• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz ve kız istemede yemek verme

gulsah_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
34
0
86
Gümüşhane
Merhaba hanımlar :)

Yarın kardeşimi istemeye gelecekler. Bende internette dolaşırken bu forumu buldum. Valla baya bi inceledim 3 gündür ne yalan söyliyim. Ellerinize sağlık.

Benim bi sorum olacaktı. Yarın kardeşimi hem isticekler hem de o arada söz kesilecek. Damadın ailesi İstanbul'dan gelecek. Biz Ankaradayız. Uzun bi yolculuk olacağı için yemek verelim dedik ama 10-12 kişi geleceklermiş. Biz de 7-8 kişi varız. Baya kalabalık olacak. Öyle olunca biz de etli pide yaptıralım bi de tatlı yapalım dedik ayranla servis ederiz. Meyve veririz sonra dedik.

Ama damat tarafı 1 tepsi baklava almışlar öyle geliyorlarmış. Zaten söz elbisesini, ayakkabısını, tek taşını, söz çiçeği ve çikolatasını onlar alıyor. Bizim sadece etli pide ve meyve ikramımız az mı olur sizce? Daha ne yapmalıyız. Damat bizim kıza demiş "bişiler daha yapın biz o kadar şey yaptık" diye. Sizce de öyle mi?

Önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum :kedi:

cnm yakın yer olsa sorun deilde uzak yoldan gelıyolar bencede sadece pideyle ve tatlıyla olacak seyler deil. imkanınız varsa bence yemek versenız daha iyi olur gıbıme geliyor

O kadar kişiye ne yemek verilir ki? bilmiyorumkismile
Acaba yanına bi iki börek mi koysak? Off son anda olacak şeymi bu telaş başladı bende =P

Uzakten gelince tabikide öyle olucak mecbur bi yemek yapılmalı
Kendi fikrimi söyleyim size hemen
etli bi yemek yaparsınız ne biliyim en kolay ne ise
sonra pilav yaparsınız işte yanına isteyen tek yer isteyen üstüne koyar yer kaydirigubbakcemile4
yanına da ayran-bide kola olabilir isteyen tercih eder

damatta madem baklava getirecek bide onu ikram edersiniz
arkadanda meyve duruma göre ikram edebilirsiniz ohhh çok konuştum kaydirigubbakcemile3

ben etli pilav anladım yani ikisi ayrı oluyor çünkü zemuszemus
etli yemek dediğim benim etli nohut olabilir etli fırında bişey olabilir gibi gibi

bence tepsilerde etli kebap türü birşey yapıp fırına verebilirsiniz onlar güzel yapıyorlar bir de oralarda keşkek gibi oraya has bir yemek varsa yapabilirsiniz

ayy bizim yemek çok kalabalık olmuştu çeşitte çoktu ölmüştük hizmet etmekten üff
tavuklu nohutlu pilav, düğün çorbası, patlıcanlı kebap, ayran vermiştik bide kıymalı pide yaptırmıştık.
ölümdü vallakaydirigubbakcemile3

bence pide ve tatlı ayran uzak yoldan başka bi şehşirden kalkıp gelenler için çok ama çookk az olur
e niye ayarlamadın önceden herşeyiii
bence yemen yapın ne biliyimm her yerin yemek adetleri farklıdır mesela içli köfte varsa sizde içli köfte dolma çorba salata yada etli pilav falan ama özenli bi yemek olsun ki anlamı olsun iilakii yemeye gelmioo kimse amaaa insanları böyle jestler mutlu eder benden sölemesi

valla adamlar o kadar uzak yoldan gelicek ve sadece pide ikram edilecek?
biz bi hafta icinde 3 kere yemek cektik erkek tarafina. bi görücüye geldiklerinde, bi istemede ve nisanda.
corba, etli yemek (tavuk kizartma, sebzeli köfte veya et), sarma, pilav, sebze yemegi (taze fasulye, musakka veya bezelye). yanina su böregi, ücgen ispanakli börek, kurabiyesi, tatlisi, salatasi (patates,rus,mevsim)

Hepsi bi arada yapilmadi tabi, ben tüm yemeklerde yaptiklarimizi yazdim. Zor oluyor ama sonradan erkek tarafininin "biz o kadar sey yaptik siz bi yemek bile yapmadin" diye lafini isitmektense yorulmaya,SIKILMAYA raziyim

benim kuzenin basina gelmisti cünkü, isteme günü servis tabagi hazirlanmisti dolmasiyla etiyle pilaviyla. erkek trafi sonradan elimize cocuk gibi tabak verdiniz bi dogru düzgün yemek cekmediniz diye kafasina kakmisti.

valla adamlar o kadar uzak yoldan gelicek ve sadece pide ikram edilecek?
biz bi hafta icinde 3 kere yemek cektik erkek tarafina. bi görücüye geldiklerinde, bi istemede ve nisanda.
corba, etli yemek (tavuk kizartma, sebzeli köfte veya et), sarma, pilav, sebze yemegi (taze fasulye, musakka veya bezelye). yanina su böregi, ücgen ispanakli börek, kurabiyesi, tatlisi, salatasi (patates,rus,mevsim)

Hepsi bi arada yapilmadi tabi, ben tüm yemeklerde yaptiklarimizi yazdim. Zor oluyor ama sonradan erkek tarafininin "biz o kadar sey yaptik siz bi yemek bile yapmadin" diye lafini isitmektense yorulmaya,SIKILMAYA raziyim

benim kuzenin basina gelmisti cünkü, isteme günü servis tabagi hazirlanmisti dolmasiyla etiyle pilaviyla. erkek trafi sonradan elimize cocuk gibi tabak verdiniz bi dogru düzgün yemek cekmediniz diye kafasina kakmisti.

:1shok: insanları memnun etmek imkansız

evet gercekten öyle,ki benim vaktim cok kisitliydi.2hafta icinde hersey hal olmak zorundaydi.esime vakit ayiramama pahasina kimseye mahcup olmayalim diye mutfaga tikili kaldim.
gerci benim esimin ailesi kuzeninki kadar icten pazarlikli degil ama yinede.

Konuyu açan arkadaşın ki çoktan olmuş bitmiş sanırım da ben yine de yazayım
20 kişilik yemek yapmak ayarladıktan sonra çok zor bir şey değil; ancak bunun servisi bilmem nesi
Bir de evinize ilk defa gelen insanlar,oldukça stresli bir durum
Pide ikramı, biraz geçiştirme ve üşengeçlik gibi algılanabilir karşı taraftan, çok mecbur olmadıkça böyle bir şey yapmazdım ben.
Üstteki yorumları okuyana kadar bana hep açık büfe tarzı gün tabağı gibi bir şey hazırlamak daha mantıklı gelirdi;
Ama o kadar çeşit barındıran tabaklara bile laf geliyorsa, bilemiyorum artık
ınsanları memnun etmek gerçekten çok zor

herkes farkli canim
benim kuzenin kayinvalide,esi biraz icleri fesat insanlar cikti sonradan ondan öyle oldu
ama bize kötü tecrübe oldugu icin daha dikkatli davranmayi uygun gördük
biraz daha fazla yorulurum,fazlasini yaparim ama asla laf yemem kimseden.

yani biz iftar verdiğimizde annemin tarafı sadece gelenler 25 kişi oluyor zorlanılmaz bencede ama bitmiş bencede :)

Back