- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Noel, 1800 lü yıllardan itibaren ekonomik olarak daha çok ön plana çıkmıştır ve günümüzde tüm dünyada dini manasından bağımsız olarak kutlanır. 1930'lu yıllarda Roosevelt'in ekonomik buhrandan çıkmak, alışverişi arttırmak amacıyla Şükran Günü'nün tarihini değiştirerek Noel'i uzatması buna ivme kazandırmıştır. Batı'nın dünya kültüründe baskın olması, Noel Baba gibi sevimli bir mitolojik karakterin etkileri de yadsınamaz. Yani bugün çoğunluğu inançsız olan Avrupa toplumları dahil tüm dünyada geleneksel olarak kutlanmakta Noel. Kurban Bayramı'yla Noel'i karşılaştırmak da çok komik.Ekonomik hiçbir değeri yok. Millet kasaplara para vermemek için kendisi kesiyor, ucundan kenarından ayırıp konu komşuya veriyor. Bazılarının dostlar iş başında görsün diye yaptığı tamamen dini bir eylem. Almanya'nın bunu kutlaması için bir sebep yok. Oradakiler Almanca konuşmayı öğrensin önce.
Amannn bunuda gazete diye okuyan varmi ya..
3 haber yapsa 2 si yalan 1 ide carpitma haber oluyor:)))))
Cok iyi hatirliyorum, anayasanin degistirilmesi referandumunda, kadinin birini yere yatirip, resmini cekmis " evet baskisi" diye manset yapmisti, sözde AKP liler kadini dövmüsler, orada onlar kadini yatirip resimini cekerkende baska biri bunlari kameraya cekmisDD
Ertesi gün video yayinlanmisti:) KAdin yerden kalkiyor oldumu falan diyor
Iste habercilikleri bunlarin bu..
Hahahahahahaha x 2000Ayrica ben almanyada degil, avrupada kaliyorum. Burdada kurban bayraminda, seker bayraminda etkinlikler oluyor, habere çikiyor.
Mesela çestili organizasyonlar oluyor, avrupalilar ile türkler beraber iftar açiyorlar. Bayramlarda çoçuklar okula gitmek zorunda degil,..
Yani adamlar kendi olmayan bayramlari için haydi toleransli ve ilgili davraniyorlar. Türkiyede ne oluyor? hava ile sisirilmis noel babayi sünnet ediyorlar
Yani kisacasi, o mesajin hiç bir tarafi dogru degil :))
Dini bayram değil de Millİ bayramdan sözettiğimizin farkında mısınız ?
Ama pardon siz Andımız'a da karşıydınız,hatırladım.
Milli bayramlarımızda düzenlenen törenler birer birer kaldırılıyor.
Alternatif kutlama işte,dahası var mı ?
​Milli bayram törenleri nerelerde kaldırılıyor ben hiç görmedim yaşadıgım şehirde her milli bayramlarda okullarda olsun stadlarda olsun kutlamalar oluyor.
çam ağacı süsleyip,doğum günü mum üflemek hristiyanlıkken kimsede ses yookk..
çocuklarımıza namaz öğretilince nedense birileri rahatsız oluyor..elhamdülillahh..
Anaokulu çocuklarına neden toplu halde hem de sokakta namaz kıldırma gereği duymuşlar anlamadım. 23 nisan çocukların eğlenmesi çeşitli faaliyetler yapması gereken ellerinde bayraklar oynaması gereken bir bayram tabii ki namazı da öğrenecekler kılacaklar kuran kurslarına gidecekler bende gittim. Ama anaokulu çocukları için çok farklı etkinlikler yapılırken bu günü anlam ve önemi, 23 nisanın anlamı Atatürk'ün meclisi açması ve bu günü de çocuklara armağan etmesi gibi bilgilerin verilip şenlikle geçirmesi gereken bir günde bu küçük yaşta neden onu soruyorum. İbadetin de gizli yapılması gerektiği en başta aşılanmalı çocuklara ama sözcünün elbette bu kadar rahatsız şekilde haber yapmasını doğru bulmadım.
Ne kadar da çarpıtıyorsunuz hanımefendi. Namazdan rahatsız olan yok bende namazımı biliyorum ama nerede öğrendim kuran kursunda. Anaokulunda, ilkokulda değil ayrıca yeri ve zamanı önemli bunun sokakta gösteriş gibi yapılması bunun için 23 nisan gibi milli bir bayramın seçilmesi enteresan neden o çocukların Atatürk'ü anması o günün anlam ve önemini öğrenmeleri, ellerinde bayraklar marşlar söylemeleri, şiirler okumaları engelleniyor biz de çocuk olduk yeri geldi yazları kuran kursuna gittik zevkle arkadaşlarımızla, zevkle duaları namazı öğrendik yeri geldi milli bayramlarımızda şiirler ezberledik okuduk, marşlarımızı ezberledik, yürüyüşler yaptık.
Dini bayramlar ile milli bayramların biraz ayırt edilmesi gerektiğini düşünüyorum nasıl ki dini bayramlarda elimizde bayraklarla dolaşıp milli marşlar söylemiyorsak, bayram namazımı kılıp kurbanımızı kesiyorsak, milli bayramlarda da çocuklara Atatürk'ü onun kurduklarını bugünün anlam ve önemini anlatmak ve çocuklara milli bayramı yaşama coşkusunu yaşatmak gerekir. Milli duygularda bu şekilde gelişir. Kaldı ki yılbaşını kutlamanın dinle Hristiyanlıkla alakalı değil tüm dünya kutluyor yılbaşını handi dinden olursa olsun noel tamamen Hristiyanlara özgü ve 25 Aralıkta kutlanır, yılbaşı 31 Aralıkta tüm dünyaca kutlanır amacı yeni yılın gelişini kutlamaktır istemeyen kutlamaz. Doğumgününün ne zararı var onu da anlamadım bir insan çocuğunun anne babasının doğumgününü kutluyorsa bunda dinen ne sakınca var acaba?
Ordakilerin hepsi çocuk bir çoğunun namazın neden kılındığını bilmediğini varsayarsak bu onların değil ailelerinin tercihleridir.
Yapılan kötü bir şey mi değil, hüzün duyulması gerekiyor mu? bence hayır.
Namaz ibadetini şenlik havasına dönüştürmek o çocuklara dini öğretmekte ne kadar doğru bir yol bence tartışılması gereken asıl mesele bu?
ben de öyle düşünüyorum
ağaç yaşken eğilir
maddi manevi sahip olduğumuz ve aktarmamız gereken her şeyi doğumla birlikte aktarmamız lazım
yoksa bunlardan habersiz insanlar değerlerimize öcü gibi bakıyor
hem koca delikanlıya namaz kıl cehenneme gidersin dememek için küçükken bunu şenlik havasında vermek çok güzel bir yol
Şenlik havasında olunca da ciddiye almayabilirler mi acaba diye düşündüm bende bilemedim.
Sözcü gazetesinin yorumu hoş olmamış.
amaç namaz öğretmek mı?
namazı alet edıp show yapmak mı?
BEgenemedim boyle begeneyim dedim. Milli bayramlarin izini, kokusunu, herseyini yok etmek isteyenlerin iktidar oldugu bir donemden geciyoruz, sebep budur. Akillarinca Milli bayramlarda dini gosteriler duzenleyerek milli duygular yerine dini duygulari asilayip milliyetciligi yok ederek din kardesligini dikte ediyorlar... Hep beraber gorelim bakalim ne kadar ileri gidebilecekler, ne kadar basarili olabilecekler..
Cocuklar 5 yasinda namaz kilmakla namazi sevmezler, oyun gibi gelir onlara... Bugun en fazla degisik bir eglence gibi gelmistir onlara.. Ben de 5 yasindayken sandalyenin ustune cikip bulasik yikiyordum, pek de egleniyordum, ama genc kiz oldugumda bulasik yikamayi sevmemi saglamadi ne yazik ki...
inşallah şov yapmak değildir amaçları
ama sanmıyorum bana öyle gelmedi
eğlenerek yaptıkları şeyleri daha çok öğreniyorlar ve benimsiyorlar
biz okulda kutlu doğum etkinliği yaptık geçenlerde
çocuklar görev aldı vs
eminim severek yaptıkları için farkındalık oluştu inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?