bir ülkede çocukların dinini öğrenmesinden daha doğal bir şey yokken, Sözcü gazetesi bu haberi "Bugün 23 Nisan, hüzün doluyor insan.." şeklinde gördü.
takvim
Amannn Allah immmm düsünce yapisina bak:)
Domuz islamiyete göre haram bir hayvan.
Kurban bayrami ise müslümanligi kabul eden insanlarin Allah rizasi icin kurban kesip dagitmasini emreden bir bayram.
Kurban bayraminda, müslümanlar icin haram olan bir hayvani kesmeyi.
23 nisandan birgün önce camide namaz kilma etkinligi yapan cocuklara benzetmek:))
Benim bu düsünceye diyecek sözüm yok arkadas:)
Ayrica ne keserseniz kesin kurban bayraminda.
Banami kesiyorsunuz Allah a mi?
Allah acikca söyle diyor " sizin kestiginiz o hayvanlarin ne etleri ne kanlari Allah a ulasir, Allah a ulasan yalniz sizin takvanizdir"
Bu durumda insan kendi takvasi icin kesiyor kurbani.
Eee ister domuz kes isteer kesme banane, hesabini herkes kendi verecek!
E sonuç olarak bayramı böyle kutlamamışlar kutlasa bile kurbanda domuz kesmekle bayramı namazla kutlamak aynı kefede olamaz.
Nerde oyle kutlamamislar? Ufacik cocuklara tiyatroda koca koca adamlar namaz seyrettirip onemini anlatmakla zamanlarini calmislar. O yasta cocuk ne anlar namazdan, oneminden? Konu agir, 5 dakikadan fazla odaklanamaz bile... Biz cocukken analarimiz bizi tiyatroya gotururdu elbet bayram gunlerinde ama kukla seyretmeye, Karagoz-Hacivat seyretmeye, gulup eglenmeye... Al bes yasinda cocuga bayram arefesi namazin hikmetini anlatmaya calis tiyatro ile, sonra da goturup namaz kildir. Hem de bir Milli bayram arefesinde... Laf ola beri gele... Iyi gosteri olmus size, miniklerin bir gunu calinmis, sizin ise hayatiniz dini istismar edenlere hizmet ile geciyor ne yazik ki..
Yarin bu adamlar 7-8 yasinda cocuklarin eline bicagi verip hadi evlat... Bismillah de ve bogazla su hayvani bakayim, dedigi zaman da cikip dini ogretti diye alkislarsiniz bu adamlari siz. 5 yasindaki namaz kilabiliyorsa 8 yasindaki de bagli bir hayvanin bogazini kesebilir herhalde.. Dini duygulari gelissin cocuklarin, din sadece namaz kilmaktan ibaret degil, devami var bunun...
Amannn bunuda gazete diye okuyan varmi ya..
Oyle mi? O zaman tepkilere, gazete yazarlarina sesin cikmayacak! Sen oyle istedin diye hersey senin istedigin gibi olmaz. Kurban bayraminda ben de koyun yerine domuz alip kessem, "bayram benim, keyif benim, istedigim gibi kutlarim, isteyene dagitirim, ya da hepsini kendim yerim, kime ne?" desem tepkisiz kalip susacak misin?
Öyle bi anlattın ki çok üzülüdüm çocuklara
konu ciddi olsa dert eğlenceyle karışık olsa dert, 22 nisanda dert başka aylarda dert. aslında size neyin dert olduğnu siz daha iyi biliyorsunuz.İstiyorsunuz ki bu çocuklar bu yaşlarda islamı öğrenmesin ama hoşunuza giden bir ideoloji varsa onu doğuştan benimsesin değil mi? Ya da iş işten geçtikten sonra falan öğretilsin...
yani öyle yerlerden girip çıktınız ki bazı şeyleri doğrudan da söyleyebilirsiniz.
Ayrıca yazmıştım tekrar yazıyorum böyle kutlasalar bile kurban bayramı örneği ile aynı kefede değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?