Benim mesajına -rep vermemin sebebi şu altta kırmızıyla işaretlediğim kısım ve diğer tüm üyeleri kışkırtmaya çalışan mesajların.Siz nasıl beğenmediğiniz mesajlara -rep veriyorsanız ben de veriyorum artık hepsi bu.demin aebenden bahseden üye bana -rep verdi,mesajımda bişeyde yoktu dedi
sen niye şimdi bu mesajıma -rep verdin peki,ne vardı mesajımda
din diyanet olunca bas -repi dimi
tabi siz iyi yazarsınız,biz kötü yazarız dimi
a desem rep veren sen,başkası rep verince konuşma hakkını nerden alıyorsun
ben hiç gocunmuyorum istediğin kadar rep ver
düşmanlığınızı o kadar belli ediyorsunuzki bravo size
devam edin böyle emi....
okuduğunuzu anlayıpta yazın,yada bilmeden yazmayın
muhalefet olacam diye insan bukadar düşmezki ya
birde demişler diğer konulara neden yazmıyorsunuz
peygambere iftira atıldı,siz neden yazmadınız o topiğe
verecek cevabınız yoktu değilmi?
Çocukluğumuzda dini Allah'la kul arasında bilirdik.
Öle ki oruç tutuyor musun diye sormak bile ayıptı, o günlerden kalmış olsa gerek hala sormam kimseye niyetli misin diye..
İsteyen alırdı eşarbı önce ikiye katlar üçgen yapardı, sonra başının altından bağlar çıkardı dışarıya. Daha güzel dursun diye eşarbın içine topuz yapmalar da yoktu, saçın yeterli değilse onun yerine takabileceğin tokalar da.. ne rengarenk fosforlu örtüler vardı insanların başlarında, ne de güzel olmakla muhafazakar olmak arasına sıkışıp kalmış insanlar..
Herkesin sevabı kendine diye bilirdik, o yüzden her yemekten önce içimizden derdik, "Bismillahirahmanirahim" ve her gece yatağımıza yattığımızda kimse görmeden ederdik duamızı. Çünkü öğrettiler ki, Allah bilse yeterdi. Kula gösteriş yapmaya ne hacetti?
Sağ elimizle verirken, sol elimizi saklardık
Şimdi büyüdük ve bakıyorum da ne yazın sıcağında oruç tutmak zor ne de 5 vakit namaz kılmak.. Ama gıybet yapmamak zor, başkasının hakkında konuşmamak, çenemizi tutmak zor... İyi insan olmak zor yani, bir kez büyüdü mü insan, temiz kalp kalmıyor. Her kalp büyüdükçe yavaş yavaş kirleniyor.
Benim mesajına -rep vermemin sebebi şu altta kırmızıyla işaretlediğim kısım ve diğer tüm üyeleri kışkırtmaya çalışan mesajların.Siz nasıl beğenmediğiniz mesajlara -rep veriyorsanız ben de veriyorum artık hepsi bu.
cümleye soyut kavramları öğrenemezle başlayıpta, cümlenin sonuna öğretilecekse kul hakkı öğretilmeli ne demek ya
hak, hukuk bunlar soyut kavramlar zaten
ayrıca bu yaştaki çocuklar önemini kavrayamaz tamam ama taklit ederek öğrenirler, zaten çocuklara soyut yaptırılan birşey yok ki , öncesinde tiyatro , sonrasında yaşayarak öğrenmesini sağlamaları için namaz kılınmış yapılan şeyler gayet de somut yani .....
hem eğitim de yaparak-yaşayarak öğrenme en etkili olandır..
Okulöncesi çocuk soyut kavramları algılayamazlar. O nedenle din iman dua Allah kavramları masaldan öte değildir. O çocukları toparlayıp götürmek din hizmeti değil,dini öğretmek de değildir..
Büyükler namaz kılar o minicik çocuklarda orada oyun oynar. Olması gereken budur. Peygamber efendimiz namaz kılarken sırtına çıkan çocuk inene kadar secde de beklermiş... Çocuğu yanına oturtup namaz kıldırmazmış değil mi...
Dini öğretilecekse önce çalmamayı kul hakkı yememeyi öğretmekle başlanmalı.. Neyse ya şekilcilikten kurtulamayız biz...
Aynen bu yaşta bunları öğretmek uygulatmak illa algı için mi yapılıyor değil mi?
ya birde demezlermi,bu çocuklar mükellefmiki namaz kılıyor diye :)
zaten farz değil,amaç dini namazı sevdirmek
çocuklar hemen kapıyor herşeyi,büyükleri taklit ediyorlar
dinimizde 7 yaşından itibaren namaza başlanması söyleniyor
yok anlatamazsın,kışkırtma olur sonra maazallah...
Bu o üye ile benim aramda olan bir olay seni ilgilendirmez.Onun için sana herhangi bir açıklama yapmam gerekmiyor daha fazla.ben hiç bir zaman çıkıpta bana rep verdiler diye sızlanmadım
ama sen bana rep verdi,ne vardı mesajımda dedin
kışkırtmaya gelince,demek sende kışkırtmışsınki o üyede rep vermiş sana
o zaman neyin sorgulaması bu
ben sana sadece 1 kere rep verdim,ama sen nasıl bir kinse
hergün 7-8 rep verdin bana,alakasız mesajlarıma bile
şimdi gelipte burda masal okuma,kışkırtmaktı falan filan diye
ben bunuda yazmazdım,fakat rep muhabbetini gördüm
o yüzden dile getirdim...
Zorla dayattıkları rejim müsvettesi derken?Ne ki o?zorla dayattıkları rejim müsvettesi ellerinden gidiyor diye ne yapacaklarını şaşırdı gafiller elhamdürillah islamın nuruyla aydınlanmış nesiller geliyor şimdiden valizlerini hazırlamaya başlasalar iyi olur bu memeleket onlara dar gelmeye başlayacak
Tüm bunları yazıp bir de saygı duyuyorum deniliyor
Bu o üye ile benim aramda olan bir olay seni ilgilendirmez.Onun için sana herhangi bir açıklama yapmam gerekmiyor daha fazla.
Zorla dayattıkları rejim müsvettesi derken?Ne ki o?
ne istiyorsunuz. şeriatmı. öyleyse bi zahmet siz bavullarınızıı toplayın şöyle aşağı ülkelere inin.zorla dayattıkları rejim müsvettesi ellerinden gidiyor diye ne yapacaklarını şaşırdı gafiller elhamdürillah islamın nuruyla aydınlanmış nesiller geliyor şimdiden valizlerini hazırlamaya başlasalar iyi olur bu memeleket onlara dar gelmeye başlayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?