• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi söz tepsim ve gelen telkarem

hayırlı olsun.mutluluklar dilerim.çikolata kutun dantel değil demi.telkarende çok güzel.

hayırlı olsun.mutluluklar dilerim.çikolata kutun dantel değil demi.telkarende çok güzel.

Teşekkür ederim. Hayır dantel değil gümüş işlemeden olan trabzon yöresine ait telkare tepsideki de yine gümüş işlemeden olan nüfus cüzdanı kabı. Bizde istemede kızın nüfus cüzdanı verilir.

ben telkareyi takı olarak düşündüm.çünkü telkare talkılar meşhurdur.tepsinin üstündekinide telkare bileklik zannettim.kusura bakma.kızın nüfus cüzdanı verilmesinide ilk defa duydum.çok ilginçmiş doğrusu.hakkını yiyemiyeceğim telkare kutunda süper.

farklı adetlerle yapılan bi söz değişik olmuş nüfus cüzdanı detayı farklı :) allah mutlu etsin tamamına erdirsin :)

farklı adetlerle yapılan bi söz değişik olmuş nüfus cüzdanı detayı farklı :) allah mutlu etsin tamamına erdirsin :)

bizde kızın nüfus cüzdanı kız istendikten sonra erkek tarafına verilir (gümüş özel kabıyla) o gece sadece kıza yüzük takılır(sırataş) söz kesilmiş olur. Bir gün sonra kız sözlüsünden nüfus cüzdanını geri alır :P Nişanda da alyanslar takılır. Set takılır(ben su yolu aldırdım ;) )
Herkesin adetinin değişik olduğunu bu sitede daha iyi anladım :)))

bizde kızın nüfus cüzdanı kız istendikten sonra erkek tarafına verilir (gümüş özel kabıyla) o gece sadece kıza yüzük takılır(sırataş) söz kesilmiş olur. Bir gün sonra kız sözlüsünden nüfus cüzdanını geri alır :P Nişanda da alyanslar takılır. Set takılır(ben su yolu aldırdım ;) )
Herkesin adetinin değişik olduğunu bu sitede daha iyi anladım :)))

değişik ama hoş bi adet :) ben herşeyin gelenek göreneklere göre yapılmasından yanayım elimden geldiğincede yapıcam :) peki bişey sözde sadece sana sırataş takılırken o sözlü kalma dönemi boyunca sözlünün parmagı boş mu kalıo ince söz alyanslarından almıomusunuz

evet boş kalıyo :)) nişan yaptık zaten orda ikimiz de yüzük taktık(alyans yani) nişan bizde sözden 1-2 hafta sonra olur.

Canım Çok Güzelll..
Mendile hayran oldum? sen mi yaptın onu?

Rabbim tamamına erdirsin inşaAllah.. :16:

Back